Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gibson Les Paul Custom Black Beauty'ye EMG 81-85 ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Gibson Les Paul Custom Black Beauty'ye EMG 81-85 ?

Merhaba arkadaşlar,
    Black Beauty'ye EMG 81-85 taktırmayı düşünüyorum. Heavy-Thrash Metal için en uygunu bu hambucker'lar mıdır sizce?

ESP'lerin Les Paul kasa modellerine bakmayı düşün bence Gibson'la bütçe olarak yakın olan örneğin ESP Truckster'da da Emg 81 ve 60 var.. Black Beauty'nin herşeyiyle kendine has bir tonu ve stili olduğunu düşünüyorum, ESP ile istediğin tonu daha rahat alırsın gibime geldi

Yorum

Sercanalk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Merhaba arkadaşlar,
      Black Beauty'ye EMG 81-85 taktırmayı düşünüyorum. Heavy-Thrash Metal için en uygunu bu hambucker'lar mıdır sizce?
      dostum bir kere metal yapmak için aktif manyetiğe ihtiyacın yok ayrıca aktif manyetikler gitarın tonunu maskeleyip kendi tonları ağırlık basan manyetiklerdir ve bunu o kadar para verip aldığın gibsona yapma derim. ayrıca daha gibson u aldın kullandın da mı manyetik değiştirmeyi düşünüyorsun...al bir kullan önce çünkü gibson o haliyle heavy sini de yapar thrashini de tabi doğru amfi ve ekipmanla.

Yorum

Doğru amfi ve ekipmanla demişsin, Dual Rectifier yetmeli.

Yorum

Evet yeter sanırım dual rectifier mı alacaksın ya da var mı yoksa ben mi yanlış anladım?

Yorum

Alacağım Umarım alana kadar satılmaz da.. Gidip direkt almam sorun olmaz değil mi? Yani sonradan "Ahh.." demem ? Bence demem ama ..!

Yorum

yani o bütçeli bir amfiden sonra kötü birşey çıkmaz sadece her amfinin kendi tonu olduğundan sana uygun olacak bir şey almaya emin ol derim. ayrıca evde çalacaksan biraz büyük kaçacaktır o amfi ama istediğin tarzları gibson ve mesa ile gayet de başarılı ve profesyonel şekilde yapabilirsin ama neden gibson les paul? thrash ve heavy metal sololarını bir 22 perde ve o saplı set neck gibson les paulle nasıl atabilirsin bilemiyorum çünkü ben les pauller ile solo atmakta gerçekten zorlanıyorum gitarın şeklinden dolayı ve üst taraf kesik olmadığı için. mesela avatarında dave var bir megadeth solosunu nasıl atacaksın son perdelerde gezinen falan onları da düşün derim...

Yorum

İlerde müzik tarzım değişirse ihtimaline karşı bu seçimi yaptım..?

Yorum

gibson les paul ve dual rectifier den alacağın ton bütün gitar ve amfi kombinasyonları içerisindeki en leziz ton olacaktır.

Yorum

Bu biraz göreceli bir kavram gibi. Bana bir tane Vox AC30, Heritage H150 ve de Add + Boss sd-1 verin size en iyi tonu yapayım =)

Yorum

81-85 iyi gider bence. İyi bir ton alırsınız düzgün donanımlarla.
                      Boss sd-1 öneririm. Kusursuzluk için Boss ce-5 ve Jim Dunlop Rotovibe de ekleyebilirsiniz. +Kaliteli bir lambalı amp ile(Marshall AVT 275 gibi bir şey) tonunuzun sizi yeterince tatmin edeceğine şüphem yok, güvenin bana.
                      Ama yine de hemen karar vermeyin

edit: Mesa Boogie çok iyi markadır. Mark V kafa var bende, canavar gibi, ama comboyu önermem. Bu arada custom kabin yapın, direk almayın. Eminent, Redcoat serisini öneririm. Hayat boyu yeter size.
                      Son güncelleyen Anesth3s1A; 30-01-2012, 01:51.

Yorum

Bu kadar millete takılmayın hocam gidin 81 85 alın istiyorsanız. Sonuçta bu sizin gitarınız. Ve büyük ihtimalle bu işlemin sonucunda Zakk Wylde vari bir ton elde edeceksiniz. Ha bana kalırsa o gitarı bir çift aktif manyetikle rezil etmem. Ne biliyim zaten Trash vb. metal yapacağım diye aldıysanız rezil edersiniz o gitarı paranıza yazık. Birileri ESP alın demiş bence çok doğru söylemiş, ama illa bunu istiyorum diyorsanız da stok manyetiklerini değiştirin çünkü düşük out put lu paf vari manyetiklerdir. Tavsiyem Seymour duncan Jb - 59' dır. Hem gitarın tonu bozulmaz hem de sorunsuz ve dolgun bir Distortion alırsınız.

Amfi konusunda Mesa yı denemedim ama çok fazla video sunu izledim ve karşılaştırmalarını izledim, bana tonu biraz boğuk gibi geldi yani denemeden almayın. Ama ben o fiyata size ENGL Powerball ya da Fireball öneririm. Tonuyla orgazm hissi yaşatabilen bir amfidir.

Bütçeniz i boşa harcamayın araştırarak ve deneyerek alın. Bol Şans.

