Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk pedalım ne olsun? (100 TL)

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş İlk pedalım ne olsun? (100 TL)

Arkadaşlar ben elektroya yeni başladım sayılır. İlk pedalımı alacağım. Amfi ve gitarımı aldım. Aşağıda linki vereceğim. Gitarımın clean'ini seviyorum sadece amfinin drive tonunu yetersiz buluyorum. 100 TL bütçem var fakat acelem yok yani bir dahaki ay 150, 200 ellişer ellişer artıyor aşağı yukarı. Fakat bir an önce alsam iyi olur drive hoşuma gitmiyor. Tonunu yakalamak istediğim gruplar:
    Black Sabbath, Guns'n'Roses, Nirvana, AC/DC ve Deep Purple. Tabii ki %100 yakalayamam fakat ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur. Elbette sadece bu grupları çalmayacağım. Megadeth, Slayer gibi metal parçalarını da çalacağım. Hangi pedalı önerirsiniz. En fazla 2 ay sabredebilirim (harçlık biriktiriyorum ). Yani yaklaşık 200 TL olur. Gitarı falan değiştirmeyeceğim 2-3 yıl boyunca. Amfi belki çok yetersiz kalırsa en az 1 yıl sonra değiştiririm. Ama ikisi de çok yeni. Yeni yıl hediyesi olarak geldi babam aldı. Aşağıda linki(profilde belirtsem de):
    B.C. Rich ASM One Pearl Black Elektro Gitar

Arkadaşım forumda bulunla ilgili birçok konu, tavsiye bulabilirsin.Ancak uzun uzun yazmışsın, kendimce cevaplayayım.Benim tavsiyem "marshall jackhammer" olur.Benim de ilk pedalım bu pedal.Halen de tek drive pedalım.Yazdığın grupların hepsine yaklaşamazsın belki ama en genel drive tonlarını verir.Distortion modunda daha compressli daha gainli tonlar verir(sololarda çok işime yaramıştı).Ama sen yine örnek videolarını netten izle.

Yorum

Boss OS/2 alırsan senin için uygun olacaktır. 0 fiyatı 120 liraydı.

Yorum

onur2015 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Arkadaşım forumda bulunla ilgili birçok konu, tavsiye bulabilirsin.Ancak uzun uzun yazmışsın, kendimce cevaplayayım.Benim tavsiyem "marshall jackhammer" olur.Benim de ilk pedalım bu pedal.Halen de tek drive pedalım.Yazdığın grupların hepsine yaklaşamazsın belki ama en genel drive tonlarını verir.Distortion modunda daha compressli daha gainli tonlar verir(sololarda çok işime yaramıştı).Ama sen yine örnek videolarını netten izle.
        Katılıyorum... Marshall Jh-1 iyidir....

Yorum

Yeni başlıyorsun gitara 2. el bir Zoom g1 al keyfine bak başkasıyla uğraşma derim... Hem gitar sana daha eğlenceli gelecektir...

Yorum

sametx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Yeni başlıyorsun gitara 2. el bir Zoom g1 al keyfine bak başkasıyla uğraşma derim... Hem gitar sana daha eğlenceli gelecektir...
            işte bu çok doğru. analog boş gelir başta. Kesinlikle Pros. al.

Yorum

ts9dx metal muff yeter

Yorum

rapidhacker550 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                ts9dx metal muff yeter
                İyi güzel herkese aynı şeyi öneriyorsun ama adamın o kadar bütçesi olsaydı Boston amfisi olmazdı diye düşünüyorum...

Yorum

rapidhacker550 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  ts9dx metal muff yeter
                  Dediğin pedalı bulamadım mydukkan'da. Birisi linkini koyarsa sevinirim. Ayrıca bütçemi belirttim ne kadar verebileceğimi. Prosesör de alabilirim ama yalnızca bir efekt aleti alabilirim ne almalıyım?

Yorum

Analog pedal dizmek için sağlam bir bütçe, kaliteli ve yüksek wattlı bir amfi ve iyi bir gitar lazım. Daha ucuza daha geniş ton aralığı ve daha çok efekt seçeneği sağlar prosesör. Ve daha fark edilir bir ses farkı olacaktır.
                    Aynı hataya bende düşmüştüm zamanında onun için uyarıyorum. Yinede git bir dene müzik markette neymiş ne değilmiş bu pedallar diye. Daha sağlıklı seçim yapabilirsin.

Yorum

Analog pedal dizmenin maliyeti çoktur.Ayrıca yeni başladığın içinde geniş kapsamlı bir distortion pedalı örneğin metal muff gibi veya üstünde ekolayzer bulunan bir pedal alırsan ayarlamakta güçlük çekersin. Bende yazan arkadaşlarıma katılıyorum öncelikle prosesör almanda fayda var.Hem bir çok efekt kullanarak gitardan keyif alırsın hemde diğer efektlerin nası sesler olduğunun farkına varıp ilerde yapmak istediğin tarza göre analog setup dizersin. Prosesör al

Yorum

bence Boss DS-1 Distortion
                        bence bunu al maximum 100 tl belki pazarlıkla 90 falan yaparsın peşin...

Yorum

Bence 2. el boss OD3 al. 90 tlden falan satılıyor. çok uzun süre götürür seni

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X