Grg170 ile RR-3 kıyaslanıyor gibi anlaşılmasın o an öyle denk gelmişti. Tam hatırlayamıyorum ama sanırım grg170 ile rr-3 ün ağırlıkları aynıydı. İkisi de çok hafifti ama rr-3 ün bariz bir hafifliği vardı. Ben bu hafiflikten rahatsız olmuştum çünkü varlığını hissedemiyordum. Şöyle örnekleyeyim 1.85 boya 100 kg siniz. Ama 1.50 boya 45 kg birine sarılıyorsunuz. Bunun gibiydi yani. Klavyeleri 17. fretlere gelene kadar benzer rahatlıktaydı. Yalnız yapı itibariyle rr-3 ün klavyesi 17 den sonra pek komforlu değil. Yekpare RR-1 i o an sırf klavyesi yüzünden almayı istersiniz.
Evet ton amfiden gelir ama amfiden çıkacak tonu da amfiye gitar verir. Bu durumda olay kişisel seçimlere kalır. 2000 tl nin hakkını veremeyen bir RR-3 ü almaktansa ikinci el rr-1 i alıp yardırmak mantıklıdır bana göre. Çünkü 2000 tl lik japon ibanezler eline rahat su dökebilir rr-3 ün.
Şekil olarak deli bir motivasyon katar insana rr tarzı gitarlar. ANcak bir aslan kükreyip ormanı inletecekken sesi kısılsın ister mi istemez. RR-3 ile bir yere kadar kükrenir. Şekil var ama aynı bütçeye daha yardırıcı tonları veren gitarları alabilmek durumu suyu bulandırır.
Hemen şunu da belirteyim evet yakışıklı gitar çalanı motive eder ve tabiki standart gitarınıza oranla daha kabiliyetli çalarsınız ancak 200 tl lik gitarı ruhunuzla çaldığınız vakit de sizi gören gözleriyle bile sizi dinler moda geçer çaldığınızın zerafetinden dolayı. Yani sizi dinlerken gördüğüne değil duyduğuna bakar duruma gelir adam. transistörlü amfide uyduruk bir gitarla yardırdığınızda müzikten ve sanatçıdan anlayan adam gitara amfiye takılmaz. Ne diyor bu adam diyorsanız gidin Taksim'de dinleyin sahne alan grupları anlayın dediklerimi. Kİminde üst düzey ekipmanlar kimin de 200 tl lik gitarlar...
RR-3 ü elime aldığımda hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu mudur yani demiştim. Hele ki çaldığımda almaktan vazgeçmiştim. Ama sırf şekli için alırım derim hala. Tabi çok para var ise. Yoksa ikinci el RR-1 yatırırım o parayı. Kendi gitarımı da V kasamış gibi çaldığım için RR-3 bacaklarımın arasında kaybolmuştu hafifliğinden. Açıkcası üst düzey bir performans bulamadım RR-3 den. Kendi gitarımla ne yapıyorsam aynılarını yaptım ama kendi gitarım henüz benle kalabilir diyerek ayrıldım dükkandan. Kendi gitarım da 300 tl lik sx dir yani. Ama epeyce ağır ve oturaklı tonu beni sevdiriyor kendisine. Lambalı amfilerde cayır cayır tonu var üzerindeki kıytırık manyetiklerle hem de.
Düşüncelerim bunlar. Sabit olan fikrim 2000 tl yi ikinci el RR-1 yatırmak olduğu ya da o bütçeye çıkan japon ibanezlere bakmak. İbaneze hala sempati beslememem ve almam da ama maksat altarnatifleri müzik tutkunları ifade edebilmek

Yorum bırak: