Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

2 yil klasik gitar caldim. ama hic pena kullanmadim. suanda rock calmak istiyorum ve de pena ile calismaya basladim 1-2 ay once inan klasik ile uzun sure gidip elektro ya gecmek en azindan pena kullanimi ile ilgili sorunlar cikartiyor. diyecegim odur ki klasik gitarla nota filan calis kisa bir sure ama kesinlilke uzatma derim ben hele 1 yili filan asirma cunku birakamazsin kolay kolay ve de benim gibi afraid to shoot strangers 'i, hallowed be thy name'i, 1000 in the eastland'İ vs'i parmakla ve klasik gitarla calmak zorunda kalirsin.

bu da ayri bir ayrinti olarak kalsin aklinda.

Yorum

herkese merhaba
      benim durumum biraz trajikomedi
      gitar kursuna gitmedim,gitar pro tablarıyla mor ve ötesi-cambaz duman-herşeyi yak,hayatı yaşa,köprüaltı.aman aman,bebek,bu akşam,geçmiş olsun pinhani-hele bi gel ogün sanlısoy-saydım bende özledim kurban-yalan üç hürel bir sevmek bin defa ölmek demekmiş berkant-samanyolu barış manço-dönence gibi şarkıları 1 ayda öğrendim.9-10 tane akoru ezberledim.pena tutmaya başladım.ellerim nasırlaştı.bunları 30 ytl lik kustom klasik üzerinde uyguladım tabiiki
      ancak elektro gitar çok istiyorum.bu sene gitar kursuna başlayacağım.1 senelik zamanım var tamamen öğrenmek için.günde 2 saat çalışabilirim.amfi ve gitar toplamı 450 yi geçmeyecek en kaliteli elektro gitar tavsiyeniz nedir?(bu arada elektroyla başlayayımmı?)
      saygılarımla.

Yorum

Duman forever kardeşim ...
        1.si ; elektro gitarı tamamen öğrenmek için 1 yıl su damlası bence.Ben de 2 aydır çalıyorum elektro , ama bu iş düzenli çalışmaya ve ne kadar iyi anladığına bakar.Bir yıl normal bir çalış için yeter de artar bile ama elektroyu tamamen öğrenmek diye bir laf söylemişsin.Bu yanlıştır.Elektroyu tamamen öğrenmek diye bir şey yoktur.Ama bir yılda elektro gitarları iyi anlayabilirsin ayarlarını falan yapabilecek duruma gelebilirsin tabii ki de.Aslında bakma ben 2 aydır çalıyorum ama oturunca çoğu ayarını kendim yapabiliyorum.

2.si ; elektro seçimi için tam olarak tarzını vermen lazım tamam dediklerinden aklımda bir şey oluştu ama sana iyi bir öneri için tarzını belirtmen senin için çok daha iyi olacaktır.Yanlış elektro seçimi yapmanı istemeyiz tabii ki de.Ama sana yeni başladığın için ve çaldığın şarkılara dayanarak kendi gitarımı tavsiye edebilirim.Cort x-2 senin elektroya başlaman için iyi bir seçim olacaktır.Amfi için de sana 10 wattlık marshall amfi önerebilirim.Bütçene göre bu ikisi iyi olur diye düşünüyorum.

3.sü ; "elektroya başlayayım mı?" demişsin.Tabii ki de başlayabilirsin önemli olan klasikten aldığın alt yapıdır.

Cort X-2 BK Elektro Gitar
        Bu cort x-2 in linki .

Marshall MG10CD MG10CD Limited - Gümüş Elektro Gitar Amfisi
        Bu da marshall amfinin linki.
        Kolay gelsin

Yorum

Öncelikle reddemon_666 kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim.cort x-2 almayı ciddi olarak düşünüyorum.Ancak kilit sistemi orjinal olmadığından çabuk akort atar diye bir yorumla karşılaştım ürün tanıtımında.Neden bilmiyorum ama cort markasında içimde bir tedirginlik oluşuyor fiyatları ucuz olmasından dolayı.X-2 modelini kullandığını söylemişsin.Peki bu gitarın artı ve eksi yönlerini,eğer zahmet olmassa yazabilir misin?
          Tarzıma gelince,tarzım rock ve alternatif rock.Aşırı metal hariç istediğim zaman sert istediğim zamanda normal düzeyde yumuşak tonlar istiyorum.

