Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

elektro-93 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    özentilik ve örnek alma kesinlikle farklı şeyler bence . hatta yakın anlamlı bile değildir . örnek almak demek o kişinin olumlu yönlerini almak demektir . ama özentilik ise bir kişinin olumsuz ve olumlu hereşeyini taklit etmek demektir . tamamen ona benzemeye çalışmaktır . tabiki başta birilrini örnek ***** . ondan bundan şundan herkesten birşeyler kapcaz . sonra bunları harmanlayıp kendi tarzımızı oluşturcaz . herkesin tarzının büyük bölümü kendine hastır . eğer herkesin yaptığını yaparsan o moda olur . ancak herhangi bir kişiye tamamıyla benzemeye çalışırsan(olumlu ve olumsuz yönleri ile birlikte)ozaman bambaşka birşey olur ve -->>ÖZENTİLİK<<-- olur . umarım açklayıcı olmuştur
    örnek almak demek kişinin sadece olumlu yönlerini almak demek değildir bana göre.örnek verecek olursak nazilerin pek parlak fikirli olmadığını söleyebiliriz hepimiz. fakat adolf hitler 1934te almanyanın başına geçtiğinde almanyanın durumu çok parlak değildi.1.dünya savaşının yaralarını sarmaya çalışıyordu.fakat adolf hitler 4 senede almanyayı en güçlü teknolojiye sahip ülke konumuna getirdi.şimdiki almanyada neonazi denilen insanlar adolf hitleri örnek alıyorlar fakat iyi yönlerini değil. ırkçı ve faşist yönlerini.
    kavram karmaşası yapmaya gerek yok. özentilik örnek almaya benzerdir. vay be adam ne biçim gitar çalıyor der özenirsin.bu kötü değildir. illa her şeyini özenmek zorunda değilsin.müzisyen kişiliğine özenirsin yani örnek alırsın. ama taklit apayrıdır. sokakta birçok örneği var.emolar,ceza gibi giyinen onun gibi konuşmaya çalışan gençlik vs..

Yorum

ksk_rif isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Herkeze merhaba,ben rıfat yalçın Cort x-2 gitarımı yeni aLdım fakat maddi durumLar şuan biraz kötü o yüzden kursa gidemiyorum ve kursa gidemediğim için çıldırmak üzereyim.Parmaklarım alışsın diye tabLardan bir kaç parça öğrendim ve bunlarla idare ediyorum.FazLa tablara alışmak istemiyorum ilerde sorun yaratmaması için.İnternet üzerinden kendim evimde eLektroyu tam anLamıyLa öğrenebiLirmiyim.Cevabınız evetse bu nereden olabilir.**** araştırdım fakat bulamadım.Şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.

Düzenleyen - ksk_rif on 06/08/2007 01:30:54

Lütfen yazım ve noktalama kurallarına uyun, harfleri düzgün kullanın.
      Dostum ben yaklaşık 5 ay önce elektro gitar aldım.Başta düşündüm kursu ama baktım bir iki hafta, kendimi geliştirebiliyorum.İnternetin çok faydası oluyor.Kursa gitmesemde olur yani dedim.Gerçektende öyle kursa gitmessen öğrenemessin diye birşey yok.kursa gitmessen 7-8 senede öğrenirsin gibi laflara takma sen.İnan eğer azim edersen kursa gidenden daha çabuk öğrenirsin.çalış ve sabret

Yorum

Benim halen daha aynı sınıfta bulunduğum 2 arkadaşım var,biri yakın arkadaşım,bir gün muhabet ederken diğeri dediğimiz volkan adlı arkadaş yanımızda bize farkettirmeden bizi dinlerken birden muhabbete daldı,tabii müzik hakkında ve gitar hakkında konuşuyorduk.
        :'Ya barış(yakın arkadaşıma söylüyor)ben de bi ara gitar aldım bir buçuk sene falan oluyor işte elektro gitar aldım kendim öğrenmeye çalıştım biraz ama işte yapamıyorum basamıyorum akor falan naapsam hoca mı bulsam şarkı mı daha çok çalınır solo mu çalışayım?' falan gibi laubali biçimde abuk subuk sorular sordu.Biz ikimiz de gerçekten başta ciddi bir şekilde cevaplamaya çalıştık,ama baktık ilginç ve fantastik sorular yöneltmeye devam ediyor,biz kendimizi 'sus artık!' dememek için **** bir tuttuk.Ancak Barış da elektro gitar almıştı amfisi ve prosesörü orta düzeyde kaliteli olmakla birlikte vardı.Ancak Müziği diğer herşeyden çok seviyordu,onu gitara başladığını bildiğimden beri her gün aralıksız çalışıyordu ve kesinlikle müziksiz bir gelecek düşünmüyordu,**** gitar çalmadığı.Gitarına,kendine inanıyordu,ve bir seneden az bir sürede hatırı sayılır boyutta soloyu ve tab okumayı öğrendi ve artık şarkıların solosunu henüz o şarkıyı dinlerken çıkarabiliyor.Kendi öğrendi hepsini hoca yardımı olmadan ve metod kitapları aldı onlardan da **** yararlandı.Gitara onun sayesinde başladım,onu bazen deniyorum ama gerçekten başarıyor.Daha bir buçuk sene oldu ve benim öğrendiğim bu işin çeyreğinin de çeyreği bile değil diyor.Aynı azim sende de varsa bence her şekilde öğrenirsin
        Son güncelleyen Bes&Bastet; 07-05-2009, 21:10.

