Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EMG ile blues yapmak?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

EMG'leri düşünüyorsan hâlâ belki bir yardımı olabilir.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Aslinda fuzz bluesda kullanilabilir. Tabiki en guzeli lambali amfi kirilmasi, tadindan yenmez
      Sanırım ritchie kotzen bazı şarkılarında fuzz kullanıyordu.Çok yoğun bir fuzz olmasada hissettiriyor.

Bu arada metal muff gibi (hayvan)bir distortion pedalıyla blues yapılmaz.Heleki emg olan bir gitarla kullanırken hiç yapılmaz.Eğer blues yapayım diyorsan en azından ona uygun bir pedal al boss bluesdriver gibi...

Yorum

Amfimdeki crunch kanalını kısık gain distortion pedalı ile boostluyorum. ince bir reverb ile çok güzel solo tonları elde ediyorum örnek verecek olursak stil got the blues tonunun neredeyse aynısı. Ama genel olarak blues tonu kirli bir clean olduğu için metal muff ile olmaz o iş. Eğer gitarının üzerinde 2 farklı volume potansı varsa (alt ve üst manyetik için) gitarının switchini orta pozisyona getirdiğinde manyetikler bölünerek çift single olarak çalışacaktır. Neck pozisyonundaki manyetiğin sesini sonuna kadar kısarak köprü manyetiğini tek single pozisyonunda kullanabilirsin. Jackson rr3' te bunu yapabiliyorum mesela çokta güzel oluyor seymour duncan sinlge tonu.

Yorum

Yaparsın yapmasına da karşılaştırma yapmanı tavsiye ederim herhangi bir müzik mağazasında Strat - TS9 kombinasyonuyla. Yaptığın şeyin çok farklı olduğunu göreceksin.

Yorum

E yani bizde öyle diyoruz zaten bir önceki postumu okursan görürsün En azından yaklaşsam yeter yazmış arkadaş

Yorum

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
              Şimdi metal muff alıp ilerdede Alchemistake arkadaşımın gnderdiği linkteki videoda Türk yapımı blues pedal vardı Onu almayı planlıyorum.Yaklaşık 100 tl civarı.Metal muff'ın distortion'nı kısıp blues yapabileceğimi tahmin ediyorum.
              Son güncelleyen Ispartalı; 10-02-2011, 12:52.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X