Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fender Jazz Bass

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Fender Jazz Bass

Baktım bu gitar hakkında bi konu açılmamış acayım dedim ayıp olmuş gitara

Bu gitarın meksikan amerikan vb. üretim yerleri farkı var ayrıca şarap gibi sanırım eskileri daha pahalı galiba bu gitar hakkında detaylı bilgi oğrenmek istiyorum yardım ederseniz sevinirim...
    Bircok gurup ve kişi bu gitarı kullanıyo nedir bu aletin mucizesi ya
    Bu arada bende almayı düşünüyorum ama en ucuz modellerinden tabi fiatlar hakkındada bahsederseniz sevinirim.

1960 yılında tanıtılmıştır. fender firması bu bas gitarın hazırlanmasında fender precision kullanıcılarının yorumlarından ve şikayetlerinden yararlanmıştır. bunun sonucunda, kucakta rahat çalınabilmesi ve ağırlık noktasının değişmesi için offset gövde eklenmiştir. precision'un kalın ve geniş sapı yerine, gitgide incelen (tapering) ve eşik noktasında 38 mm'ye inen bir boyun (bu, precision'da 44.5 mm) ve hızlı bir klavye kullanılmıştır. manyetikleri ise precisionlardaki gibi hum canceling split coil değil, stratocaster gitarlardaki gibi single coil'dir. bu yüzden tiz ve orta sesleri çok daha başarılı olup, maalesef elektrik ve ışık tesisatından haddinden fazla etkilenip uğultu yapan bir enstrümandır. ters fazlı olan manyetiklerin ikisi birden aynı seviyede açıldığında precisionlardaki gibi bir uğultu önleme moduna girmektedirler. köprü manyetiğinin sesi başka hiçbir gitarda yoktur, taklit de edilemez.

Alıntıdır..

Fiyatları 1300 ytl gibi...

Düzenleyen - Keiser_soze on 21/04/2006 09:04:39

Yorum

dünyanın en iyi bas gitarı denildiğini duymuştum. ötme meselelerini ilk defa duydum ama fenderlerde yapılarından kaynaklanan bi ses var zaten. strat ta single manyetiklerden kaynaklanan dip ses var. bu bas bence mükemmel.

Yorum

en makbulünün 1972 American Jazz Bass olduğunu söylerler. Basist değilim ama az çok bass gitar çalan biri olarak sesine hayran olduğum bir gitardır.

Yorum

Bence en iyisi Fender-American Deluxe Jazz Bass. Okulda birinde görüp çalmıştım ve işte tam hayalimdeki gitar demiştim.

Yorum

squier jazz bass bile tatminkar bi gitardir ki bunun yanina yaklasamaz bile

Yorum

her bascının eline mutlaka bitane lazım..ki bildiğim kadarıyla profosyonel bi çok basçının elinin altında var ama şu an daha modern ve güçlü gitarlar tercih ediliyo..can smith ve ya fodera falan gibi..şahsen ben fenderimden bi kaç şey dışında çok memnunum..onuda bi efektör veya komprosörle aşıyorum..saygılar

Yorum

fender jazz bass bas piyasasının cadillac'ı gibidir. Her zenginin garajında bir tane cadillac bulunduğu gibi her basçının elinin altında bir tane bulunmalıdır kişisel kanımca.Tonları çok sıcaktır ve doğaldır ama fender precisionları tercih ederim ton açısından.

Yorum

yani hakikaten marka kelimesiinn tüm sorumluluğunu taşıyan bir gitar zaten ileri seviye hemen her bascıda bir tane bulunmasıda bunun kanıtı....gelecekte bir tane edinmek isterim ama musicman stringray5 le seçim yapmak zorunda kalsam stringrayı tercih ederim(tek hedefim kendisi)......

Yorum

kesinlikle harika ama ben Gibson Thunderbird IV 4 String Bass ı 90ların fenderlerine değişmem doğrusu ama 70 ve 80ler amenna

Yorum

evet gerçekten fender çok kaliteli bass gitar.onu ilk elime aldığımda resmen büyülendim çok doğal çok sıcak tonlara sahip insanı bass gitara aşık ediyor

Yorum

burorak isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Baktım bu gitar hakkında bi konu açılmamış acayım dedim ayıp olmuş gitara

Bu gitarın meksikan amerikan vb. üretim yerleri farkı var ayrıca şarap gibi sanırım eskileri daha pahalı galiba bu gitar hakkında detaylı bilgi oğrenmek istiyorum yardım ederseniz sevinirim...
                        Bircok gurup ve kişi bu gitarı kullanıyo nedir bu aletin mucizesi ya
                        Bu arada bende almayı düşünüyorum ama en ucuz modellerinden tabi fiatlar hakkındada bahsederseniz sevinirim.
                        Fender usa yapımı baslar çok oturaklı bir tona,iyi bir işçiliğe , iyi bir ağaç kombinasyonu ve ağaç kalitesine sahip olmasından geliyor o mucize ELin Fender usa jazz bass veya p bass aldığında tadını anlıyacaksın.

Yorum

bende standart jazz bass var istediğim her şeye cevap verebiliyor tekrar bass alacak olsam yine fender alırdım

Yorum

Fender baslari dünyada her stüdyoda bulunan bir enstruman ve bu yeri hak etmis bi alet bence.
                            Kendine has bir ses karekteri var, eger kulagin biraz yatkinsa, duydugunda hemen Jazz bas oldunu anlarsin.
                            Ayrica bir cok müzik türünde kullanabilecegin bir gitardir.

Squire, Mexico ve America modellerinin arasinda fark yapim ve ses kalitesidir. Fazla para harcamak istemiyorsan Mexico yapimi alip kaliteli manyetikler takarsin ve gayet güzel sonuc elde edersin.

Yorum

Öncelikle bende yeni başlayacağım almışken en iyisini almak istiyorum.Anlayacağınız bir kere alıp sağlam bişe almak.Meksika fender alacağım.İlerde kaliteli manyetiklerle modifiye edeceğim.Fakat size bir sorum var.Aklımda 2 model var.Fender Standart Jazz Bass ve Fender Standart 60th Anniversary Precision Bass.Düşünceleriniz nelerdir.Meksika yapımıdır!

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X