Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fender Jazz Bass

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Fenderse Marcus Miller Jazz Bass'tan ötesini tanımam arkadaşlar o kemik tonunun verdiği duygu hiç birşeyle paha biçilemez

Yorum

arkadaşlar fender highway one jazz bass konusunda görüşleriniz nelerdir kullanan birisi varsa lütfen bilgi verebilir mi

gitarın özelliklerini aşağıya yazıyorum

Gövde: Kızılağaç
      Sap: Akçaağaç - Poliüretan cila
      Klavye - Tuşe: Gül Ağacı
      Eğrilik yarıçapı: 9.5” (241 mm)
      Perdeler: 20 Medium Jumbo
      Tel uzunluğu: 34” (864 mm)
      Üst eşik genişliği: 1.50” (38 mm)
      Mekanik aksam: Krom
      Köprü: Standard 4-Saddle
      Manyetikler:2 Standard Vintage Alnico Manyetik Jazz Bass Single Coil Manyetik (Orta & Köprü)

Yorum

orhd eğer bu bası almayı düşünüyorsan bence bir mexico jazz bass al ve modifiye yap dediğin gitarda güzel bir gitar fender in kötü gitarını gördünmü

Yorum

fenderın bana kalırsa her modeli güzel müthiş tonlara sahip gitar yapıyorlar ah elektrolarında biraz tip olsa daha güzel olurdu ama

Yorum

ibanez, jakcson fln gnelde talaşları presliyorlar. ama fender de orjinal ağaç kullanılıyomuş. fenderin farkı da burdan geliyor. fender olsun, pişman olmazsn.

Yorum

Geçen hafta çaldım birşeyler bu gitarla. Canavar gibi gercekten.

Buydu çaldığım tam olarak.

Yorum

arkadaslar tam olarak ben meksika yapımı ile amerikan yapım arasındaki farkı anlamış değilim.Fiyat olarak arasında ucurum var.modifiye olayına sıcak bakmıyorum pek orjinalliğini bozmama taraftarıyım.konuya hakim olan birisi anlatabilir mi iyice farkını

YAZIM KURALLARINA UYUN!

ynx
                Son güncelleyen ynx; 08-06-2010, 02:07.

Yorum

Bence bass gitarın nirvanası "Mutlaka almalıyım." dediğim eşsiz alet. O günleri görebilecek miyim acaba

Yorum

bizim bir arkadaşta var canavar gibi alet ben çok beğendim

Yorum

bu bass gitarı opethin bassçısıda kullanıyor bi dvd de görmüştüm adamın elindeki fender jazz bass tı

YAZIM KURALLARINA UYUN!

ynx
                      Son güncelleyen ynx; 19-06-2010, 01:19.

Yorum

Bende almayı düşünüyorumda sizce birlikte çalındığı anfi çok mu önemli?

Yorum

Meksika caz bas ve marcus miller caz bas denedim.
                          Meksika caz bas beş para etmez bir bastı... Hani hiç bir özelliği yok gereksiz büyüklükte, rahatsızlık veren bir kasa,perde sayısı az falan.. Hiç öyle caz bas tonu da alamadım ondan tatlı ama metalik olmayan kemik bir ton vardı.
                          Marcus miller caz basta hayran kaldığım tek şey klavyenin işçiliğiydi, cidden işçilik olarak çok hoş ama yine de o fiyata ondan çok daha iyi bas gitarlar alınabilir.
                          Hayır, çok merak ediyorum bu gitarı sevme nedeniniz ne ? O kaşık gibi asimetrik , kocaman fender jazz bass yazan kafası mı ?
                          Eğer "ton" derseniz ve zaten fender caz bas alacak kadar bütceniz varsa, öyle gereksiz bir bas gitar almak yerine böyle bir çok daha ergonomik gövdeli ve 24 perde olmasına rağmen klavyesi gövdenin içine sokulmayan, prestij bir bas gitarı almama sebebiniz olamaz :