Yorum

Merhabalar, arkadaşım sende sanırım bir aralar ec-1000 vardı canavar gibi gitar neyine yetmedi çok merak ettim. Ekipman çılgınlığı cidden bir yerden sonra herşeyin önüne geçiyor bu az çok eline sürekli para geçebilen herkeste yaşanıyor : /

Yorum

Selamlar

Lespaul kasa gitarlara aktif sinyalde çıkış üreten manyetik modifikasyonları pek çok ünlü gitarist tarafından benimsenmiştir. Zakk Wylde ve John Norum ve daha ismini sayamayacağımız pek çok gitarist bu kombinasyonu kullanmaktadırlar. Peki bu manyetikler aslen hangi amaçlara hizmet ederler, avantajları ve dezavantajları nelerdir, paylaşalım istedim.

Aktif manyetikler ilk üretildiğinde bass ve jazz gitaristlerin ihtiyaçlarını karşılamaları için üretilmiş manyetikerdi, kullanım amacı, yüksek güçlü cleanler üretmekti. Yani keskin net ve düz clean tonalrı için kullanılırdı bu manyetikler. Günümüzde sert müzik tarzları için overdrive ile kullanımı yaygın. Bunu şey gibi düşünün, bir dönem bir kimyager bir madde buluyor prostatın büyümesini önleyen, seneler sonra insanlar bu maddeyi kullandıklarında vücutlarında tüylenme yapıldığı tespit ediliyor ve aynı etken madde kullanılarak saç çıkaran hap olarak piyasaya sürülüyor. Bunu deneyimleyen gitaristlerde elektro gitarda bunu deneyelim diyorlar ve drivea soktuklarında kolay distortiona giren bir gitarları olduğunu keşfediyorlar .

Aktif manyetikli gitarlar kolay distortiona girerler, düz net ve kesikin cleanler verirler, hafif overdrivea sokulduğunda fuzz distortiona ramak bir sesle karşılaşırsınız. Yani çok geniş bir versatilitesi yoktur. Yumuşak karakteristik overdrive tonları aldığınız bir ekipman diziliminde bu manyetiklerle düz keskin net ve kırçıllı tonlar alırsınız. Bu sebeple eğer halihazırda zaten önce kullandığınız ekipmanınızda bu koyu sert tonu alabilmek için yeterli drive seçeneğiniz varsa, bu manyetiklere geçtiğinizde kazandığınız şeyler elinizde bir miktar fazladan fuzz gücü
                            daha fazla tepki, atak, agresitivite ve net, keskin cleanlerden başka birşey olmayacaktır. Bunun yanında toplam versatilitenizi de neredeyse %50 kaybedeceksiniz, çünkü ciddi anlamda kolay giriyorlar drivea. Gaza hafif dokunduğunuzda jet gibi fırlayan bir araç gibi de çoğaltabiliriz örnekleri.

Gitarların belli manyetiklerle, ağaçlarla , belli şekillerle harmanlanmış karakterleri var, gitar karakterini öldürür demiyorum. Böyle bir durum sözkonusu değil, ama karakterinden ödün verdiği kesin, yani strat ve lp kasa iki gitara takılan aktif manyetikler yine farklı tınlayacaktır. Fakat fark pasif manyetikli iki gitar arasındaki fark kadar büyük bir fark olmayacak. İkisinin sesi de overdrivea girildiğinde düz net ve kırçıllı bir ton olacak. Tıpkı amfinizin önüne metal muffu koymanız gibi düşünün. Ben şahsen hafif overdrivea girmiş bir gitarın yumuşak az kirlenmiş o gevrek sesini daha çok seviyorum, bu yüzden distortion pedallarından ve aktif manyetiklerden uzak duruyorum

Bu aktif manyetikler pasif arkadaşlarına göre daha fazla feedback yaparlar, bu çok normal çünkü çıkış güçleri gerçekten fazlasıyla yüksek. Güçlerini 9v pillerden alıyorlar. Gitarınızın sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Çaldın mı? Jackı çkaracaksın. Birdaha mı çalacaksın jackı takacaksın, çünkü sen çalmıyorken de pili yemeye devam edecek.

Çalarken de kontrolü zordur, gerçekten iyi olduğunu düşünen bir gitarist bu sesi kontrol etmekte zorlanacaktır.

Avantajları
                            *Distortion pedal masrafınız olmaz (hali hazırda yeterli r amfi gaini veya bir overdrive pedalına sahipseniz )
                            *Daha net kesin ve kuvvetli cleanleriniz olur
                            *Daha çok sustain ( bunun bir acantajmı yoksa dezavantajmı olduğu da tarışılır, gitar kontrolü konusunda kimisi için bir negatif)
                            *Yüksek tepki

Dezavantajları

*Versatilite kaybı
                            *Kontrol gereksinimi (pil, jack)
                            *Gitarda bir miktar karakter kaybı
                            *Feedback
                            *Gitar çalarken kontrol zorluğu

En nihayetinde kulak zevki farklı olan , versatilite sorunu olmayan (başka bir gitara zaten sahip veya tek bir tonda çalan= arkadaşlar için düşünülebilir, fakat emin olun o gördüğünüz her aktif manyetikli gitaristin pasif manyetikli bir gitarı vardır, ve bana soracak olursanız gibson için en güzel manyetik takviyesi SH-59 VE JB . Sebebi gibsonun stok manyetikleri gibi sesi dağıtmıyorlar

Sevgiler
                            Son güncelleyen TrueLiar; 12-10-2012, 16:07.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X