Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

bende yakın bi zamanda elktro alıcağım 1yıllık klasik gitar çalıyorum notalarda birsorunm yok akorlarda da bi sorunyok fakat 5li akorlara geçmedim onlarada geçicem solo da biraz geriyim yapamadığımdandeğil yapmadığımdan sizce bu bilgilerle elktroda başta sıkıntı yaşarmıyım
    birde pena ya alışmam nekadar sürer

Yorum

bu hafta bende kursa başlıcam böyle bi soru gelebilir bende sanırım direk elektro ile başlarım yalnız vermiyoruz derseler alırım elektromu evde öğrenirim

Yorum

Cyberdeletr isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        bu hafta bende kursa başlıcam böyle bi soru gelebilir bende sanırım direk elektro ile başlarım yalnız vermiyoruz derseler alırım elektromu evde öğrenirim
        emin ol ki kursların çoğu (adam gibi eğitmenlerden bahsetmiyorum) dersleri uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. büyük ihtimal sana da diyceklerdir akustikle vs ile başla diye. ondan sonra zaman geçirmek için gereksiz parmak alıştırmaları haddinden fazla uzatılmış aynı antremanlar vs başlıycak. mesela, gitara başlamayı düşündüğümde kaliteli bi kursa bilgi almak için gitmiştim. Fiyatlar gerçekten uçuktu. ne kadar süre kursa gelmem gerektiğini sordum, sırf uçuk fiyatlarını örtbas etmek için "2 ayda öğrenip giden de var 3 ayda öğrenen de" dediler (başladığın zaman anlıycaksın gitar 2 ayda öğrenilebilen birşey ****). kısacası bu sektörde tutabildiklerini öpüyorlar kendini öptürmemeye bak. hiç kursa gitmedim, gitarı kendi kendime öğrendim, ama düzgün bi hocanın yardımıyla kendini daha hızlı geliştirebilirsin. hoca olsa da olmasa da çok çalışman gerekiyor, hoca tek başına birşey yapamaz.

Yorum

goth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          emin ol ki kursların çoğu (adam gibi eğitmenlerden bahsetmiyorum) dersleri uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. büyük ihtimal sana da diyceklerdir akustikle vs ile başla diye. ondan sonra zaman geçirmek için gereksiz parmak alıştırmaları haddinden fazla uzatılmış aynı antremanlar vs başlıycak. mesela, gitara başlamayı düşündüğümde kaliteli bi kursa bilgi almak için gitmiştim. Fiyatlar gerçekten uçuktu. ne kadar süre kursa gelmem gerektiğini sordum, sırf uçuk fiyatlarını örtbas etmek için "2 ayda öğrenip giden de var 3 ayda öğrenen de" dediler (başladığın zaman anlıycaksın gitar 2 ayda öğrenilebilen birşey ****). kısacası bu sektörde tutabildiklerini öpüyorlar kendini öptürmemeye bak. hiç kursa gitmedim, gitarı kendi kendime öğrendim, ama düzgün bi hocanın yardımıyla kendini daha hızlı geliştirebilirsin. hoca olsa da olmasa da çok çalışman gerekiyor, hoca tek başına birşey yapamaz.
          Hocaya iyi diyolar ama fiyat o kadar uçuk değil 30 tl umarım iyidir.Bu cumartesi başlarım heralde..

Yorum

öncelik s.a bnde daha yeni üye oldm.Alacağım gitar Cort X-1 sizce nasıL? bir de aiLemde bazı laf çelişmeLeri **** amcamın bi arkadaşı "KlasikLe başLarsa daha iyi oLur" demiş çok feci kafam karıştı gerçkten içimde büyük bi azim var ayrıca bi akrabam 2 sene kursa gitmiş 4 senedir Çalıo bana özel ders vericek ayLık 40 ytl ye haftada 1 gün 2-3 saat ilerde metaL,heavy metaL çalmak istiorm hafif müziğe iLgim yok deniLecek kdr az.ayrıca yaşım 14 bn eminim eğer başarırsam yaşımda genç oLduu için başarLı olacağımı düşünüorm sizce ne yapmaLıyım ?

