Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jackson RR3 Rhoads Pro Series

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Sudden_deth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    keserse de bi gibsonlar kesebilir gerçekten esp filan hikaye..
    Ben çoğu metal gitaristinin elinde ltd-esp görüyorum.

Yorum

Arcatera isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Ben çoğu metal gitaristinin elinde ltd-esp görüyorum.
      Sponsorluk falan olmasın sakın?

Yorum

Jackson Anlatılmaz Yaşanır Kısaca (Çalmayı Bilene Ruhunu bu işe adamış kişelere)....

Yorum

hiç esp ile ltd ile çalmamış arkadaşlarında sponsorluk bu kardeş demesine hayranım her gitarın kendi karakteri vardır kabul jacksonda da iyi gitarlar var ama espyi veya ltdnin deluxe serisini ec500lerini fln küçümsemek hiç hiç akıl karı değil..(konuyla alakasız ama dayanamadım)

Yorum

theelephantman isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            hiç esp ile ltd ile çalmamış arkadaşlarında sponsorluk bu kardeş demesine hayranım her gitarın kendi karakteri vardır kabul jacksonda da iyi gitarlar var ama espyi veya ltdnin deluxe serisini ec500lerini fln küçümsemek hiç hiç akıl karı değil..(konuyla alakasız ama dayanamadım)
            esp çalmadım ltd çaldım.
            ayrıca ltdler güzeldir candır,ciğerdir zaten ben bu gitarlara kötü demiyorum.

esp nin çoğu metal gitaristinin elinde olmasının asıl sebebi tonudur zartıdır değil sponsorluk olaylarıdır.

Bu adamlar bir firmaya gidip ''bana 24 perde emg manyetikli maple klavyeli bir gitar yapacaksın adına da iron tros diyeceksin'' bile derler.

o gitara ister esp yaz ister jackson yaz ister mahmut yaz.
            önemli olan marka değil kullanılan malzeme ve işçilik.

Yorum

Öncelikle ''jackson'' alt başlığı olması sebebiyle bu konuya nitelik açısından zengin mesajlarla katkı sağlamak isteyenler yorum ve bilgilerini aman esirgemesinler. Ancak bunun haricinde de bu konu basitleştirilmemelidir. Uygun zamanda toplu temizlik yapacağım için şimdiden bir uyarı çekeyim. Kimse üzerine alınmasın amaç bir ansiklopedi disiplini sağlamaktır. Yoksa ben de kendi yazdığım mesajları gereksiz bulup silmişimdir kaç kez, örnekleri bu konuda bile mevcuttur.

Jackson'a olan merakınızı gündeminizde olan modeli yerinde deneyerek giderebilirsiniz. Ben RR-3 ü ve ke-3 ü Zuhal müzikte Hartke 100W yarı lambalı bir amfide denemiştim önceleri. Arkadaşım alırken o amfiyi ben de arada deneyim dedim. Ancak Jacksonlardan sonra grg170 i de çaldım o amfide. Mütevazilik bir yana ama kulaklarım ince ayrıntılara çok duyarlıdır. Nitekim bu üç gitarı ritim çalarken birbirinden ayırt etmek çok çok zordu. Ha soloda iş değişiyor. Hemen hemen benzer karakterde çıksa ses Jackson ın o mid li tonu geliyordu. Ancak çok ufak bir farktı bu. Bunu hesaba katarak alış veriş yapınca makul olan 2000 TL'yi ikinci el bir RR-1 e vermek çok daha mantıklı oluyor. Bu benim düşüncem tabi. Sabit olan diğer düşüncem de olay amfidir. Eğer çok imkan yoksa elde avuçta, mantıklı olan amfiye yatırım yapmaktır. 2000 tl ye rr-3 alınacağına ikinci elini almak mantıklıdır. İKinci el istenmiyor illaki sıfırı ise rr-1 e göz dikilmelidir. Baktık ki olay 5000 tl ye vurdu sıkıntı var, o zaman eldeki 500 tl lik gitarın yanına 2000 tl ye alltube yardıran drive lı bir amfi aldın mı 500 tl lik gitarının benliği konusunda şüphe edersin ben neyi çalıyordum bugüne kadar bu gitar nerden geldi dersin. Halbuki gelen amfidir. Ha baktık ki el avuç dolu. O zaman kafa kabin 100 lük ENGL powerball ı alıp yanına da bir RR-1 çekiver de alem yiğit görsün Sl-1 i de çek yanına adamlar müziğe küssün ,)

Jackson'ın hası USA üretimi olanlardır. Japonlar tabiki alınır da çalınır da. Ben sırf şekli için bile alırım RR-3 ü. Ama kısıtlı bütçe ve koyucu ton arzusu mevcut ise o yatırım amfiye yapılmalıdır.

