bende evde öğrendim kendim.kursların hepsi kazıklamak içindir aldatmak içindir.ne kadar çok seni oyalarlarsa o kadar para kazanırla çünkü.bana kalırsa istanbulda bulunan modern müzik akademisi hariç hepsi yalandır.keşke ankaradada olsa şubeleri koşa koşa giderim 1 yıl okula gider gibi gidiyorsun su gibi öğreniyorsun gitarı ve sertifika alıyorsun.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
MYGitarist++
- Jul 2006
- 254
-
Ekipmanlar:
1- 1979 Fender USA Stratocaster " İnternational Color Series-Monaco Yellow + hard tail )
2- 2001 Fender Tom Delonge Signature Stratocaster " Surf Green "
3- 2005 Fender Custom Shop 50s Esquire " Sonic Blue "
4- 2005 Epiphone Les Paul Standart Plus Top " Heritage Cherry sunburst "
5- 2005 Made in China Project Guitar
6- 2010 Fender Custom Shop 60s Jazz Bass " Shell Pink "
7- Line 6 tone port ux2
8- Tech 21 Sansamp vt bass
9- Ampeg BA600 1x15 amplifier
-
şiddetle katılıyorum.. niye tek bi enstrumanla kalasın ki ? elektro amfisiz çalınmaz.. ama hiç birşey yapmasan bi kafede bi yerde otururken klasiğide yanına alırsın.. ayrıca klasiğin klavye yapısı itibariyle electrodan daha zordur basmak, klasikte eller daha iyi gelişir..xxxrockxxx isimli üyeden alıntı Mesajı gösteren azından ikisinide çalmış olursun elektro çalan klasik gitarıda çalar diyen olursa bence çalamaz çünkü elektro gitarda sadece düz ritm var vurmalı ritm yok çalamaz ve ayrıca eğitim kesinlikle alınmalı (bence)

Yorum
-
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama olmuyor işte.
Bir , elektro çalan klasik de çalabilir.İlk eline aldığında tabii ki elektro gibi olmayacakama sonra oturur.
İki , yahu şu söze güldüm,gerçekten güldüm.''Klasikle başla müzik teorisi öğrenirsin.'' Abicim aralık aynı,akortlar aynı.Elektroda öğrensen ne olur.Bassta bile aynı şeyi öğrenirsin.
Üç , e klasiğin telleri daha rahattır.Ona diyecek bir şey yok tamam.Eğer dersen elim alışsın benim param var.Al çalış derim.İki tane gitarın olur.
Ve sonuncusu,çoğu akustik gitarist solo için değil de ritim de güzel,tok bir ses versin diye kalın tel kullanır.Bu da hem çelik tel olmasından hem de kalın olmasından elin gerçek anlamda anasını ağlatır.Bunu hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum en çok akustik can acıtır.Elektroda zaten çoğu kişi 0.9 tel kullanıyor.
İstediğinizden başlayın.Seçim sizin.Elim az acısın dersen ve paran varsa,klasikle başla.Ya da rocka yakın bir tarz çalacağım ama şöyle arkadaşlarla toplanıp bir şeyler de çalayım dersen akustik al.Geri kalan her şey için elektro gitar
Yorum
-
....
altyapı diye saöma birşey olamaz abicim gereksiz diğer bir arkadaşın dediği gibi bir çok ünlü gitaristte elektroyla başlamıştır ve klasik gitarın teliyle falan alakası yok ozaman ilk elektro lazım sartten başlıcanki yumuşağıda çalabilesin daha öncede yazdığım gibi gitarı çalıcak kişinin seçmesi lazım ve klasikle elektro gitarı ayıramayanlar var hala alt yapı mapı
ikiside ayrı şeyler tarzı başka tekniği başka tarz derken müzik sitili
yani klasik gitarla deathmetal falan saçma yani
bırakın çalıcak kişiye abicim
Yorum
-
hiç kimse saçmalamasın . elektro çalmak isteyen gider bir elektro alır . ama hem klasik hem elektro çalmak isteniyorsa önce klasik öğrenilir . hem klasiği öğreneceksin . hatta belkide pena kullanmadan çalacaksın . sonra elektroya geçince penaya alışamıyacaksın . bu klasikle başlm fikri tamamen kurs veren kişilerin fikridir . çünkü hem klasik gitar kursu , hemde elektro kursu parası alırlar .
ben elektroyla başladım . gayette mutluyum . yani elektro gitar çalmak istiyorsan git bi elektro al .
Yorum
-
dostum bence istiyorsan elektroyu amacın oysa hiç klasik gitarla bu hevesini kırma kendini soğutma önemli olan çalışmak ve istemek çünkü. bende elektrodan başladım ve gayet memnunum halimden iyikide öyle yapmışım yoksa çoktan sıkılıp bıkıp bırakmıştım herşeyi. sert tonlar metal müzik elektronun tadı bambaşkadır (karizmasıda öyle
)
nacizane görüşüm saygılarımla....
Yorum
-
Açıkçası ben klasik gitarla başladığım için pişman değilim fakat şöyle bir dezavantajı oldu, pena kullanımını çok geç öğrendim, demek istediğim kendi pena tutuşumu bulupta doğru düzgün elektro çalmaya başlayana kadar gereksiz bir zaman kaybı yaşadım. O yüzden klasik ya da elektro farketmez, sadece bunlardan birini çalarken pena kullanımına özen gösterilmesi zaman kazandırır. Fakat şu da bir gerçek ki neredeyse bütün ünlü profesyonel gitarsitler(elektro kullananlar) her ne kadar elektro çalsalar dahi klasik gitarda da oldukça başarılılar (ör: Eric Clapton). Bu yüzden klasik gitarla başlamanı tavsiye ediyorum çünkü hem pena ile hemde el ile kullanabileceğin için kendini çok daha fazla geliştirebilirsin. Zaten tüm müzik türlerinin içinde bir parça klasik dönem vardır ve bu kişiyi metronom, ritm ve kulak olarak geliştirir. Elektro da pena kullanımı daha basittir fakat el yapısına göre(parmakların tombulluğu) başlangıç gitaristleri için ayrı bir sorun gözetmektedir...
Yorum
-
....
heh abi sonunda beni anlayan çıktı beelektro-93 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterhiç kimse saçmalamasın . elektro çalmak isteyen gider bir elektro alır . ama hem klasik hem elektro çalmak isteniyorsa önce klasik öğrenilir . hem klasiği öğreneceksin . hatta belkide pena kullanmadan çalacaksın . sonra elektroya geçince penaya alışamıyacaksın . bu klasikle başlm fikri tamamen kurs veren kişilerin fikridir . çünkü hem klasik gitar kursu , hemde elektro kursu parası alırlar .
ben elektroyla başladım . gayette mutluyum . yani elektro gitar çalmak istiyorsan git bi elektro al .
Yorum
-
...
evde öğrenebilirsin ama bir yere kadar internetten alıştırmalar çeşitli nota kitapları falan ama asla kursun yerini tutmaz bazı artisler var benim eski grubumun solisti gibi adam kurs yüzü görmemiş iki tane parça biliyo geliyo okulda hava atıyo kimseyi küçümsemeye çalışmıyorum ama kur gerekli ama gidene kadar dediğim gibi internetten falan video izleyerek nota bakarak bi parçada olsa öğrenirsin
istersen sana daha iyi anlatabilmem için msn imi verim arda_ayar@hotmail.com sana yardımcı olucak programlar tablar vesaire verebilirm umarım yardımcı olmuşumdur tüm komşulara iyi günler
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum