Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

dostum kursa gitmiyorsan da bilen bir arkadaşın varsa utanmadan sömür onu birşeyler kapmaya çalış bilen arkadaşlarından ki ben şahsen öyle yapıyorum

Yorum

...

sergendinho isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      dostum kursa gitmiyorsan da bilen bir arkadaşın varsa utanmadan sömür onu birşeyler kapmaya çalış bilen arkadaşlarından ki ben şahsen öyle yapıyorum
      sömürmek biraz kaba olur benimde arkadaşlarım var bende sonra gitara başladılar hep benden bayağı bir yardım alıyorlar ama kurssuz olmaz

Yorum

Kursa gidemiyorsanız Evde Kendi İmkanlarınızla Öğrenin Ama Bir Arkadaşınıza Felan Gitmeyin İsteksiz Yarım Yamalak Öğretiyorlar %90 Böyle Sonra Başınıza Daha Kötü Şeyler Gelebilir ...

Yorum

elektro-93 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          hiç kimse saçmalamasın . elektro çalmak isteyen gider bir elektro alır . ama hem klasik hem elektro çalmak isteniyorsa önce klasik öğrenilir . hem klasiği öğreneceksin . hatta belkide pena kullanmadan çalacaksın . sonra elektroya geçince penaya alışamıyacaksın . bu klasikle başlm fikri tamamen kurs veren kişilerin fikridir . çünkü hem klasik gitar kursu , hemde elektro kursu parası alırlar .

ben elektroyla başladım . gayette mutluyum . yani elektro gitar çalmak istiyorsan git bi elektro al .
          Peki sana sorarım klasik gitar tekniklerin ne derecede?

Yorum

Sarhosasik isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Peki sana sorarım klasik gitar tekniklerin ne derecede?

ben klasik gitar çalmadım . elektroyuda alalı çok fazla olmadı . ama çok hızlı ilerliyorum . yani diyelim ben 1.5 senede bunu çalmayı iyice öğrencem . ama klasik alırsam . 1 ve ya 2 sene klasik . sonra elektroya geçicem . penaya alışana kadar uzun zaman geçicek . uzun bir sürede elektro gitar dersi alıcam .

yani sadece ve sadece zaman kaybı . siz istediğinizi yapın . bu benim ve elektro gitaristlerin görüşü . araştır bi . dünyaca ünlü elektro çalan kişilerin kaçı klasikle başlamış .

bu iki enstürmanın pek alakası yok . sazla başlayıp keman çalmak ne kadar mantıklıysa . klasikle başlayıp elektroya geçmek aynı mantıktadır . ama ben ikisinide çalcam diyorsanız işte o zaman klasikle başlayın . umarım yeterince açıklayıcı olmuştur

Yorum

diyorsunki zaman ve para kaybı, şunu belirteyim ben klasik gitarla başladım kendi başıma, bir arkadaşım sadece yol gösterdi ve 3 ay sonra elektroya geçtim ama hem klasik hemde elektroyu aynı anda ilerlettim, bunu yaparken en büyük destekçim youtube olmuştur, yaklaşık 1.5 sene içersinde bir grupta "solo" gitarist olarak yerimi buldum. Yeterince açık değil mi, ben elektroyla yapamazsın demiyorum fakat altyapısız bir bina olmak ilk depremde yıkılmana sebep olur, ayrıca dünyadaki hemen hemen çoğu ünlü gitarist ya akustik gitarla ya da klasik gitarla bu işe başalamıştır... Pena için dert edilmesine gerek yok eğer hem sağ el tekniğine hemde pena tekniğine ağırlık verirsen, inan bana penayı zaten çok daha iyi kullanırsın...

Yorum

elektro-93 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                bu iki enstürmanın pek alakası yok . sazla başlayıp keman çalmak ne kadar mantıklıysa . klasikle başlayıp elektroya geçmek aynı mantıktadır . ama ben ikisinide çalcam diyorsanız işte o zaman klasikle başlayın . umarım yeterince açıklayıcı olmuştur
                Katılıyorum. Çok fark var aralarında. Çalarken anlarsınız. Ben şu anda klasik gitar çalmayı beceremiyorum mesela. Elektroya alıştım ve elime klasik verin, çalamıyorum. "O senin yeteneksizliğin" değil işte. bu "klasik ile elektro arasında bir fark" olduğunun kanıtı. Teller ve notalar aynı sadece. Ama hedef elektroysa, klasik tarzına uymuyorsa, canını sıkıp seni bu işten soğutabilecekse, klasikle konser vesaire düşünmüyorsan, kısacası hedefin elektroysa direk elektroya başlaman sana zaman kazandırır. Emin ol, klasikte öğrenip elektroda işine yaramayacak şeyleri atlamış olursun, elektroya alışmış olursun, pena, solo, vesaire..

Not: Vakit nakittir..