Yorum

klasikle başlamak diye birşey yok... hangi gitarı çalmak istiyorsan onla başlayacaksın. hepsi ayrı tarzlara hitab eder. ayrıca bende yakında cort x-1 alacağım fiyatına göre çok çok iyi bir gitardır...

Yorum

zaten elektrou çalınca klasikte kolay geliyo akusrik zorlar ancak

Yorum

abijim çoğu kişi derki hatta ve hatta gitar hocaları bile gitara klasikle başlayın diye bu kesinlikle bir ön yargı!!gitarı gitara başlıcak kişi seçmelidir.ki sonradan benim gibi çelişkide kalmasın diye.bende ilk klasikle başladım klasik gitarın başlarken faydası olan şeylerden birincisi kurs bulama olanağının fazla olması 2.neden aksesuarın az olması elektro gitarda ölemi amfisi jackı askısı(askı klasiktede var gerçi ama pek ayakta çalan yok).ben şu anda klasik gitarı yerin dibie sokup elektroyu göklere çıkarmak değil yanlızca size bilgileri sunup ona göre haraket etmeniz bende profesyöönel değilim tabiki nacak orta seviye bi rgitarist olarak diyorum ki ne isterseniz onu çalın.ha bir de sonradan geçmeside kolay yani klasikten elektroya öğretmeniniz eğer genel gitar dersi verdiyse hele hiç zorlanmazsınız.kısaca tekrar söylüyorum siz karar verin hangisini isterseniz!!

Yorum

bence ilk klasik gitar eğitimi lazım altyapın olsun hem gitar çalarken parmakların su topluyor elektro gitarın telleri zaten çelikten klasik gitarla bi alışırsın daha sonra elektroya geçersin rahatlıklada çalarsın

Yorum

xxxrockxxx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      bence ilk klasik gitar eğitimi lazım altyapın olsun hem gitar çalarken parmakların su topluyor elektro gitarın telleri zaten çelikten klasik gitarla bi alışırsın daha sonra elektroya geçersin rahatlıklada çalarsın
                      goth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Aslında bu konuya bi anket eklense çok ii olurmuş. En azından oylayarak yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olurduk.

Elektro, klasik gitarın devamı değildir. İkisi birbirinden farklı ve neredeyse ilgisiz çalgılardır. "Klarnete başlamayı düşünüyorum önce zurnaya mı başlasam" gibi bi soru olmuş bu. Ha, evde klasik gitar varsa, elektro gelene kadar en azından fretlere nasıl basılacağını hammer on, pull off bending vs.. öğrenirsin alıştırma olur. Yoksa da önemli ****, hiç boşuna paranı harcama. Kullanmayacağın gitara vereceğin parayla daha iyi bi elektro alırsın.

Hem klasik hem elektro çalmak istiyosan bile önce klasik, sonra elektro yapma. Al ikisine birden çalış tabii tamamen senin zevkine kalmış birşey bu.

Az önce bütün konuyu okudum.Yalnız bazı arkadaşlarımızın yorumlarına takıldım.

1) "Klasikten başla, elektroya geçince daha rahat çalarsın."- İyi de bu gayet normal bişe önceden bir alışkanlığınız olmuş olucak. Tam tersi de geçerli elektrodan başlayın, daha önce hiç çalmadığınız klasik gitarı, gitara 0dan başlamış birinden çok daha ii ve rahat çalarsınız. Ayrıca klasikle başlamadığı için zorlanan gitarist hiç görmedim gören varsa lütfen paylaşsın.

2)"Klasikte gitarın temellerini öğren, elektrodan devam et."- Bu "gitarın temelleri"nin ne olduğunu anlayamadım, üstelik elektroda öğrenilemeyen bişeymiş e o zaman bu temellerin -her ne ise- elektroyla ne ilgisi var? Benim her türlü çalgıda bildiim tek bir temel var o da çalışmak başka da bi temel bilmiyorum.