Yorum

canKUTTT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Öncelikle ''jackson'' alt başlığı olması sebebiyle bu konuya nitelik açısından zengin mesajlarla katkı sağlamak isteyenler yorum ve bilgilerini aman esirgemesinler. Ancak bunun haricinde de bu konu basitleştirilmemelidir. Uygun zamanda toplu temizlik yapacağım için şimdiden bir uyarı çekeyim. Kimse üzerine alınmasın amaç bir ansiklopedi disiplini sağlamaktır. Yoksa ben de kendi yazdığım mesajları gereksiz bulup silmişimdir kaç kez, örnekleri bu konuda bile mevcuttur.

Jackson'a olan merakınızı gündeminizde olan modeli yerinde deneyerek giderebilirsiniz. Ben RR-3 ü ve ke-3 ü Zuhal müzikte Hartke 100W yarı lambalı bir amfide denemiştim önceleri. Arkadaşım alırken o amfiyi ben de arada deneyim dedim. Ancak Jacksonlardan sonra grg170 i de çaldım o amfide. Mütevazilik bir yana ama kulaklarım ince ayrıntılara çok duyarlıdır. Nitekim bu üç gitarı ritim çalarken birbirinden ayırt etmek çok çok zordu. Ha soloda iş değişiyor. Hemen hemen benzer karakterde çıksa ses Jackson ın o mid li tonu geliyordu. Ancak çok ufak bir farktı bu. Bunu hesaba katarak alış veriş yapınca makul olan 2000 TL'yi ikinci el bir RR-1 e vermek çok daha mantıklı oluyor. Bu benim düşüncem tabi. Sabit olan diğer düşüncem de olay amfidir. Eğer çok imkan yoksa elde avuçta, mantıklı olan amfiye yatırım yapmaktır. 2000 tl ye rr-3 alınacağına ikinci elini almak mantıklıdır. İKinci el istenmiyor illaki sıfırı ise rr-1 e göz dikilmelidir. Baktık ki olay 5000 tl ye vurdu sıkıntı var, o zaman eldeki 500 tl lik gitarın yanına 2000 tl ye alltube yardıran drive lı bir amfi aldın mı 500 tl lik gitarının benliği konusunda şüphe edersin ben neyi çalıyordum bugüne kadar bu gitar nerden geldi dersin. Halbuki gelen amfidir. Ha baktık ki el avuç dolu. O zaman kafa kabin 100 lük ENGL powerball ı alıp yanına da bir RR-1 çekiver de alem yiğit görsün Sl-1 i de çek yanına adamlar müziğe küssün ,)

Jackson'ın hası USA üretimi olanlardır. Japonlar tabiki alınır da çalınır da. Ben sırf şekli için bile alırım RR-3 ü. Ama kısıtlı bütçe ve koyucu ton arzusu mevcut ise o yatırım amfiye yapılmalıdır.
                Hocam ton olayının çoğunun amfiden geldiğini biliyoruz da.
                rr-3 ile grg170 in rahatlık açısından ne gibi farkları vardır.

Sonuçta tüm olay ''ton'' değildir herhalde.
                önemli olan parmaklarımızın ne kadar rahat ettiği veya elimizde bir rr1- rr3 gördüğümüzde oluşan motivasyonunda büyük payı vardır ''iyi çalma da''.
                Diye düşünüyorum.

Peki canKUTTT hocam rr3 ü denediğin için soruyorum.
                İlk eline aldığında standart bir gitara oranla ne gibi farklılıklar hissettin?

Yorum

1999 dan beri kullandığım KV-2 ghost flame gitarımın klavyesinden daha iyi bir klavye henüz görmedim. Bu kadar rahat yeterli incelikte ve hızına ulaşmak çok zor; yani ne kadar hızlı çalmaya çalışırsanız o kadar hızlı şekilde o kadar net çalabiliyorsunuz. 12 yıldır entonasyonuyla hiç oynamadım, bir defa akort edince bir daha bozulmuyor. Teller eskimiş, akort çakmış diyorsun, yok aynen orada; tremoloya ana bomb divingler sallıyorsun akort yerinde; şaka gibi. Yani işin özü; bu yüzden bu gitar o kadar pahalı, bu kadar hatasız.

İki kere manyetik seti değiştirdim: orjinali SH4 TB4 lerdi. Sonra Dave mUstain'in elinden aldım CustomSh4lerden onları taktım. 3-4 sene önce de EMG-ZW lere geçtim. Akort 9 numara takım tellerde 9-42 veya, 10-38 takım tellerle (Curt Mangan teller); ya da si ye indirip 12-70 (curt mangan) takım tellerle çalıyorum. Tabi si ye indirilen akortta EMG ler çok iyi sonuç veriyor.

Yukarıdaki Dave Mustain custom SH4 ve TB4 Seymourlar...

EMG-ZW set manyetikler...

