Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FL_Studio vs Cubase

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

  • FL_Studio vs Cubase

    Araştırdığım kadarıyla Stüdyo programları içinde en sağlam programlar olarak FruityLoops ile Cubase'i buldum. Ama bu ikisi arasında tam bir karar veremedim.

    FL_Studio ve Cubase kullanan arkadaşlara yönelik bir sorum var. Bu iki programı ufak bir karşılaştırmaya tabi tutsak. Hangisinin eksik yönleri var, hangisinin şu yönleri iyi, şu özellik diğerinde yok, şunun kullanımı daha kolay gibisinden bir inceleme yapalım.

    Hem sıfırdan başlayacak arkadaşlara da başlangıç aşamasında bir fikir verebilir bu başlık.

    Ben FL_Studio üzerinde çalışıyorum. Ufak ufak keşfederek ilerliyorum ama Cubase çok duyduğum ama hiç kullanmadığım için o programın özellikleri, neler yapılabileceğine dair merakım var. Burada tartışalım, hem ben yazılan özellikler Fruityloops'da da var mı bakarım. 2 programın bir incelemesi oluşur burada.

    görüşmek üzere...

  • #2
    Çok kısa ama öz bir açıklama yapcam sanırım yeterli olacak Bahsettiğimiz FL-Studio, Cubase - Nuendo programlarının VST si olarak çalışıyor yani örneğin Cubase de bir parça yapıyorsun ve midi bazında bir loop hazırlamak istedin ancak Cubase in veya nuendo nun kendi imkanları yetmedi hemen Vst instruments dan FL yi çalıştırıp orda istediğin loop u hazırlayıp nuendoya atıyosun...

    Şahsen kendi fikrimde Cubase-Nuendo daha iyi... Ha belirtiyim ikisinide kullandım boş yere açıklamam

    Yorum


    • #3
      Ama bir şeyi anlayamadım yine

      FL_Studio da VTS'si bulunan başlı başına bir studio programı. Hazırlayacağın loop için FL_Studio'ya çıkıp orada hazırlayıp neden tekrar nuendo'ya dönüyorsun. FL_Studio gördüğüm kadarıyla çoğu imkanı bünyesinde barındırıyor.

      Kullanım alışkanlığı mı bu yorumun yoksa FL_Studio'nun teknik yetersizlikleri mi?

      Yorum


      • #4
        Reason en babası bence çok zor ama sağlam bir program.

        Yorum


        • #5
          Kullanım alışkanlığı mı bu yorumun yoksa FL_Studio'nun teknik yetersizlikleri mi?
          Dürüst olup itiraf etmek gerekirse kullanım alışkanlığı ) FL de şimdiye kadar loop vs uğraştım bir nevi elektronik müzik gibi o yüzden fazla kurcalamadım buna karşın nuendo nun inciğini cinciğini çıkardığım için muhtemelen böyle bir açıklama yaptım Tabikide en mantıklısı kendin seçmen yanlış yönlendirmek istemem asla.. Kolay gelsin

          Yorum


          • #6
            O konuda biraz ben de düşündüm. FL_Studio daha çok keyboard olayına meyilli gibi. Keyboard olayını da sevdiğim için ve arka fonda atmosferik etkiler yaratmak için bu aralar FL_Studio'yu deniyorum. Bende de bu alışkanlık yaparsa böyle gider artık

            Yorum


            • #7
              Cubase'i kullanmaya çalıştım bayağı karışık bir program geldi (Her program başta karışıktır FL Studio'yu yıllardır kullanıyorum açıkcası şu ana kadar bana hayır olamaz bu nasıl olmaz dedirten bir eksikliğini görmedim. Ama yukarıda da söylediğiniz gibi başka programlarla beraber kullanıldığında daha verimli bir hale geliyor. Ben Back Track hazırlamak için kullanıyorum fl'yi ve yanında Groove Agent, Guitar Rig, Halion ve nadirende olsa Nat. Enst. Kontakt kullanıyorum. Bana şu anda yeterli geliyor