Caz bas kullananların kesinlikle marka takıntısı olduğunu düşünüyorum. Ha veya adam gider klasik rock yapar piyasa müziği yapar alır dizine kadar indirir ayrı konu.
                          O kadar para verene kadar çok çok daha iyi, hatta daha ucuza bir el yapımı bas gitar yaptırabilirsiniz. Veya Türkiye'de görünmese de yurtdışında çok iyi prestij bas gitarlar mevcut. ( Ken Smith mesela )
                          Sevmeme sebeplerimden birisi de tarzımdan ötürü. Progresifle ilgiliyim bu aralar. Ki adı her ne kadar "caz bas" olsa da caz müzik için bu gitardan 250 kat daha iyi gitarlar mevcut, kontrabas dururken caz bas neymiş ?
                          Sonuç olarak marka takıntınız varsa veya içinizde ukde kaldıysa seve seve kullanıp hava atabileceğiniz bir bas.
                          Son güncelleyen Ç. Bartu; 19-08-2010, 11:50.

Yorum

Fender American Deluxe Jazz Bass buldum bi tane siz ne düşünüyosunuz daha iyi bi öneriniz var mı ? bunu alırsan daha iyi yaparsın dediğiniz

Yorum

Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Meksika caz bas ve marcus miller caz bas denedim.
                              Meksika caz bas beş para etmez bir bastı... Hani hiç bir özelliği yok gereksiz büyüklükte, rahatsızlık veren bir kasa,perde sayısı az falan.. Hiç öyle caz bas tonu da alamadım ondan tatlı ama metalik olmayan kemik bir ton vardı.
                              Marcus miller caz basta hayran kaldığım tek şey klavyenin işçiliğiydi, cidden işçilik olarak çok hoş ama yine de o fiyata ondan çok daha iyi bas gitarlar alınabilir.
                              Hayır, çok merak ediyorum bu gitarı sevme nedeniniz ne ? O kaşık gibi asimetrik , kocaman fender jazz bass yazan kafası mı ?
                              Eğer "ton" derseniz ve zaten fender caz bas alacak kadar bütceniz varsa, öyle gereksiz bir bas gitar almak yerine böyle bir çok daha ergonomik gövdeli ve 24 perde olmasına rağmen klavyesi gövdenin içine sokulmayan, prestij bir bas gitarı almama sebebiniz olamaz :

Caz bas kullananların kesinlikle marka takıntısı olduğunu düşünüyorum. Ha veya adam gider klasik rock yapar piyasa müziği yapar alır dizine kadar indirir ayrı konu.
                              O kadar para verene kadar çok çok daha iyi, hatta daha ucuza bir el yapımı bas gitar yaptırabilirsiniz. Veya Türkiye'de görünmese de yurtdışında çok iyi prestij bas gitarlar mevcut. ( Ken Smith mesela )
                              Sevmeme sebeplerimden birisi de tarzımdan ötürü. Progresifle ilgiliyim bu aralar. Ki adı her ne kadar "caz bas" olsa da caz müzik için bu gitardan 250 kat daha iyi gitarlar mevcut, kontrabas dururken caz bas neymiş ?
                              Sonuç olarak marka takıntınız varsa veya içinizde ukde kaldıysa seve seve kullanıp hava atabileceğiniz bir bas.
                              Ağzını öpesim geldi ama erkeksin. +1
                              O kafası benim hoşuma gidiyor.O kadar paranız varken custom işi daha faydalı bir bassist için.Zaten ortamda çok gitarist olduğundan bas gitar işçiliklerine çok önem veren şirket olmuyor (cort,warvick vs. saymayın bunun içinde) istediğin tonu yakalamak için custom çok iyi bir seçenek.

Yorum

Alchemistake isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Ağzını öpesim geldi ama erkeksin.
                                Hahahah

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.