Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yemek

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lord Sparhawk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Lütiyeden tarifler no: 3

Chili con carne

Bu seferki tarifimizde sizlere bu muhteşem meksika yemeğini yapmayı anlatacağım, komşular, hiç korkmayın, makarna sosu yapmak kadar kolay.

Malzemelerimiz(2 kişilik):

1 adet haşlanmış kırmızı fasulye konservesi(marketlerde var)
    250-350 gr kıyma
    2 adet orta boy soğan
    3 adet acı yeşil biber varsa ekstradan çili biberleri
    2-3 adet domates
    2 diş sarmısak
    Rendelenmiş kaşar peyniri
    su
    tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon.

Şimdi komşular bu yemek için öncelikle bir fırınımız olmalı gene ve en önemlisi fırınıa girebilen teflon tencereleriniz varsa tefal'inkiler gibi rahat olur. Bazı komşularımın tarifinde görüyorum şu kadar margarin koyun diye, komşular kesinlikle ama kesinlikle yemeklerinzde MARGARİN KULLANMAYIN, inanılmaz zararlı, anında damarlarda donuyor tavadaki gibi, bunu untmayın, imkanınız varsa her zaman zeytinyağı kullanın yoksa, ayçiçek yağı. Sanılanın aksine tereyağı hiç de çok zararlı, tehlikeli değil aksine arada sırada yememiz gereken vücudun alması gereken bir madde ama kesinlikle margarin tüketmeyin çok tehlikeli, çok zararlı. Neyse varsa bahsettiğim tarzda ortalama 20cm çaplı derin fırına giren bir teflon tencereyle başlıyoruz yoksa normal tencerede olur, uygun miktarda zeytinyağı yoksa çiçek yağı koyuyoruz, nedir bu miktar, 3 çorba kaşığı, sonra sarmısaklarımızı, bıçağın yan tarafıyla ezip bütün halde içine atıyoruz, orta ateşte sarımsakları pembeleştiriyoruz, bu sayede sarımsakların kokusu ve tadı yağa geçiyor, neyse, bu tamamsa önceden küçük küçük kıydığımız soğanlarımızı(rendelemeyin, bıçakla küp kesin) yağa ekliyoruz, biraz tuz karabiber ekleyip pembeleştiriyoruz. Hemen ardından ufak ufak doğradığımız biberleri ekliyoruz, sonrada kıymamızı atıyoruz. 2 çay kaşığı kadar kimyon, 1 çay kaşığı kadar karabiber atıyoruz ve tahta bir spatula/kaşık yardımıyla hızlıca kıymayı didikliyor, dağılıp, pişmesini sağlıyoruz, ateşimiz orta ateş, burada dikkat edeceğimiz nokta kıymamızı tam olarak pişirmemek; pembeliği gitsin yeter, bunun ardından önceden kabuklarını soyup tavla zarı boyunda ufacık kestiğimiz(rendelemeyin) domateslerimizi ekliyoruz, üzerine bolca kırmızı biber, varsa çili biberlerimizi atıyoruz. Hafif hafif karıştırarak makarna sosu pişirir gibi suyunu çektiriyoruz, az bir suyu kalıp, pişmiş gibi göründüğünde, konservemizi açıyor, suyunu süzüyor, fasulyelerimizi sudan geçirip, sosa boca ediyoruz, şöyle bir karıştırıyoruz, sos suyunu önceden çekmiş olduğundan, ihtiyacına göre 1-2 bardak suyumuzu ekleyip pişiriyoruz, arada hafif hafif karıştırıyoruz. burada kıvam ne çok kuru ne çok sulu olması, kuru fasulyeden biraz daha az sulu olacak. Arada tadına bakıp, tuzu azsa tuz ekliyoruz. Piştiğine kanaat getirdikten sonra altını kapatıyoruz, fırına giren tencereyse doğrudan alıp değilse borcam tarzı yuvarlak bir kaba alıyoruz, üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatıyoruz(tavsiyem migrosun kendi kaşarı bu tarz işler ve pizza için gayet iyi bir peynir) sonra kırmızı biber serpiştiriyoruz kaşarın üstüne, bu aşamada şekil de yapabilirsiniz, fırına veriyor ve fırının sadece grill yani üst ızgarasını açarak kaşarın kızarmasını sağlıyoruz, bu da tamamsa sofraya alıyor ve yumuluyoruz. Çok hızlı dalmayın, hem tıkanırsınız hem de sıcak ve acı olmasından dolayı ateş basar alışık olmayanlara.

Afiyet olsun! Sırada lazanya tarzı fırında makarna var.[:0]
    off çok acı ama tadıda güzelmiş

Yorum

Aşağıdaki tarif, devletşah sitesinden alınmıştır. Defalarca yapmışımdır, bir gece 5 tane waffle yediğimi bilirim ki sabah kahvaltıda sadece çay içmiştim.. Copy paste yapılıp birkaç eklenti (parantez içindekiler benim yaptıklarım) yaptım tarife..