              Yorum


              • #8
                Bende FL ile başlamıştım sonra Cubase e geçtim.Hangisi basit geliyorsa onu kullanın derim. Cubase den gayet memnunum, zaten bende sizin gibi groove agent, guitar rig, sample tank gibi VSTi lerle kullandığım için squencer programının pekte önemi kalmıyor, yinede cubase in daha köklü bi geçmişi olması ve prof. kullanıcılarının fazlalığı beni seçim yaparken etkiledi..

                Yorum


                • #9
                  FL studio'yu ara ara inceliyorum. Epey çok özelliği var, şimdilik bir eksiğini göremedim. Bence hakkıyla bu programı bilen birinin cubase'e ihtiyacı kalmaz gibi duruyor. Ama bir de Cubase'i incelemek gerekir, onu tam bilmediğim için kesin konuşmamak lazım. Şu an benim gördüğüm FL Studio oldukça yeterli ve o kadar çok ayarla kayda müdahele edilebiliyor ki yapılamayacak şey yok gibi .

                  Yorum


                  • #10
                    Frutty Loops un böyle geri kalmasının sebebi, piyasaya girerken izlediği yanlış politika aslında. İlk frutty loops lat çok daha basit ve ev kullanıcısına yönelikti hatta meyve resimleriyle falan iyice eğlencelik bir program havası yaratılmıştı ki, zaten çalışma mantığının çok başarılı olması sebebiyle piyasada kendine iyi bir yer edindi, sonradan çıkan FL Studio çok daha ötelerde bi program ama gel görki hiçbir stüdyoda veya aranjörde FL Studio göremezsiniz. E normaldirde adamlar "yoğurt mu bu kardeşim, meyvalı oluncaı iyi olsun" derler tabi..

                    Yorum


                    • #11
                      Olabilir ilk versiyonları dediğin gibi eğlenceye yönelik bir tavırla çıkarıldıysa şimdi çıkan son versiyonları oldukça profesyonel işlevlere sahip olmasına rağmen insanların kafasında hep o ilk çıkış şekli yerleştiği için kaliteli program gözüyle bakılmıyor olabilir.

                      Yorum


                      • #12
                        ben bu tür programların hepsi ile (her biriyle en az 2 ay uğraştım) FL studio yu açıp "stereo enhancer" fonksiyonunu her hangi bir ses dalgasına uygulayın ve görün. tamam "Bu programın bir sürü eksiği var" ama en güzel ses difizyonu bu programda. Eğer bir editör iseniz cubase veya orion işinizi görür ama studio (mix-record-convert işlemleri) istiyorsanız şaşmayın. FL tek kelime ile kusursuz

                        Yorum


                        • #13
                          Forever Cubase

                          Yorum


                          • #14
                            FL Studio'da direk mikrofon girişinden gelen sesi kayıt yapabilme özelliği var mı? Kullanan arkadaşlardan bilen var mı acaba?

                            Ayrı kayıt programı yerine tek programla herşeyi kontrol etmek daha kolay olur. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

                            Klavyeden direk çalarak gerçek zamanlı notasyon olayı var. O çok güzel çalarken notaya döküp kaydını tutuyor. Yine program içinden line in ya da mikrofon girişinden gelen sesi alıp audio klip yapabiliyorsa .mp3 ya da .wav çok güzel olacak. ".mp3" ve ".wav" desteği var çünkü. Kurcaladım ama audio kayıt yapamadım. Çok fazla ayar var, bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

                            Teşekkürler...

                            Yorum


                            • #15
                              FLoops kolay kullanılan ve kapsamlı bir program yapamayacağın yoktur. Bırak ötekini...

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Pitbull Strings Gold Series Gitar Telleri

                              Collapse

                              Çalışıyor...
                              X