Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Schecter Healraiser C1 Fr mi?Yoksa Jackson DK2M dinky mi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Schecter Healraiser C1 Fr mi?Yoksa Jackson DK2M dinky mi?

Herkeze iyi günler arkadaşlar.
    İlk gitara başladımda klasikle başladım daha sonra elektro gitar hayalimi gerçekleştirdim ve kendime bir gitar aldım rockson marka ama idare ediyorum allaha şükür şu ana kadar hiç bir arıza çıkarmadı sesi olsun kasası olsun.Neyse konumuza gelelım 1,5 yıldır gitar çalıyorum yaklaşık 1 senedir rocksonla takılıyorum ve artık herşeyin sonu olduğu gibi gitarımı satıp üstün derecede sağlam bir gitar almak istiyorum bütçem 1 milyar ,1,5 milyar ve ben bu gitarı alıp son gitarım olmasını diliyorum ilerde gerekli modifiye ile.Genellikle gitarda metal tonlu olmasını isterim ama arada alternatif rock,duman tarzı falanda yapmak istiyorum grupça çaldığımız için.Ben iki tane gitar buldum ama bu aradığım özellikleri kaldırabilirmi veya parasının hakkını hakeden cinslerdenmidir yoksa bu parayı buna verceğime aradığım özelliklerde gitar varmı dır varsa önerilerinizi açığım.
    1.GİTAR:Jackson DK2M DİNKY
    2.GİTAR:Schecter Hellraiser c1 fr

Ya arkadaşlar firki olan yokmu :S

Yorum

Schester biraz tek yönlü gitar gibi.Sırf metal çalabilirsin gibi geliyor.Gitarı denemişliğim yoktur bunu belirteyim.Bu iki gitardan başka seçimim olmasa direk jacksonı alırdım.Jacksonla daha geniş bir ton yelpazesine sahip olursun.Değişik pedallarla değişik şeyler çalabilirsin.Thrash metalde çalarsın tutup classic rockta çalarsın.Floyd rose olması benim için çok büyük bir avantaj sende floyd rosela oynamayı seviyorsan jacksonı almanı öneririm.

Alternatif olarak ibanez rg2550lere bakabilirsin.1. el olarak alman zor ama 2. el yaklaşık 1400 1300 gibi bir fiyata satarlar gibime geliyor en fazla.Jacksonla veya schecter ile ömürlük bir gitar yapman zor.Çünkü müzikle ilgilenmeye başlayınca ister istemez insan yeni şeyler öğreniyor müzik zevki değişiyor.Bende ilk başta trash metal çalarım diye başladım bu işlere ve şimdi bakınca metal ile alakasız şeylerle uğraşıyorum.Jackson veya schecterle o kadar geniş ton yelpazesi olan gitarlar değildir.Ama ibanezler her türlü şeye gider.Çok değişik tonlar alabilirsin.Ve direk modifiyeni rg2550 e yaparsan mükemmel sonuçlar alırsın.Rg2550 almak zorunda değilsin.Herhangi bir japon üretimi olan ibanez işini görür.Rg1570 lerede bakabilirsin.Hem rg1570ler rg2550lere göre daha sert gitardı.Trash metal daha uygundur.Ama onun ton yelpazesi biraz daha dar ama gerekli manyetik modifisiyle zamanla çok geniş bir ton yelpazesine sahip olursun rg1570lerlede.

Dediğim gibi en iyi japon üretimli bir ibanez senin için onları bir araştır.Mesaj biraz dağınık gibi oldu ama en iyisi devamını getirmeyeyim yoksa çok kafa karıştırıcı bir şey olacak.Kafanda takılan sorular vardır şimdi en iyisi onları cevaplıyım.
      Son güncelleyen Drow92; 30-08-2010, 23:07.

Yorum

Drow92 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Schecter biraz tek yönlü gitar gibi.Sırf metal çalabilirsin gibi geliyor.Gitarı denemişliğim yoktur bunu belirteyim.Bu iki gitardan başka seçimim olmasa direk jacksonı alırdım.Jacksonla daha geniş bir ton yelpazesine sahip olursun.Değişik pedallarla değişik şeyler çalabilirsin.Thrash metalde çalarsın tutup classic rockta çalarsın.Floyd rose olması benim için çok büyük bir avantaj sende floyd rosela oynamayı seviyorsan jacksonı almanı öneririm.
        Schecter C-1 modelleri bugün kü Schecter kullanan ünlülerin signature kullanmadan önce kullandığı en baş Schecter modellerinin başında gelir. (Örn: Synyster Gates - Avenged Sevenfold, Dan Donegan - Disturbed, Jerry Horton - Papa Roach (Genelde Tempest kasa kullanır ama C-1 kullanmışlığı da vardır.)