Yorum

Blacky isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Katılıyorum. Çok fark var aralarında. Çalarken anlarsınız. Ben şu anda klasik gitar çalmayı beceremiyorum mesela. Elektroya alıştım ve elime klasik verin, çalamıyorum. "O senin yeteneksizliğin" değil işte. bu "klasik ile elektro arasında bir fark" olduğunun kanıtı. Teller ve notalar aynı sadece. Ama hedef elektroysa, klasik tarzına uymuyorsa, canını sıkıp seni bu işten soğutabilecekse, klasikle konser vesaire düşünmüyorsan, kısacası hedefin elektroysa direk elektroya başlaman sana zaman kazandırır. Emin ol, klasikte öğrenip elektroda işine yaramayacak şeyleri atlamış olursun, elektroya alışmış olursun, pena, solo, vesaire..

Not: Vakit nakittir..

aynen katılıyorum .

bu arada üstte bir arkadaş da yorum yapmı ş youtube filan diyen arkadaş . bi düşün . acaba o alt yapıyı elektroyla yapsan ne olurdu ? he bir de alt yapı diyosunda acaba elektrodaki tekniklerin kaç tanesini klasikte öğrendin ? bi fark daha klasik gitarın telleri ve elektronun telleri . hem senin tarzın hard rock diyelimki . isteksiz bir şekilde klasik çalman ne kadar gereksiz ve komik olur düşünsene bi . bütün bunlar BLACKY DOSTUMUN DEDİĞİ GİBİ seni elektrodan ve hatta müzikten soğutmazmı ???

Yorum

Ben klasikle başlayayım diye aldım. Zevk almadım, bir kere çalmadım, kursa gitmedim, duruyor kenarda. Sonra elektro aldım, zevk aldım..

Keşke sadece tel farkı olsa, çok fark var yahu, ben klasik çalamıyorum şu anda, dediğim gibi..

Yorum

beni anlayan sen varsın blacky . herkes bi tutturmuş klasikle başlanır diye !

Yorum

Ben önce klasikle başladım.Bir hafta önce filan Elektro Gitar aldım.Pena filan çok rahatım.(Klasiğe penayla başlamadım)Çoğu şarkıyı çalabiliyorum.

Yorum

Mr.Down isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Ben önce klasikle başladım.Bir hafta önce filan Elektro Gitar aldım.Pena filan çok rahatım.(Klasiğe penayla başlamadım)Çoğu şarkıyı çalabiliyorum.
                          çalabilmen mantıklı zaten. aslında iki gitar türü farklı da olsa hangisinden başlarsanız başlayın zaman kaybı olmazki. klasiklede başlasanız birşeyler öğreneceksiz sonuçta ve öğrendikleriniz gitar hakkında olacak illaki. yani bir zaman kaybı yok ortada. ama tabiki amacı elektro gitarı öğrenmek,çalmak olan birisi elektrodan başlamalı klasikle başlarsa zaman kaybı olur. ama zaman kaybından kastım ileride elektro gitara geçince alışmak için,klasik gitarda öğrendiklerini rahatlıkla elektrodada uygulayabilmek için harcayacağı zamandır.

Yorum

Blacky ve Elektro-93 adlı dostlarım, demek istediğimi anlatamıyorum galiba, aynı anda hem elini gelştiriken hemde pena tekniğini geliştirebilirsin ve merak ediyorum acaba elektroda nasıl hiç sıkılmadınız? Ben elektroyu aldığım yaz hiçbir yardım olmadan sadece gitar antremanlarıyla günde 9 ile 13er saat arası çalıştım ve inanılmaz sıkıcı ve yorucuydu, fakat 3 ay içerisinde solo gitarist olmamı sağladı, siz diyorsunuzki klasik sıkıcı, yanılmıyorsam müzikle alakanız sadece bir yere kadar, işin hobisindesinz ya da havasında, disiplinden bahsediyorum... Klasik gitara ister başlarsın ister başlamazsın ama elektro çalıpta klasiğe gelince "aa ben şey elektro çalıyorum klasik çalamam" diyenlerden olmak yerine ikisini birden çalabilmeyi tercih ederdimki klasik sana sol elde parmaklarının kuvvetlenmesini sağ elde ise tutuş kabilyetini sağlar, eğer kalıplarla uğraşıyorsanız sizin için sorun olmayabilir ama kendi tarzınızı yaratıp kendi tekniklerinizi kullanıyorsanız oturup bir daha düşünün derim. Size katıldığım bir nokta eğer elektro çalmak istiyrosan elektroya direk başlayabilirsin, doğru, fakat her türlü gitar çalabilen birisi her zaman senden daha yaratıcı ve bir adım ilerde olucaktır...

Yorum

ben zaten klasik öğrenmek istemiyorum . tarzıma uygun değil . bu yüzden klasik sıkıcı geliyor . tarzına uygun değilse bırak . kasma . ayrıca ben bu işi hobi olarak görmüyorum . ben 16 yaşındayım . ve ilerde müzikle uğraşacağım . sen istediğini söyle . istersen hobi de

Yorum

"tarz" kelimesi çok tehlikeli bir kelimedir, dikkat et, bazı kişiler özentilikle suçlayabilir...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X