Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FL_Studio vs Cubase

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #16
    Cubase kapsamsız ve hiç birşey yapılamayan bir programmı ?

    Yorum


      #17
      Sözlerimdeki vurgu kolay kullanılabilirliği üzerinde dikkat edersen.... Vsti desteği de dikkate şayan.

      Yorum


        #18
        Daha önce FL, Cool Edit (şimdi Adobe aldı Audition oldu), Cubase kullandım. Doğrusu FL'e hiç ısınamadım.. FL adı üstünde döngülere dayalı bir program. Barındırdığı özellikler ve eklentilere de bakıldığında daha çok elektronik müzik, rap gibi tarzlara uygun görünüyor.. Bir süre kurcaladıktan sonra bıraktım kendisini.. Adobe Audition ise ses kayıt, düzenleme işlemlerinde iyi olmasına karşın plugin sorunları sebebiyle midi kullanımında iyi değil.. Cubase ise başka bir dünya.. Steinberg, PC öncesinden beri bu işi yapıyor. Cubase şu ana kadar bana en geniş imkanları en iyi performansla veren tek isim oldu. Kayıt, MIDI kullanımı, sayısız mükemmel VST eklentileri..

        Nuendo'nun da tanıtımlarını, videolarını izlemiştim. Zaten Cubase'i üreten firmadan çıkan bir yazılım. Farkı ise daha geniş amaçlı olması. (Film Sesleri gibi..)

        Bunların dışında Sonar, Reason gibi programlar da var ama kullanmadığımdan yorum yok..

        Sonuç olarak kim hangi programda rahat çalışıyorsa onu kullanması bence mantıklı olandır.. Programların çoğu ses kalitesi olarak çok fark göstermiyor.

        Yorum


          #19
          FL Studio'nun döngü olayı ilk olarak ortada olan bir özelliği. Onu gören çoğu kişi programı ondan ibaret sanıyor. Önceki ilk versiyonları da biraz basit olduğu için insanlarda bu programa karşı bir soğukluk var piyasada.

          FL Studio'da ses kayıt, düzenleme, üzerinde envayi çeşit efekt uygulama yapılabiliyor ve bu şekilde kaydedilebiliyor. Ek olarak piyasadaki her türlü sample dosyasını açabiliyor neredeyse ve VST desteği mevcut ki bu şekilde de piyasadaki tüm VST'leri programa dahil etmek ve kayıt yapabilmek mümkün. Kullandıkça sürekli yeni özelliklerini görüp hayret ediyorum.

          Çok kapsamlı ve her şeyi yapabileceğiniz bir Studyo programı ki sloganı ve tanıtımı da bu şekilde yapılıyor. Bende vakti zamanında anlayamadığım için bu başlığı açmıştım. Herkesin ağzında sakız olmuş Cubase'e karşı ne eksiği, ne farkı var ki Cubase tercih ediliyor diye düşünmüştüm. Şu zamana kadar bir eksiğini göremedim. Eksik olduğunu sandığım pek çok özelliğin de mevcut olduğunu, o zamana kadar kullanmasını bilmediğimi fark ettim.

          Biraz da alışkanlık meselesi oluyor bu tip programlar. O yüzden en doğru yaklaşım ve tavsiye hangi programda en hızlı, en rahat çalışıyorsan onu kullanmaya devam etmek akıllıca olacaktır.

          Yorum


            #20
            FL sadece bilgisayarla müzik yapmak isteyen için gerçekten çok fazla özellik barındırıyor ama kayıt yapıp düzenlemek için bence pek kullanışlı değil. Ama daha vst yüklemeden bile bir sürü enstrümanın sesi var programda. boobass, slayer, fpc, fl keys, sytrus gayet başarılı bence. fx menüsünde de sonra equalizer, reverb falan herşey var onlarla da biraz oynayın en son gayet güzel oluyor tabi ki enstrümanlar gerçeğini aratıyor ama midiye göre çok daha gerçekçi.

            Yorum


              #21
              Enstrümanların gerçekçi olmadığı yerlerde VST ve sf2, gig, akai, ... vs şeklinde desteklediği piyasadaki tüm sample dosyaları ile istenilen kayıtları gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.