Yorum

Selim Işık' ı takip et. maddi durumu olmayanlar için ders veriyor ama çok iyi forumda araştır bulursun.

Yorum

derse gerek yok diyenler yalan söyler. Ben 4 5 ay kendim bir şeyler yapmaya çalıştım alternate diye bir şey bilmiyordum son 5 aydır ders alıyorum herşey toparlandı sanki gitarı yeniden öğrendim ve inanılmaz gelişmeler oldu bi kere metronomla çalışmayı ve bunun gibi bir çok şeyi öğretiyor kafana takılanı en güzel şekilde öğreniyorsun. Ayrıca ders almadan önce konservatuar okuyan bir arkadaşım diyordu pedala gitara amfiye çok para vereceğine artır biraz para 3 4 ay ders al. Gerçekten doğtu söylüyor yeni başlıyorsan biraz kıscaksın gitardan amfiden 3 4 ay en azından temeli atcan.

Yorum

Yaklaşık 7 Aydır çalıyorum ve hiç ders almadım.Guitar Pro ve mygitar Saolsun tabları indirdim indirdim öğrendim şimdi Kirk'in sololarını bile atıyorum.ama elinde sonunda iyi bir hocadan ders almak gerek bende kendi bütçemi ayarlayınca 2-3 arkadaş toplanıp güzel bi eğitmenden ders alıcaz.ama dediğim gibi tabında çok çok yararı ***** parmakların açılıyo hızlanıyo vs.

Yorum

The.UnforgiveN isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Yaklaşık 7 Aydır çalıyorum ve hiç ders almadım.Guitar Pro ve mygitar Saolsun tabları indirdim indirdim öğrendim şimdi Kirk'in sololarını bile atıyorum.ama elinde sonunda iyi bir hocadan ders almak gerek bende kendi bütçemi ayarlayınca 2-3 arkadaş toplanıp güzel bi eğitmenden ders alıcaz.ama dediğim gibi tabında çok çok yararı ***** parmakların açılıyo hızlanıyo vs.
                dostum kirk sololarını atabiliyorsan daha ne gerek var kursa.Bu noktaya kendin 7 ayda gelebildiysen kim bilir 1-2 sene sonra ne olur.Virtüöz olur çıkarsın valla.

Yorum

Bence kursa filan hiç gerek yok. İnternetten araştırmasını seviyorsan kısa sürede öğrenebilirsin.

Yorum

suatvarli isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    dostum kirk sololarını atabiliyorsan daha ne gerek var kursa.Bu noktaya kendin 7 ayda gelebildiysen kim bilir 1-2 sene sonra ne olur.Virtüöz olur çıkarsın valla.
                    Ahh ahh keşke hocam dediğin gibi olsa

Yinede nota bilgisi ilerde gerekicektir mutlaka.İlerisi için çok ciddi düşündüğüm için şöyle bir durum var kendi çabanla çalışıp 2 senede bi noktaya geldiysen bi eğitmenin yardımıyla o 2 senelik yeri 1 senede ilerleyebilirsin.İşte bu çok önemli bence

Yorum

Kursa gitmen gerekmez.Ama şimdilik bu arada tab denilen şey nota değildir.Sadece çizgiler üzerinde sayılar yazar ve gitarda nereye basman gerektiğini gösterir.Bunun sana ne gibi artıları eksileri olur hemen söyleyeyim.Bütün şarkıları ezbere çalarsın yani bi nevi doğaçlama yapmak zor olur.Ama bir süre sonra zaten alışınca yaparsın.Bunlar eksileri, artılarına gelince kolaydır çalması ama çaldıktan sonra mutlaka teknikler için bir kursa gitmelisin.Gitar kursu değil.Elektro veya Bass gitar kursuna teknikler için gitmelisin.Çünkü tablardan teknik öğrenmek gerçekten zor...

