Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

5 sene sonra kursa başladım tabi 5 senedir hiç solo teknikleriyle uğraşmamıştım. şimdi deli gibi kasıyorum ritm leri çalıyorum ama sololar olmuyor. olacak ama bu azimle 5 senedir hiç solo çalışmadığıma yanarım metronom şart derler. evet ŞART. ben metronom falan kullanmamıştım, hep yanlış ritm atdtoığımı farkettim. solo tekniklerinde parmaklarım alıştığı gibi gidiyor. ama aynı tempoda çalıp, notaları öldürmeden geçiş yapınca, melodi melodiye benziyor. yoksa saçma bir şey oluyor.

Yorum

ben de kendi kendime öğreniyorum doğru ve disiplinli çalıştığın sürece sorun olmayacaktır.

Yorum

kursa gitmek marifet değil tabiki. Bilen arkadaşların varsa onlardan da yardım alabılırsın. tab okumak zaten basit calamıcagın sey yoktur fakat notayı da herkes okuyamaz,bence nota da ögrenmeye bak. bolca parmak egzersizlerı senı cok ılerletır ayrıca her gun calısman da senı dısıplıne sokar ve hızlı ılerlemenı saglar.
        kolay gelsın
        Son güncelleyen canKUTTT; 04-06-2009, 18:55.

Yorum

kursa gitmeden de öğrenilir fakat aynı hızla öğrenilmez. Mesela klasik gitarı ( tam olarak ) 6 ayda kursla öğrenen ben ve başka bir arkadaşın kursa gitmeyerek öğrendiği klasik gitar öğrenme zamanı arasında 7 ay var. arkadaşım bir seneden fazla bir sürede öğrenebildi gitarı..

Yorum

öğrenirsin, hergün en az 1sa. doğru çalışma yapman iyi bir ders ücreti çıkmandan daha faydalı olur hatta.

Yorum

Neden öğrenilmesin ki!!! İnternet gibi bir araç da varken herşey mümkün artık

Yorum

elektro gitarı kursa gitmeden öğrenebilirsiniz.size bir site tavsiye edeceğim burada videolar yardımıyla gitarı çok rahat öğrenebileceksiniz.Bende temelini bu sitede öğrendim sonra kursa gitmeye başladım ve çok faydalı oldu. http://www.gitardersivideo.com

Yorum

Kurs **** herneyse eğitim gerekli bence.

Yorum

Tavsiyelerde bulunurken Türkçe yazımlarınıza da dikkat edip özen göstermenizi rica ediyorum sizden arkadaşlar.

Yorum

Bence ne kadar öğrenirsen öğren, armoni bilgisini internette bulamazsın.Kesinlikle bir öğretmenden öğrenmen gerekecektir.

Yorum

ben 2(bir sene ara ile toplam 12 ay civarı) oldu belediyenin klasik gitar kursuna gittim öğrenemedim.birkaç dersi youtubeden takip ettikten sonra öner yavuz eğitim dvd sini aldım şu an yoğun bir çalışma ile hızlı şekilde ilerliyorum ve inanın kurstan çok daha hızlı öğreniyorum.aynı şekilde youtube de selim işık rock gitar dersleri şeklinde var oradan dersleri sıra ile takip etmeni tavsiye ederim.ne kadar doğru bilmiyoru ama benim görüşüm şöyle.öncelikle gitarı çalmaya epeyi bir hevesiniz olması gerekiyor.ikinci olarak yönlendirme benim gittiğim belediyenin kursu gibi bir kurs benim gibi çok yavaş ve eksik ilerleyerek hevesinizin kırılmasına sebep olabilir bu sebep ile ya benim gibi videolar ile ilerleyin ya da paranız varsa adam gibi özel ders alın derim( tabi iyi bildiğiniz bir kursu da deneme yanılma yolu ile tercih edebilirsiniz ancak bu tür kurslar ileriki dönemlerde bozulacaktır).şu an takip ettiğim öner yavuz derslerinin gerçekten güzel bir anlatımı var ayrıntılara dikkat ettiğinizde(çünkü dikkat etmediğinizde sizi uyaracak bir hoca yok eliniz yanlış alışabilir)gerçekten kurstan kat kat daha fazla faydası oluyor.aynı şekilde rock gitar öğrenenler için selim ışık videolarını takip etmenizi öneririm.tabi eğer paranız varsa mutlaka özel ders alın...

Yorum

İlk klasikte çalarken bende belediyenin kursuna gitmiştim ama toplu yapılan bir kurs olduğu için,yaklaşık 10 kişi falan, tüm gitar sesleri birbirine karışıyordu ve hoca benimle fazla ilgilenemiyordu. Ben ondan sonra 5-6ay gitar çalmadım herhalde. Sonra bire bir ders almaya başladım inanın çok fark etti, gitar çalma hevesim tekrar geldi.

Yorum

klasik, akustik gitar deneyimin varsa ( daha doğrusu çalmayı biliyorsan eğer ) hergün birkaç saat elektro gitar başında geçirip kendi başına da öğrenebilirsin. Ama bunları yaparken çeşitli yerlerden ( İnternet, TV, Kitap, vs.. ) ders örneklerini çalışabilirsin. Mesela Eğitim CD'lerinden alıp gitarla beraber çalışmalar yapabilirsin..

Yorum

black jack isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              ben kursa giderek örendi öğreniorum ama bakıorumda hepsini kendimde öğrene bilirdim kursun tek faydası yanlışın olduğunda daha çabuk öğreniosun ve düzeltiosun ve alıştırmalar sana gelio sen onlara gitmiosun ama kendinde gayet rahat öğrenebilirsin
                              evet dediğin gibi oluyor genelde kursa gidiyorsun adam bi kaç şey koyuyor önüne al bunu çalış diyor (hakkıyla ders veren hocalar da vardır tabi) zaten öğrettiği şeyi çabuk öğretmesi kendinin de işine gelmez oyalayıp duruyor bayağı oluyor kursa gitmiştim 2 ay adam şarkı akorlarını verdi al çalış bunlara dedi onlara evde de çalışırım bence en mantıklısı temel bazı şeyleri öğrenmek ve internetten bulabildiğiniz kadar çok ebook, CD, DVD bulup onlardan çalışmak zaten **** guitar pro gibi mükemmel bi program var kendiniz çalışabilmeniz için

Yorum

metal666 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Gitara öncelikle klavye üzerindeki notaları ezzberlemeni tavsiye ediyorum bunun için sana klavye üzerindeki notaları yazacam ama şunu belirteyim ki gitar çok zor bir enstrumandır ve öğrenimde bir sınır yoktur bugün notalar üzerinde çalışırsın yarın gamlar ve vs bitmez eyer iyi bir gitarist olacam diyorsan bitmeyecektir...
                                Gitar kolaydır.. Eğer şarkı çalışıp çalmak istiyorsan kolay bir enstrümandır..

Ancak kendi şarkılarını yazıp onlara doğru akorları,notaları, soloları yazabilmek istiyorsan araya armoni ve teori bilgisi girer.. Tabi bunun sınırı yok, sen ne kadar çalışırsan o kadar iyi olursun.. Ama ben şarkı çalışıp çalacağım diyorsan çok kolay bir enstrümandır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X