Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TOOL

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

valla bu topicin üstünden bayağı su geçti ama ben tool ve apc delisi oldum valla ve nisan sonu mayıs başı gibi tool un yep yeni albümü çıkıo "10.000days". bu albümün bi şarkısını dinledim ve maynard yine yaptı yapacağını dedim
    bu arada dt tool da n daha iyi demişsinisde bence bayağı bi yanılmışsınıs tool da öyle berkeley e gitmiş adamlar yoktur ama danny carey gibi bence portnoy dan daha iyi çalan bir davulcu, maynard gibi yarmış bir vokal tool u dt den üstün yapamya yeterde artar özelliklerdir bi de tabikii şarkı sözleri ve klipler dünyada izlediğim en iyi klipler tool undur adam jones sağolsun.

Yorum

Ya şu DT karşılaştırması yapılmayan bir grup kaldı mı dünyada. Ben de bayılırım DT'a ama neredeyse Norveç black metal grubu topic'inde bile DT mi iyi, o mu iyi geyiği dönmeye başladı. DT iyidir ama dünyanın merkezi DT değildir, bu kadar.

Neyse hemen iki not: Daha ticari olan ve daha tanınmış A Perfect Circle grubunun esas adamı Maynard James Keenan'ın asıl grubu Tool'dur. Tool'un yanılmıyorsam Madison Square Garden konser biletleri sadece internet üzerinden satılmış ve 3 dakikada mı ne bilmem kaç bin bilet tükenmiştir. Denildiğine göre bu Guiness'e giren en hızlı web üzerinden yapılan satışmış.

Yorum

2006 30 Apr Indio CA US Coachella Festival, Empire Polo Field
        2006 02 May Seattle WA US Paramount Theatre
        2006 04 May Oakland CA US Paramount Theatre
        2006 05 May Las Vegas NV US the Joint
        2006 06 May Phoenix AZ US Gammage Hall
        2006 08 May Dallas TX US McFarlin Auditorium
        2006 10 May Denver CO US Temple Buell Theatre
        2006 11 May Kansas City MO US Memorial Hall
        2006 12 May Minneapolis MS US Orpheum Theatre
        2006 13 May Chicago IL US Auditorium Theatre
        2006 15 May Detroit MI US Fox theatre
        2006 16 May Toronto CANADA Hummingbird theatre
        2006 17 May Philadelphia PA US Tower Theatre
        2006 19 May New York NY US City Center
        2006 20 May New York NY US City Center
        2006 21 May Boston MA US Orpheum Theatre
        2006 26 May Lisbon PORTUGAL Superrock Festival, Parque Tejo
        2006 27 May Madrid SPAIN Festimad
        2006 29 May Barcelona SPAIN Razzmatazz
        2006 30 May Villeurbanne FRANCE Transbordeur
        2006 31 May Luxembourg City LUXEMBOURG Rockhal
        2006 02 Jun Nurburgring GERMANY Rock AM Ring
        2006 03 Jun Nuremberg GERMANY Rock IM Park
        2006 04 Jun Megaland, Landgraaf HOLLAND Pink Pop Festival
        2006 06 Jun Hamburg GERMANY Sporthalle
        2006 07 Jun Berlin GERMANY Arena Treptow
        2006 08 Jun Dusseldorf GERMANY Philipshalle
        2006 09 Jun Donington Park ENGLAND Download Festival
        2006 11 Jun Glasgow SCOTLAND Academy
        2006 13 Jun Hammersmith ENGLAND Apollo
        2006 14 Jun Hammersmith ENGLAND Apollo
        2006 16 Jun SWITZERLAND Interlaken Festival
        2006 17 Jun Pannonia Fields, Nickelsdorf AUSTRIA Nova Rock Festival
        2006 19 Jun Milan ITALY Filaforum
        2006 21 Jun Rome ITALY Foro Italico Cent, del Tennis Stad.
        2006 22 Jun Bologna ITALY L R Arena
        2006 24 Jun Poland POLAND Katowice Spodek
        2006 25 Jun Prague CZECH REP T-Mobile Arena
        2006 28 Jun Paris FRANCE Le Zenith
        2006 29 Jun Werchter BELGIUM Rock Werchter Festival
        2006 01 Jul Roskilde DENMARK Roskilde Festival
        2006 04 Jul Bendiksbukta, Kristiansand NORWAY Quart Festival
        2006 07 Jul Goteborg SWEDEN Metal Town Festival
        2006 09 Jul Turku FINLAND Turku Festival
        2006 12 Aug OSAKA JAPAN Summersonic Festival
        2006 13 Aug TOKYO JAPAN Summersonic Festival