3)"Klasikten başla, kulağın gelişsin"- ?

4) "Gitaristim dersin eline gitarı verirler, çalamazsın rezil olursun."- Gitarlar arasında (flamenko vs. tarz çalmayacaksan) çalış açısından aşırı bi fark yoktur. Gitar konusunda henüz acemiliğimi atamamışken bulduğum herhangi bi klasik gitarı çok ii çalamasam da rahatlıkla çalabiliyordum. Sadece biraz başkasının elbisesini arabasını kullanır gibi bi his oluyor bi yabancılık çekiyosun ama kısa bir süre çalışarak aşılmayacak birşey ****(tekrar diyorum klasik gitara özgü profesyonel teknikler amaçlanmıyorsa)

5)"x kadar süre klasik çaldım, sizce elektro çalabilecek kadar zaman geçirmiş miyim?"- Elektrodan bu kadar korkmanıza gerek yoktur. Elektro kendini ispatlamış, üstün insanların kullandığı bi çalgı deildir.**** çalgılardan farklı bi zorluu yoktur. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz.

6) "Tarzım belirlenene kadar klasik çalayım, sonra uygun elektroyu alırım."- Klasik gitar tarz belirlemez. Tarzdan kasıt, gitarın tonudur yani sert tonlu yumuşak tonlu vs.. Buna karar verebilmeniz için de ne tür müzik yapmak istediğinize karar vermelisiniz mesela, "ben metal severim metal türüne yatkın sert tonlu bi gitar alayım" ya da "Yok hacı, ben blues severim blues uyumlu bi gitar alayım" gibi, tür konusunda da kararsızsanız her türe yatkın bi gitar alırsınız sonra geliştirir ya da değiştirirsiniz.

7) Amfi ye paranız yetmiyorsa gitarı bilgisayarınıza da bağlayabilirsiniz ama amfi kadar tat vermeyebilir, bu yöntemi sitede arayarak öörenebilirsiniz.

8)"Elektro alacağım, kursa gitmem şart mı?"- **** ama kurs ile daha çabuk ve hızlı öörenebilirsiniz.

Hiç merak etmeyin klasik ile başlamamış ama çok başarılı birçok gitarist var. Aynı şekildebugüne kadar klasikle başlamış birinin -sırf bu sebepten- elektroyla başlamış birine üstünlük kurduunu görmedim. Tamamen çalışmakla ilgili bi konu bu. Alırsınız gitarı o veya bu şekilde bişeler çalmaya çalışrsınız, çalıştıınız kadar gelişirsiniz.

Düzenleyen - goth on 03/09/2008 09:02:09

Düzenleyen - goth on 03/09/2008 09:06:15
                      daha önce de sormuştum sürekli aynı şeyler yazılıp duruluyor nedir bu gitarın temeli, altyapısı vs..? çoğu profesyonel gitarist elektro ile başlamıştır ve hiçbiri de en ufak zorluk çekmemiştir. (bana göre) gitar kurslarının tuttuğunu öpme politikasının ürünü olan şehir efsaneleridir bunlar. gitarın tellerinin de bi zararı yok bence, çelik olabilir ama inşaat çivisi de değil ki.

Yorum

bence önce klasik (akustik te olabilir hatta daha iyi olur) sonra da elektro en iyi seçim

Yorum

ya arkadslar neden bu dusunce var herkesın kafasında anlamıyorum ya.ne demek elektro calcaksan ılk olarak klasik egıtımı almalısın fln.ya bunların 2 sıde farklı amaclı gıtarlar degılmı.ne usta gıtar hocalarıyla konsutum hepsı bu dusunceden sıkayetcı.nerden de cıkmıs kım uydrumus anlamıyorum.bence cok sacma bsey bu.calcagın tür,tarzın elektro gıtara uygndr elktro gıtarla baslarsın.hem klasıkle ugrasıp ekeltroya egctıgınde vakt kaybetmezssın.