Bunun dışında Jackson olarak KE var (Meksika) sağda solda rahat dolaştırıp çalmak ve beste yapmak için veya konserlerde ikinci gitar olsun diye Amerikadayken almıştım: Klavyesi biraz kaba da olsa çok hızlı... Yngwie Malmsteen çalıyorum onunla!

İlk gitarım olan ve KV-2 yle aynı kalitede 1990 yapımı orjinal Japon Professional SL1 im var. KV-2 mi SL1 mi deseniz cevap veremem... tartışmasız Jackson fabrikasının harikalarından biridir. 21 yıllık ağacın tonu ve modifiye ettiğim manyetikleriyle en sert metalden Satriani yumuşaklığına kadar seçenekli manyetiklerle stüdyo kayıtlarında ve eskiden konserlerde orjinal manyetikleriyle de çok eğlenmişliğim vardır.

Yorum

Bu arada RR24 Rhoads çaldım (NoneShallReturn grubunun gitarı). Klavyesi benimikine göre biraz daha etli ancak rahattı. Tonu da si ye çekilmişti ve çok iyi kamyonculuk! yapıyordu. Çok süper bir kayıt aldık albüm için.

Bu durumda RR3 te ona yakın bir klavyedir ve rahatsız olacağını hiç sanmıyorum.

Yorum

Öncelikle estağfurullah Çağıl arkadaşım hepimiz biriz, eşitiz müzikte ,)

Grg170 ile RR-3 kıyaslanıyor gibi anlaşılmasın o an öyle denk gelmişti. Tam hatırlayamıyorum ama sanırım grg170 ile rr-3 ün ağırlıkları aynıydı. İkisi de çok hafifti ama rr-3 ün bariz bir hafifliği vardı. Ben bu hafiflikten rahatsız olmuştum çünkü varlığını hissedemiyordum. Şöyle örnekleyeyim 1.85 boya 100 kg siniz. Ama 1.50 boya 45 kg birine sarılıyorsunuz. Bunun gibiydi yani. Klavyeleri 17. fretlere gelene kadar benzer rahatlıktaydı. Yalnız yapı itibariyle rr-3 ün klavyesi 17 den sonra pek komforlu değil. Yekpare RR-1 i o an sırf klavyesi yüzünden almayı istersiniz.

Evet ton amfiden gelir ama amfiden çıkacak tonu da amfiye gitar verir. Bu durumda olay kişisel seçimlere kalır. 2000 tl nin hakkını veremeyen bir RR-3 ü almaktansa ikinci el rr-1 i alıp yardırmak mantıklıdır bana göre. Çünkü 2000 tl lik japon ibanezler eline rahat su dökebilir rr-3 ün.

Şekil olarak deli bir motivasyon katar insana rr tarzı gitarlar. ANcak bir aslan kükreyip ormanı inletecekken sesi kısılsın ister mi istemez. RR-3 ile bir yere kadar kükrenir. Şekil var ama aynı bütçeye daha yardırıcı tonları veren gitarları alabilmek durumu suyu bulandırır.

Hemen şunu da belirteyim evet yakışıklı gitar çalanı motive eder ve tabiki standart gitarınıza oranla daha kabiliyetli çalarsınız ancak 200 tl lik gitarı ruhunuzla çaldığınız vakit de sizi gören gözleriyle bile sizi dinler moda geçer çaldığınızın zerafetinden dolayı. Yani sizi dinlerken gördüğüne değil duyduğuna bakar duruma gelir adam. transistörlü amfide uyduruk bir gitarla yardırdığınızda müzikten ve sanatçıdan anlayan adam gitara amfiye takılmaz. Ne diyor bu adam diyorsanız gidin Taksim'de dinleyin sahne alan grupları anlayın dediklerimi. Kİminde üst düzey ekipmanlar kimin de 200 tl lik gitarlar...

RR-3 ü elime aldığımda hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu mudur yani demiştim. Hele ki çaldığımda almaktan vazgeçmiştim. Ama sırf şekli için alırım derim hala. Tabi çok para var ise. Yoksa ikinci el RR-1 yatırırım o parayı. Kendi gitarımı da V kasamış gibi çaldığım için RR-3 bacaklarımın arasında kaybolmuştu hafifliğinden. Açıkcası üst düzey bir performans bulamadım RR-3 den. Kendi gitarımla ne yapıyorsam aynılarını yaptım ama kendi gitarım henüz benle kalabilir diyerek ayrıldım dükkandan. Kendi gitarım da 300 tl lik sx dir yani. Ama epeyce ağır ve oturaklı tonu beni sevdiriyor kendisine. Lambalı amfilerde cayır cayır tonu var üzerindeki kıytırık manyetiklerle hem de.

Düşüncelerim bunlar. Sabit olan fikrim 2000 tl yi ikinci el RR-1 yatırmak olduğu ya da o bütçeye çıkan japon ibanezlere bakmak. İbaneze hala sempati beslememem ve almam da ama maksat altarnatifleri müzik tutkunları ifade edebilmek

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X