Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Gitari Kursa Gitmeden Ogrenebilir miyim ?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Klasik gitar ile elektro gitar arasında bir bağlantı kurmana gerek yok aslında. Elektro gitarda penalama teknikleri ki bunlarda birkaçı sweep,altenate,string skipping ve daha niceleri varken klasik gitarda parmak kullanılır. Kısacası tele vuran elin kullandığı teknikler farklıdır. Bu nedenle eğer elektro çalmak istiyorsan direk onunla başla,klasik gitar geçmişinin olmasına gerek yok

    Yorum


      Ben uzunca bir süredir gitar dersleri vermeye çalışıyorum dostum. tabii ki kendi başına da enstrüman çalmayı öğrenebilirsin; artık youtube var çünkü. Ancak, dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Misal, ritim duygunun olup olmadığını test etmen gerekiyor. bunu şöyle yapabilirsin; önce youtube üzerinden basit bir gitar ritimi öğren 4/4 (dört dörtlük). sonra google'a metronom yaz, çıkan kaydırma çubuğunu 60bpm'e getir ve duyduğun metronom klikleri ile öğrendiğin ritimi eşleştirmeye çalış. eğer kolayca becerebiliyorsan çok iyi ama hemen olmayabilir. hata yaptığını fark edebiliyorsan bu daha da harika çünkü sadece pratik eksiğin var demektir. bu bir başlangıç olur.

      daha sonra basit akorlar öğren ve beğendiğin bir kaç şarkıyı çalıp söylemeye çalış (elektro da olsa önce basitten başlamak gerekiyor). sonra bareli akorları öğren ve sadece pratiğe yoğunlar. çünkü bare basmak başlangıç aşamasında çok zor gelecektir.

      biraz pratik ve ritim bilgin oturduktan sonra müzik teorisine yönel. gamları öğren, minör majör kürdi hicaz gibi... daha sonra akorlar ile gam ilişkisini anlamaya çalış; göreceksin aynı sesleri ihtiva ediyor.
      bütün bunlarla gitar çalarsın ama profesyonel olamazsın.

      son olarak -şimdi yazacağım şey seni biraz kızdırabilir- cebindeki telefon 500tlden pahalıysa biraz düşün. aylık 100-200tl eğitime harcayamıyorsam bu telefona bu parayı neden verdim diye. durumun hiç yoksa ve ailen de sana yardımcı olmuyorsa buradan bilen insanlara ulaş ve "bunları bunları yapabiliyorum, şimdi ne yapabilirim?" gibi mesajlar at. yani kısaca çabala ve gerçekten istiyorsan kendine zaman ve maddi imkan oluştur.

      Yorum


        Ultimate marka les paul kasa bir gitar aldım. 46 yaşında elektro gitar öğrenmeye başlayan biri için yeterli mi? Cevaplandırırsanız müteşekkir olurum.

        Yorum


          Kesinlikle istiyorsan başarırsın ama çok calışman cok antreman yapman gerek...

          Yorum


            Gitmeden direkt öğrenebilirsin ancak ders almaya kıyasla biraz daha uzun ve zorlu olacaktır.
            Günümüzde internette aklına gelebilecek herşey ücretsiz olarak paylaşılıyor.

            Yorum


              canöztürk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              ben şimdiye kadar hiç gitar çalmadım. ve şimdi elektrogitar çalmak istiyorum. hemen elektro gitara başlasammı? yoksa ilk önce klasik gitarla mı başlasam? klasik gitarı öğrenmezsem ileride ne gibi sorunlar çıkabilir.
              Öncelikle şunu söylemek istiyorum "Klasik gitardan sonra başlamak" mantığı tamamen ticari bir tuzaktır. Yani direk elektro gitardan başlayabilirsin. Sana tavsiyelerim metod kitabı alman ya da internetten öğrenmendir. Çok çalışırsan yaparsın

              Yorum


                Merhaba, deneyimlerime göre önce klasik gitar öğrenmeli, sonra daha yüksek gitar yapmalısınız.
                Son güncelleyen hoolii; 22-03-2020, 19:43.

                Yorum


                  tabikide neden olmasın

                  Yorum

                  Unconfigured Ad Widget

                  Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

                  Trending

                  Collapse

                  Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                  Çalışıyor...
                  X