Yorum

fender17 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            bence önce klasik (akustik te olabilir hatta daha iyi olur) sonra da elektro en iyi seçim
                            BAk burada bir sorun var... akustijte olabilir hatta daha iyi olur??

Ben akustikten başladım, klasiği kendime fazla rahat ve sesini yavan buldum, ve akustik aldım.. Tellerin elini zorlama derecesi şudur, üç tarzı da elime aldım ...

klasik>elektro>akustik
                            aslında elektro ile akustik arasında neredeyse hissedilmeyecek bir fark var...Aslında belki fark yoktur bile belki,o kadar az bir fark, yanizorluk açısından alacaksan, büyük olasılıkla elektro ile akustik aynı zorluğu çıkarır, akustiğin fazlası klavyesi genellikle elektrolara göre daha kalındır,eski açtığım konulara bakarsan bare akor sırasındaki ağrılarımdan sözetmişim, ki elektro ile akustik arasındaki tel gerilmeleri, klavye kalınlığı gibi sebeplerden kaynaklandığını farkettim, yakında akustik gitarım yanımda olacak, ve ayrıca taksime cort evl x4'e bakacağım, o zaman bu farklılıkları dikkatle inceleyip buraya yazarım tabi ki..

Bu yazın öss'den sonra bende elektro alacağım, yani açıkçası bende direk elektro mu alsaydım acaba diye düşündüğüm oluyor ama aldıktan sonra düşünmenin belli bir anlamı yok... Arkadaş,elektro mu yoksa klasik mi demiş, yani akustik seçenekler arasında yok... Bende elektro öneririm, tabi bütçen el vermiyorsa, bütçen el verene kadar ucuz bir klasikle gitar çalmaya ısınabilirsin.. Nasıl olur sen haziran ayında alma imkanına kavuşacaksındır,o zamana x lirayı anca toplarsın, o zamana kadar bir tanıdık bulur 30-40 liraya belkide bedava (eğer doğru tanıdığı bulursan) gitarı alırsın eline işte ısınma işlemlerini yaparsın zamanı geldiğinde elektronu alırsın, ha yok benim bütçem uygun param hazır ya da taksit yapacağım, vs dersen, hiç klasiğe girmeye gerek yok, klasik gitar ile çalabileceğin şeyleri elektro ile de çalabilirsin, eğer bakarsın ki klasik müzik çalmak özelliklede klasik gitarda çalmak hoşuna gider anca o zaman gerçekten iyi bir klasik gitar alırsın konservatuara falan gidersin, mükemmel bir klasik gitarist olur çıkarsın, müzik araba kullanmak gibidir çünkü...sen cip kullanmak istiyorsun ama diyorsun ki cip kullanacağım ama ilkin minibüs/taksi alıp onla sürüşe alışsam daha iyi olmaz mı? İki soruda tamamen aynı...[Ferrari'yi katmayalım işin içine enzo almak için şu kadar ferrari'n olacak sicilin temiz olacak gibisinden yaptırımlar ayrı]

uzun lafın kısası (tüm sayfaları okumadım ama) yapmak istediğin müzik türünü belirle, ona uygun olan gitar türlerine bak...
                            Mesela metal müzik dinliyorum, metal müzik çalmak istiyorum diyorsan, metal müziğine elektro gitardan başka hiç birşey katkı sağlamayacak tek birşey dışında...

Ama rock yapacağım diyorsan, akustik gitarda elektro gitar da işini görebilir...

O birşeye gelince,ARKADAŞIN SORDUĞU GİTARIN TEMELİ dedikleri şey...