Yorum

atakan1234 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Kursa gitmen gerekmez.Ama şimdilik bu arada tab denilen şey nota değildir.Sadece çizgiler üzerinde sayılar yazar ve gitarda nereye basman gerektiğini gösterir.Bunun sana ne gibi artıları eksileri olur hemen söyleyeyim.Bütün şarkıları ezbere çalarsın yani bi nevi doğaçlama yapmak zor olur.Ama bir süre sonra zaten alışınca yaparsın.Bunlar eksileri, artılarına gelince kolaydır çalması ama çaldıktan sonra mutlaka teknikler için bir kursa gitmelisin.Gitar kursu değil.Elektro veya Bass gitar kursuna teknikler için gitmelisin.Çünkü tablardan teknik öğrenmek gerçekten zor...
                        Bence Kurs Değilde Özel Ders Almalısın.Kurstaki seviyeler ve istek düzeyleri farklı seviyede olur.Ama Özel Ders Alırsan Eğitmenin Sadece Senle İlgilenir Seviyene Doğru Gider.Eğer Tek kişi 100-150 Lira Veremem Ayda Dersen 3-4 Arkadaş Birleşin Bi Eğitmen Bulun Daha Ucuza Gelsin.Fakat Durumun Varsa Birebir Eğitim Derim

Yorum

Kursun bir faydası varmı, şayet bende bilmiyorum; çünkü hiç gitmedim Klasik gitarla aram pek iyi değil ve elektro gitar ile başladım. Gitara yeni başlayanlar için "Klasikle başla, elektroya geçersin" geyiklerine karşıyım, ama klasik gitarın parmakları güçlendirdiği gerçeğini de inkar edemem
                          Gitarda ilerlemek için kursa katılmayı hiç gerekli görmedim, akustik ve klasik gitar çalan arkadaşlarımdan daha hiç gitar perdelerinde dolaşmamış sol el parmaklarımı nasıl açabileceğim konusunda teknik yardım aldım. kromatik alıştırmalarla birkaç ay uğraştıktan sonra (tabiki penalama tekniğini de bu esnada geliştirebilirsin, alternate ile başlaman başlarda zorlayacaktır ancak ilerde çok faydasını göreceksin ) guitar pro gibi bir nimetle tanıştım, tab okumayı öğrendim. Power chord ağırlıklı kolay solosu olan şarkılarla başladım. tablarla çalışmanın tek yararı şarkı içindeki temel teknikleri uygulamadan birşey çalamayacağımı öğrenmem oldu açıkçası iyi derecede elektro gitar çalan bir arkadaşımdan Bora Uslusoy'un Progresif Gitar metodunu aldım, çalışmaya başladım. gamlara çalışarak düşük tempolu ritimlerde basit sololarımı atmaya başladım, bendler vibratolar ekleyerek süslemeye çalıştım.. aradan 2 yıl geçti.
                          Tabi bu söylediklerim kısa bir sürede olmadı, şu an nasılım? onu bana değil grupta beraber çaldığım arkadaşlarıma sormak lazım

Yorum

valla ben 5 aydır özel ders alıyorum ondan öncede 5 aylık geçmişim vardı alternate nedir bilmiyordum daha doğrusu her şeyi yanlış biliyordum.Şimdi 10 aylık geçmişim oldu 2 3 yıldır çalan kişiler şaşırıyor Soloyu atmış olmak için atmıyorum o duyguyu yakalayabiliyorum. Mesela ders almadan öncede fade to black solosunu çalıyordum fakat solo atmanın o kadar baştan sarma bir şey olmadığını öğrendim

Yorum

temel öğeleri profesyonel birinden öğrendinmi gerisini sen tek başınada zamanla getirebilirsin ama uzun süreni alır araştırıp uygulaman.. maddi durumu iyi olmayan diğer arkadaşlarada önerim ücretsiz kurslarda çoğalmaya başladı fazla etkisi olmaz bu kursların ama işin temelini öğrenip bazı eksiklikleri giderirsiniz en azından

Yorum

kendin öğrenebilirsin tabi ama müzik bilgisi başka birşey...herşeyi kendin keşfetmeye çalışırsan çok vakit kaybedersin...tabi 3 5 popüler şarkı ezberler,bi kaç teknikle ortamda idare ederim diyorsan ayrı...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X