              Yorum


                #22
                bence nuendo kullanin

                Yorum


                  #23
                  FL STUDİO 10 NUMARA BİR PROGRAM ISTEK OLURSA CALISMALARIMI ATABILIRIMM..

                  hAYAL GUCUNE GUVENIYOSAN VE FL YE DALMISSAN KOPAMAZSSIN.

                  Yorum


                    #24
                    ableton live.. tek geçerim.. fl de reason da yetersizdir..

                    Yorum


                      #25
                      Nota bilmeyenler cubase kullanmasınnn

                      Yorum


                        #26
                        Ahali burada "sidik" yarıştıracak bir durum yok, FL, cubase, nuendo, reason, ableton vs vs... Her kullanana göre, kullanım amacına göre, deneyime göre seçilebilen programlar, ancak FL aralarından farklı olanı... Yani burada kanal kayıt için FL kullanacağım derseniz garip bir durum olur...

                        Karşılaştırılacak şeyler değil bunlar...

                        Yorum


                          #27
                          FL'de bir stüdyoda bulunması gereken herşey mevcut. Tamamen alışmayla ilgili bir durum sanıyorum. Ben FL Studio ile başladığımdan daha sıcak geliyor bana, cubase'e geçince de latency sorunu olduğundan tekrar FL'e dönmüştüm.

                          Benim mevcut sistemimle en verimli çalışan FL Studio olmuştu. Eksiği yok, kullanımını bilmiyor olabilirsiniz büyük ihtimalle. Bir tutorial ile çalışmak yardımcı olabilir.

                          Yorum


                            #28
                            FL'de bir stüdyoda bulunması gereken herşey mevcut. Tamamen alışmayla ilgili bir durum sanıyorum. Ben FL Studio ile başladığımdan daha sıcak geliyor bana, cubase'e geçince de latency sorunu olduğundan tekrar FL'e dönmüştüm.

                            Benim mevcut sistemimle en verimli çalışan FL Studio olmuştu. Eksiği yok, kullanımını bilmiyor olabilirsiniz büyük ihtimalle. Bir tutorial ile çalışmak yardımcı olabilir.
                            fl in eksiği yok mu? iki sene kullandım ve ableton a geçtiğimden beri bir kez bile aramadım.. tabii bu programların ne şekilde kullanıldığı da önemli ama sonuçta hepsi sequencer öyle bakmak lazım.. mesela operator daki synth i allahaşkına fl de alabilmek mümkün mü? tabii sizin sisteminizi bilemem çünkü live pis cpu yiyor böyle ufak tefek dezavantajları da var.. bende de bazen latency problemleri oluyordu, birkaç sene evvel m-audio ya terfi ettim çok memnunum, tavsiye ederim..

                            Yorum


                              #29
                              Operator'daki synth'i almak derken Sytrus'dan kayıt yapmayı mı kastediyorsun. Yapmak istediğini tam olarak söylersen belki yardımcı olabilirim.

                              Yorum


                                #30
                                arkadaşlar cool edit pro 2 ve yeni modelini çok kullanmadım, ama sesimi iyi çekmedini farkettim yani ben den çıktı gibi dogal; resmen windows un ses kaydedicisi ile aynı. bu benden kaynaklana bilir,
                                çok fazla kullanmadım (bir elin parmagını geçmez) hatta sordum kişiler sesin mikrofonik degil dediler. bu nedemek yani çok iyrenç bi sesi olan bi insanın sesi benden daha iyi çıkarken benim ki rezalet, yani söylerken ses benden çıkmıyor gibi sizce bu konu birazda kullanılan aletlerden kaynaklanmazmı(sesimin çok güzel oldunu idda etmiyorum)
                                cubase kaç mb ya da iyi diye nitelendirebileceniz başka bi program
                                fx sanırım cool edit olması lazım yanlış bilmiyorsam.
                                konudan biraz çıktım ama mikrofon hakkında önerileriniz varsa çok sevinirim.

                                Yorum

                                Unconfigured Ad Widget

                                Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

                                Trending

                                Collapse

                                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                                Çalışıyor...
                                X