Aslında burada yanlış kullanım olmuş, aslında onun gerçek adı Müzik teorisi...
                            Yani notalar, sesler, diziler, vs... Ki bunlar aslında klasik gitarla öğrenilecek şeyler değildir...Bunları okuman, anlaman gereklidir, belki de ilkin anlamada zorlanacaksın ama, müzik ile iç içe olduğun süre arttıkça yani sen müziğe çalıştıkça(klasik gitar ya da akustik ya da elektro farketmez) kulağında alışacak anlamadığın yerleri anlayacaksın, klasik gitar demelerinin sebebi, öğreten kişilerin, seni kalıba sokmaya çalışması, "gitar akorlara dayalı yan enstrümandır." düşüncesini sana dayatmalarıdır.. sen elektroya geçtiğin zaman o bilgileri zaten aynı şekilde kullanacaksın.. Ki benim müzik teori eğitimimi bağlama üzerinden aldım.o öğretmenime uzatsam desem ki bana bono ve solo eğitimini, müzik teorisi eğitimini bana elektro gitar ile ver, En basidinden temel farkları, gitarda tek ara ses tonları vardır diyez ve bemol olmak üzere, bağlama da bemol2 bemol, diyez3 diyez olmak üzere sesler arası ikişer ara ses var... Bunların müzik teorisi ile alakası var mı? YOK.... Müzik teorisi tek bir çalgıya özgü değil ki...1.Benim ilk bağlama öğretmenim bana bir ay bona çalıştırttı,2. başka bir hoca direk bu nota bu 4/4 lük nota bu 2/4 lük nota, 2-3 gün bağlama üzerinde esas notaların yerleri)

sen 1. öğretmen gibi müzik teorisi anlamında bir bağlama öğretmenine de gitsen aynı bilgileri sana verecektir, 2. adama ben gitar öğreneceğim desen adam sana işte şu tanıdığım var git onla görüş derste veriyor diyecek bi ihtimal(ki öyle bir hocamda oldu sonlara doğru, ki bağlamada çok iyi olmasına rağmen,yeni başlamış bir öğrenci gibi gitar öğrenmeye çalışıyordu...)

Ki kaldı ki elektro gitar ile klasik gitarın temel özellikleri aynı, ikisinde de notaların oldukları perdeler aynı, bak sen şu Allah'ın işine, çıkan sesin tonları da aynı HAYDAAA,

!!!Ama gel gör ki nedense klasik gitarda öğrenilipte elektroda öğrenilemeyen birşey var demek ki? o ne olaki??
                            Farklı tarz gitarlarla yapamayacağın şeyler diğer türlerin profesyonel teknikleridir. 2-3 sene elektro ile çalıştığında (diğerleri içinde geçerli) eline klasik veya akustik aldığında, sanki uzun süre çalıyormuşsun gibi çalabileceksin.. Sana klasiğin sağladığı ekstra faydaları klasik müzik Beethoven, Bach gibi kişilerin eserlerini çalma amacıyla çalışmadıysan, ilgi duymadıysan klasiğin getireceği bir şey olmayacaktır... Ki zaten klasik müzik ile uğraşan bir kişi için klasik gitar en iyi tercihtir, çoğunlukla klasik gitar öğrenci gitarı olarak lanse edilip sanki klasik gitar çalan kişiler başka birşey kullanıyormuş gibi gösterilse de, klasiğin fazla önerilmesi, akustiğe veya elektroya göre çok çok daha ucuza üretilebilinmesidir...Sağolsun,milletimizin yeri gelip hiç görülmeyen, yeri gelen fazla görülen özelliklerinden tutumlu olmaya çalışma burada devreye girmiş, "****** çalıyım belki yeteneğim yoktur, vs" gibi düşüncelerini fırsata dönüştüren kişiler sayesinde bu hale gelmiştir.. Ve açıkçası bence bu biraz şehir efsanesi olmuştur...

Umarım yardımcı olabilmişimdir, sunduğum bilgiler kimseyi bağlayıcı olmayıp tamamen şahsi düşüncemdir, katılmamakta özgürsünüz....
                            İyi akşamlar, Orhan...

Yorum

bende kendim öğrenmeye çalışıyodm . 1 sene kadar uğraştım . ama olmuyor be . sen yinede bi kursa git . en iyisi bu

Yorum

bence kesinlikle öğrenilir bi insanda hırs varsa onuda yapar ben kendi kendine öğrenmiş gitaristler biliyorum mesela

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X