Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EMG ile blues yapmak?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş EMG ile blues yapmak?

Arkadaşlar öncelikle merhaba,
    Önceden bir gitar aldıktan sonra bi pedal almayi düşünürdüm.Saanırsam vakti geldi fakat gitar alırken biraz hata yaptim.Gitarımdan memnunum fakat Blues'a kaydım.sorun şu gitarda EMG 85/81 set var.Çok düşündüm ve ya Metal muff alıp EMG 81 ile zevkten dört köşe olacam ya da Bir blues pedal alıp gitarin tonlarını Blues tonlarına benzeticem.
    Sizce EMG ile blues yapilir mi?
    Yapılırsada hangi blues pedalını önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Emg ile blues zor. Push pull içeren emg89 veya daha hafif tonları olan emg 60 öneririm sap için. Değiştirmesi çok kolay usb takar gibi ucunu takıp çıkara biliyorsun. Pedal olarakta şahsi tercihim ibanez ts9 olacaktır.

Yorum

Abi benim manyetik değiştirmek gibi bir lüks'üm şu an .Yani yaklaşabilirsem iyi olur.Ve başka bir sorum olacak komik biraz ama Metal muff ile Blues yapmak mümkün mü ?

Yorum

Bilgili bilgili konuşmayayım ama her pedalın kendi karakteri blues'a yatkın olmadığından tonlarda "blues'a oranla xxx şu kadar fazla/az" falan diyebilirsin gibime geliyor. EMG ile blues yapılmaz diye bir şey söz konusu olamaz, gitarı sen çalıyorsun manyetikler değil. Aradaki şey tad farkı ama hissederek çalarsan tadından yenmez düşüncesindeyim.

Yorum

Strangers yorumun mantıklı.Ve de aklıma şu geldi neden distortion tonlarda blues yapmayayim ki .Yeni bir Tarz işte sana

Yorum

Her gitarla herşey yapılır ama tavsiye edilmez.

Yorum

Distortion da blues yapmaktan haz alırsan yap. Bir de öbür açıdan bak bu kadar iyimsersen blues tonunda neden metal yapmayasın : )

Yorum

merhamet' in dediği çok doğru her gitar ile herşeyi yaparsın. Ama bir fender stratocaster ile yapacağın blues' u V kasa egm 81-85 li bir gitar ile yapacağın blues ile kıyaslayamazsın... Haz almazsın fenderi dinledikten sonra. Ha ama olur mu dersen evet olur. Ben de jackson rr3 ile manyetiği orta pozisyona getirince gayet sakin tonlar elde ediyorum. Metal muff ile yapılabilir mi dersen o iş yalan abi O pedalın tarzın ile alakası yok uzaktan yakından. İstersen bir overdrive pedalı ile takas et... Metal muff pahalı bir alettir piyasadaki diğer pedallara göre. Bir OD pedalı al işini görür... Kolay gelsin

Yorum

Emg 81-85 ile blues zor yahu. hele metal muff ile çok çok zor. bb+ gibi birşey lazım blues için.

edit büdüt:

düşündümde (bende emg 81-60 kullanıyorum bu arada) öyle parlak cleanlar olmasada blues yapılır yapılmasında iş senin pedalda bitiyor. bence metal muff u pod 2.0 la takasla, güzel amfi sim. leri var tat verir. sert şeylerde çıkar hem.
                  Son güncelleyen radical; 10-02-2011, 10:20.

Yorum

pedal parasıyla 2. el çakma strat al amplinin gendi dist tonu ne olursa olsun her türlü blues a yeter zaten nasıl fikir, bence güzel fikir

Yorum

Yapılır neden yapılmasın ama iyi olmaz sanırım. Aktif bi manyetik sonuçta sert tonlar için. Benim sana manyetik tavsiyem olur fiyatıda diğer manyetiklere nazaran ucuzdur. "Stewart McDonald" Bu manyetikleri tak gitarına gitarın blues diye ağlar. Eğer tonunu beğenmezsen gel yüzüme tükür o kadar iddialıyım. Tonunu betimleyecek olursam " Amerikadasın arizona çölünde, altında muscle tarzda bi araba ( Dodge tercihtir ). Ağızda sigara bi kolun pencerede." İşte o arkada çalan tonu bu manyetik verebiliyor

Yorum

Bir bak istersen

Blues dediğin gitarın kendi has tonunu kullanır abi pille güçlendirilmiş tonlardan kaçınıyor bir ton clean sound'çu

Yorum

şahsen emg kullanmadım (kullandıysam da çaldığım gitarın üzerinde halihazırda vardır ve ben bilmiyorumdur), fakat şöyle diyebilirim ki çok sert gitarlarla da blues yapılabilir. tabii ki ritm çalacaksan biraz kasar çünkü o iş için güzel bir clean manyetiğin az bir overdrive'la vereceği haz başkadır. ama büyük ihtimalle blues solo'lar çalacağını tahmin ediyorum, tonunu koyu bir hale getirirsen, yani tizler düşük, bas yüksek, mid'le de ufak bir ayarla elle tutulur bir ton alabilirsin. reverb ve belki de çok alttan duyulan bir delay çok tatlı bir ton çıkarabilir ortaya. önemli olan gitarın azman metal karakterini yumuşatmak.

Yorum

ekleme olarak; ara ara blues sololara ben de takılıyorum. elimde big muff pi pedal var mesela, şimdi buna baktığın zaman çoğu insana saçma gelecek bir distortion tonu hatta distortion da değil fuzz. ama çalma stilin ve biraz yaratıcılıkla çok eğlenebilirsin. gönlünden geçen ekipmanı al, gerisini zaten sen halledersin.

Yorum

Aslinda fuzz bluesda kullanilabilir. Tabiki en guzeli lambali amfi kirilmasi, tadindan yenmez

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X