Yatılı okul okuyacağımdan dolayı beni uzun süre götürebilcek bir elektro arıyorum bu arada.Yani bütçemi biraz daha açabilirim.amfi+gitar 700 ytl yi geçmeyecek şekilde bir gitar da olabilir.X-2 haricinde tavsiye edebileceğin böyle bir gitar varmı?
          Düzenleyen - duman forever on 03/08/2007 19:07:39

Düzenleyen - duman forever on 03/08/2007 19:12:50

Yorum

merak etme kolay kolay akordu kaçmaz akordu.x modellerinin diyeceğim ama değil cort markasının nerdeyse tamamı fiyatına göre bayağı iyi performans veren gitarlardır.

tarz meselesine gelince , cort lar sert tonu olan gitarlardır ama soft rock da çalarsın sorun olmaz.

ayrıca ibanez rg170dx lere ve marshall mg15dfx e bak 700 milyona denktir büyük ihtimal

Yorum

Sana katılıyorum Koral.Akordu kaçmasıyla ne alakası var ki hem ?yani her gitarın akordu kaçar çaldığın sürece .Çünkü tellere bir kuvvet uygulamış olursun.O yüzden içini rahat tut.Kilit sistemine takma kafanı sen bence al ben de arkadaş tavsiyesiyle almıştım benim de kafamda bazı sorular kalmıştı ama elime alıp çaldığımda iyi ki almışım dedim.İstersen bir dene gitarı beğeneceğinden eminim.

Yorum

DarKSouL ve reddemon_66 yorumlar için teşekkürler.Ben gitarımı büyük ihtimal İstanbul/Unkapanı'ndan alacağım.Orda x-2 ve rg170dx modellerini olmassa elime alıp denerim.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Yorum

Neden unkapanı ?Müzikmarketten (mydükkan) almayı düşünmüyor musun ?İstersen ordan bak fiyatlar iyidir.Yardımcı olabilmişsek ne mutlu bize.Enstrumanını alınca klasik gitarını da elektrogitarını da yazarsın üye özel bölümüne.

Yorum

Unkapanı için hani böyle bayağı gitar dükkanları var dediler bir de ben iyice bir elime alıp denemek istiyorum açıkçası.Klasik gitarımın perdelerini tükenmez kalem siliciyle(adını unuttum)desenler çize çize boyadım.Kustomun 30$lık bişeyiydi yanlış hatırlamıyorsamonu da yazarım.Elektrom olursa inş.onu da yazacağım

Düzenleyen - duman forever on 04/08/2007 01:46:46

Yorum

Elektro gitarı eline aldığın andaki duygularını çok merak ediyorum.Ben acayip heyecanlıydım ne diyim yerimde duramıyordum.Manyak hoşuma gitmişti.Eline aldığın andaki duygularını buraya yaz harbiden merak ediyorum.

Düzenleyen - reddemon_666 on 04/08/2007 02:04:10

Yorum

Yazmak ne kelime?ben artık 100 tane konu açarımElektronun presesörü falan da karşık diye korkuyorum da neyse heyecandan unuturum elime alıncaMail adresini alabilir miyim bu arada?

Yorum

Elektro Gitarı Kursa Gitmeden Öğrenebilir miyim ?

Herkeze merhaba,ben rıfat yalçın Cort x-2 gitarımı yeni aLdım fakat maddi durumLar şuan biraz kötü o yüzden kursa gidemiyorum ve kursa gidemediğim için çıldırmak üzereyim.Parmaklarım alışsın diye tabLardan bir kaç parça öğrendim ve bunlarla idare ediyorum.FazLa tablara alışmak istemiyorum ilerde sorun yaratmaması için.İnternet üzerinden kendim evimde eLektroyu tam anLamıyLa öğrenebiLirmiyim.Cevabınız evetse bu nereden olabilir.**** araştırdım fakat bulamadım.Şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.

Düzenleyen - ksk_rif on 06/08/2007 01:30:54

Lütfen yazım ve noktalama kurallarına uyun, harfleri düzgün kullanın.
                          Son güncelleyen WhisKy; 23-12-2008, 17:20. Sebep: Türkçe

Yorum

Gitara öncelikle klavye üzerindeki notaları ezzberlemeni tavsiye ediyorum bunun için sana klavye üzerindeki notaları yazacam ama şunu belirteyim ki gitar çok zor bir enstrumandır ve öğrenimde bir sınır yoktur bugün notalar üzerinde çalışırsın yarın gamlar ve vs bitmez eyer iyi bir gitarist olacam diyorsan bitmeyecektir...

Yorum

bkz. ben , elektroyu kendim öğrendim.

Yorum

İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkürler.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.