Schecter'dan veya Jackson Dk2m'den ömürlük gitar olmaz demişsiniz. Neye dayanarak, neye göre? Denediniz mi hiç bu gitarları. Şahsen benim Schecter C-1 fr ve Hellraiser C-1, Dk2m ile Dk2'yi denemişliğim var.

(Schecter hakkında daha fazla bilgi için : http://www.mygitar.com/forum/showpos...&postcount=166)

Schecter sustaini veya çalınabilitesi hakkında bir fikriniz var mı ki es geçip direk Ibanez öneriyorsunuz? Tamam dediğiniz modeller güzel fakat Rg'ler tam bir metal gitarı değillerdir. Shred için üretilmişlerdir. Ibanez bugün ülkemizde ne kadar büyükse bunun nedeni değerinden çok ilgi gösterilmesidir.(Kötü demiyorum fakat fiyatlarını haketmiyorlar.) Bir kere Rg1570'e gerekli modifiyeleri yapsanız da, Ibanez'in Basswood ağacının ve middle tonların genel karaktesliği karşısında Trash metal'i tam anlamıyla çalamazsınız.

Jackson Dk2m; Başta Randy Rhoads, Enstrümantal(Micheal Angelo Batio tarzında), Trash, Heavy metal için biçilmiş kaftandır. Maple klavyesi sayesinde parlak , H-H humbucker dizilimi ile agresif karakterli tonlar almanı, bolt-on ve (dk2 deki) sustainac ile durdurak bilmeyen bir sustaini vardır. Şuan senin açtığın konu benim 1.5 ay sonra almayı düşündüğüm tam birebir aynı 2 gitarın konusu. Bende biraz kararsız gibiyim, fakat kararımı verdim.

Lütfen, denediğimiz bilmediğimiz aletlerin hakkında yorum yapmayalım. Niyetiniz yardım etmek farkındayım ama bunu sadece Ibanez'i önererek yapın, Ibanez'i önermek için hakkında bilginiz olmayan aletleri karalayarak değil!

Umarım dediklerim işini görür dostum, yazdıklarım kişisel değil, geneldir. Forumdan daha iyi yararlanmak için, lütfen özen gösterelim!
        Son güncelleyen Seventh Rua; 31-08-2010, 11:50.

Yorum

Haha tesadüfün böylesi =), bende bu başlığı açmak için girmiştim...

Öncelikle Drow92, her 2 gitarda da floyd rose mevcut.

Bende bu 2 gitarı denedim ve birbiri arasında kararsız kaldım.
          Schecter Hellraiser C1 Fr :
          Schecter aktif 81/89 manyetiklerle tam bir canavar. İstenilen sert drive tonları kesinlikle yakalanır bu gitarla. Metal için çok iyi bir seçim. Gitarda coil-tap özelliğide varmış lakin o anda aklıma gelmedi ve denemeyi unuttum o yüzden coil-tap hakkında bir yorum yapamayacağım. Ancak kullanan birisi yaparsa sevinirim. Clean tonlarıda fena değildi hatırladığım kadarıyla. Gitar sustain konusunda da çok iyi.

Hmm bunların dışında sapı oldukça kalın, gövdesi gayet ağır.
          Gitar ayrıca set-neck bağlantılı.Üretim yeri Endonezya fakat parçalar Amerika üretim, montaj Endonezya olması lazım.
          Kaliteli parçalar kullanılmış bir gitar.

Yani metal için çok iyi bir seçenek olduğu kesin, lakin diğer müzik türlerini'de aynı anda icra etmek için başka gitarlar bakmalısın. ( Her ne kadar coil-tap olsa da )

Jackson DK2M :
          Üstünde S.Duncan manyetikler var(pasif) ve performansları gayet iyi, bu gitarda schecter gibi metal için çok iyi bir seçim. Sustain için de çok iyi diyebilirim. Metal için tonları mükemmel. Klavyesi gayet rahat. Biraz daha (clean-drive) esnek tonlu bir gitar olduğunu söyleyebilirim. Görünüşü bana çok hoş gelen bir gitar

Bağlantı bolt-on üretim japonya. Benim denediğim gitarda işçilik iyiydi, kaliteli bir gitar.

2 gitarda gerçekten çok iyi, seçim yapması zor. İstanbuldaymışsınız , yani bence gidin tünele deneyin gitarları. Ayrıca şunu belirtmeliyimki, schecter alırsanız herhangi case vs falan filan vermiyorlar yanında, indirim bile yapmıyorlar.(belki gig-bag de yardımcı oluruz falan diyorlardı tam hatırlayamadım). Lakin jackson dk2m mydukkandan hardcase ile geliyor.