tool un turne programı

Yorum

Bayağı bir zamandır yazılmamış bu konuya ama bir tool fanatiği olarak yazma isteği uyandı içimde.....yukarıda dream theaterle karşılaştırma yapılmış bu çok yanlış,dream theater progresif alanda çıtayı çok yükseltmiş bir gurup kaliteleri tartışılmaz ama her progresif yapan gurubu onlarla kıyaslamak yanlış,hatta forumun bir noktasında numetal denen en alaksız türe sokulmuş tool kalp krizi geçirecektim,basbayağı progresif müzik yapıyolar çoğunlukla aksak ve çok zor ritimler çalıyorlar danny careyin yazdığı baterileri yıllardır ağzım açık dinlerim,justin cancellor ise gerçekten danny careyden sonra toolu progresif alana taşıyan insandır,maynard james keenanın vokaline deyinmek bile istemiyorum şarkıları detone olmadan söylemek gerçekten emek istiyor,şarkı sözleri hep bir şey vurgular bir mesaj vermeye çalışır,savaştan tutun 11 yaşındaki bir çocuğun piskolojisine kadar,sürekli piskoljik baskı altına almaya çalışır insanı, hatta alışkın olmayan insanı boğar bıktırır,bunda maynardın piskoloji okumasının etkiside büyük tabi,klipleri ayrı güzeldir....öyle sağda solda danseden çıtır kızlar yoktur,**** sahneye çıkmış delicesine çalan elemanlar bulamazsınız,hepsi kısa metrajlı bir film gibidir,bir hikayeleri ve vermeye çalıştıkları bir mesajları vardır,bunuda piskolojiniz üzerinden yaparlar.....severseniz müptelası olursunuz sevmessenizde bir daha duymak bile istemezsiniz.....çoğunu severim favori şarkılarım;jimmy,parabol-parabola,vicarious,schism,stinkfist.........

Yorum

çok uzun şarkıları var . hani "tam tadına varıyorsun şarkı bitiyor" denecek bi grup değil . parabola ile başlamıştm bu grubu dinlemeye .
            right in two , viginti tres , vicarious gibi hoş şarkıları var .

Düzenleyen - mls_metAL on 28/04/2007 21:23:57

Yorum

Tool dinlemek istiyorum.Hangi albümden başlamalı sizce?

Yorum

Danny Carey ismini söylemeden geçemiyorum. Gerçekten iyi bir baterist ve gerçekten onun bestelediği ve çaldığı davul ritmlerini çalmak çok zor. Şarkıda sürekli ritm değiştirerek çalıyor ve hepsi birbirinden zor. Aksak çalıyorda denebilir. Bence en iyi bateristlerden biri. En azından progressive rock alanında en iyi olduğunu söyleyebilirim.

Yorum

Toola bayılırım.Hastasıyımdır neredeyse yaptıkların müziğin.Ama sevmedim çok kıl olduğum bir noktaları var ki bu yine onların iyiliğinden ileri gelmektedir.
                  Elbette kimseyle aynı düşünmm çok önemli değil.Maynard farklı düşünen bir adam olabilir saygım sonsuz.Ama evde az önce kendimi "Jesus Christ why don't you come and save my life now/Open my eyes and "blind" me with your light now!" diye bağırarak eşlik ederken bulmak...Ya da Sober şarkısına bayılmak...İşte buna kıl oluyorum

Yorum

Petrucci ile bir röportajdaydı galiba tam olarak hatırlamıyorum,petrucci Tool'un amerikada kendilerinden daha popüler olduklarını söylüyordu ama kalite açısından bir yorum yapmıyordu (mütevazi insandır).
                    kalite açısından D.T. daha ağır basar ama genede iyiler...
                    Popülerlik kalite seviyesini göstermez. Ama bu da Tool'un kalitesiz olduğu anlamına gelmez haliyle.

Zaten öyle her önüne gelen progressive müzik yapamaz, beceremez. Örneğin Porcupine Tree Türkiye'de neredeyse hiç bilinmiyor ama bilinen çoğu gruptan birkaç gömlek üstünler.

Tool çok sevdiğim bir gruptur. Progressivele ilgili olan herşey sevilir be!

Düzenleyen - Fates Warning on 26/07/2008 17:27:03

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X