Yorum

gitar çalmaya 10 sene önce başladım.
            içlerinde sabit köprülü olan floy rose olan 4 farklı gitarım var.
            sana tavsiyelerimi anlaşılır olması açısından maddeler halinde açıklayacağım.
            -1.5 senedir çalıyor olmanı da hesaba katarak floyd rose lu gitar almamanı öneriyorum.
            -aynı şekilde aktif manyetikli bir gitar almamanı da öneriyorum.
            -ses kalitesi istiyorsan ve sustain istiyorsan üzerinde seymour duncan manyetik olan, neck-thru, sabit köprülü bir gitar almanı öneririm.
            bu söylediğim çerçevede alacağın bir gitar emin ol kendini geliştirmende de sana daha çok yardımcı olacaktır.
            schecter c1 classic ile kaydettiğim sesi aşağıdaki linkten dinlersen gitarın tonları hakkında fikir sahibi olabilirsin.a
            ayrıca Schecter in Tempest Custom modelini öneririm tünelde do-re müzik var orada bir sürü schecter gitar var gidip dene. dediğim çerçevede bir gitar alırsan emin ol mutlu olacaksın.
            https://soundcloud.com/salihozcanhayli/tracks Tüm Gitarlas Schecter C-1 Clasic İle çalınmış olup efekt ve kayıtta sadece Boss Gt-10 kullanımıştır.

Yorum

mükemmel gitardır fikrim bu hele hele sustain almış başını gidiyor konserlerini izle bir istersen param olsa alacağım ilk gitar bu kesinlikle...
              Son güncelleyen gutariff; 31-08-2010, 14:34.

Yorum

Seventh Rua isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Schecter C-1 modelleri bugün kü Schecter kullanan ünlülerin signature kullanmadan önce kullandığı en baş Schecter modellerinin başında gelir. (Örn: Synyster Gates - Avenged Sevenfold, Dan Donegan - Disturbed, Jerry Horton - Papa Roach (Genelde Tempest kasa kullanır ama C-1 kullanmışlığı da vardır.)

Schecter'dan veya Jackson Dk2m'den ömürlük gitar olmaz demişsiniz. Neye dayanarak, neye göre? Denediniz mi hiç bu gitarları. Şahsen benim Schecter C-1 fr ve Hellraiser C-1, Dk2m ile Dk2'yi denemişliğim var.

(Schecter hakkında daha fazla bilgi için : http://www.mygitar.com/forum/showpos...&postcount=166)

Schecter sustaini veya çalınabilitesi hakkında bir fikriniz var mı ki es geçip direk Ibanez öneriyorsunuz? Tamam dediğiniz modeller güzel fakat Rg'ler tam bir metal gitarı değillerdir. Shred için üretilmişlerdir. Ibanez bugün ülkemizde ne kadar büyükse bunun nedeni değerinden çok ilgi gösterilmesidir.(Kötü demiyorum fakat fiyatlarını haketmiyorlar.) Bir kere Rg1570'e gerekli modifiyeleri yapsanız da, Ibanez'in Basswood ağacının ve middle tonların genel karaktesliği karşısında Trash metal'i tam anlamıyla çalamazsınız.

Jackson Dk2m; Başta Randy Rhoads, Enstrümantal(Micheal Angelo Batio tarzında), Trash, Heavy metal için biçilmiş kaftandır. Maple klavyesi sayesinde parlak , H-H humbucker dizilimi ile agresif karakterli tonlar almanı, bolt-on ve (dk2 deki) sustainac ile durdurak bilmeyen bir sustaini vardır. Şuan senin açtığın konu benim 1.5 ay sonra almayı düşündüğüm tam birebir aynı 2 gitarın konusu. Bende biraz kararsız gibiyim, fakat kararımı verdim.

Lütfen, denediğimiz bilmediğimiz aletlerin hakkında yorum yapmayalım. Niyetiniz yardım etmek farkındayım ama bunu sadece Ibanez'i önererek yapın, Ibanez'i önermek için hakkında bilginiz olmayan aletleri karalayarak değil!

Umarım dediklerim işini görür dostum, yazdıklarım kişisel değil, geneldir. Forumdan daha iyi yararlanmak için, lütfen özen gösterelim!
                hakkaten neye dayanarak demişsiniz ki kendim gidip denedim ve mükemmel gitar tamam her insan bir lespaul goldop'ı olsun ister ama bu gitarın yeri gerçekten ayrı özellikle bu gitar metalcore için yaratılmış diyebilirim hatta tapabileceğim gitarlardan.

Yorum

Bak o gitar yerine Lady Luck a bakmanı öneririm haylix kardeşim çok haklı

Yorum

Prestigio isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    Bak o gitar yerine Lady Luck a bakmanı öneririm haylix kardeşim çok haklı
                    "lady luck" ın üzerindeki manyetikler seymour duncan değil.
                    mutlaka seymour duncan manyetik olan bir model seç.
                    neck thru olmasa da tempest custom iyi bir model.

Yorum

Yine 10 satır yazı yazdık da ne oldu? Bir kulaktan girdi öbüründen çıktı. Sonra da açarsınız yana yana 5-10 tane konu gitar alacağım diye, neyse...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X