İçindekiler
      2 adet yumurta
      1 yemek kaşığı şeker
      1 1/2 su bardağı süt
      1/4 su bardağı sıvı yağ
      1 tatlı kaşığı tuz ( Ben bunu yarım tatlı kaşığı yaptım, çünkü ilk yaptığım biraz tuzlu oldu )
      1 3/4 su bardağı un
      1 paket kabartma tozu
      1 paket vanilya ( Yarım paket daha eklenti yapabilirsiniz, zira ben waffle'ı tatlı seviyorum, siz de öyle seviyorsanız şeker yerine vanilya ekleyin)

Hazırlanışı
      Yumurtanın sarısı ile akı ayrılır.
      Yumurta akları vanilyanın yarısı ile çırpılarak kar beyazı haline getirilir.
      Başka bir kapta yumurta sarıları şeker ile rengi açılana kadar çırpılır.
      Süt ve sıvı yağ eklenir.
      Tuz, kabartma tozu ve kalan vanilya ilave edilir.
      Un katılıp iyice karıştırılır.
      Yumurta karı tahta kaşık yardımı ile diğer karışıma eklenip yavaşça, kabarıklığı söndürülmeden karıştırılır.
      Isıtılmış waffle makinasına (Tefal Snact n Clean Kullanıyorum) kepçe ile konulup 4 dakika pişirilir. ( Piştikten sonra 1-2 dakika tel üzerinde biraz soğutmasını bekleyiniz, bu sayede daha kıtır olacaktır yaptığınız waffle, tercihlere göre Nutella, ezilmiş fındık, kivi, reçel, çilek, armut, muz, artık evinizde ne bulursanız koyurunuz. )

Şunu da söylemek isterim ki temizliğini falan geçin, evde waffle yapmak da masraflı iştir, tosta benzemez Bİr sonraki tarifim Portakallı Kek olacak
      Son güncelleyen Blackmore; 09-08-2009, 15:17.

Yorum

Çok sağol blackmore bizdede makinesi var ama birtürlü istediğim gibi olmadı bakalım birde bunu deniyelim

Yorum

Ya bak ama şimdi canım waffle çekti, oldu mu şimdi ama.

Yorum

Blackmore waffle tarifini yine uyguladık ama yine başarısız olduk
            Bir türlü yapamıyoruz. Makinayı aldığımızdan beri doğru dürüst yiyemedik yapıyoruz sürekli makinaya yapışıyor kalıyor ya da pişmiyor hep sorun.

Makinede tanıdık bir marka şimdi hatırlayamadım markasını ama bilmiyorum neden böyle oluyor ?

Yorum

<<eMRe>> isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Bir türlü yapamıyoruz. Makinayı aldığımızdan beri doğru dürüst yiyemedik yapıyoruz sürekli makinaya yapışıyor kalıyor ya da pişmiyor hep sorun.

Makinede tanıdık bir marka şimdi hatırlayamadım markasını ama bilmiyorum neden böyle oluyor ?
              Şekeri biraz azaltıp, yağı biraz arttırmayı dene, yine yapışıyorsa makinenin yüzeylerini bir fırça yardımıyla önceden yağla tereyağ ya da sıvı yağ ile.

Yorum

<<eMRe>> isimli üyeden alıntı Mesajı göster

Emre,

Ben TEFAL kullanıyorum, malzemeyi döküp 5-10 saniye beklediğinde genel olarak malzemenin dışı pişiyor, bu sırada tahta bir çatal ile malzemenin ortasına dalıp biraz kaldırıp tekrar aynı yerine örtüyorum. Tefal waffle makinası ters düz olarak çalışabiliyor, ilk zamanlar fırça ile çok az yağlıyordum yüzeylere, sonra gerek olmadığını düşünüp bu şekilde yaptım.

Makinanın Teflon pişirme yüzeyleri eski ve soyulmuşsa yapışması çok doğal. Eğer teflonlarda problem yoksa verdiğim tarifin biraz yapışması doğal, yukarıda yazdığım yöntemle de ( Kaldı ki çoğu tarifte makinayı hiç açmayın diyor ) yapışacağını sanmıyorum. Şeker azaltmak da bir yöntem ama ben şekerli severim waffle'ı

Yorum

Tamam dostum sağol bunlarıda bir ara denerim inşallah olur.

Yorum

yemek değilde pasta yapmaya hamur işlerine falan bayılırım

Yorum

ooouvvv selam millet Yahu bu aralar börek öğreniyorum bizim meşhur boşnak Böreği Bi öğreneyim hele dağıtıcam bütün mahalleye :P

Yorum

genel olarak tarife baktımmı yapamayacağım yemek yoktur diyebilirim.. :P
                        Şaka bi yana yemek yapmayı mutkafta zaman geçirmeyi sevmem..arada estimi yaparım herkesde beğenir..ama işte esmesi gerekiyor..arada zorla estiriyolar ama esmedi mi esmiyo..
                        (ne saçma oldu ya )

Yorum

Ayarını tutturmakta zorlandığım pilav, harika soslar hazırlayarak makarna yaparim, dondurulmuş mantıyı çok güzel hazırlarım, milföy hamurundan harika sosisli garip şeyler üretirim, poğaça yaparım, herkesin çocukluğunda severek yediği mozaik pasta(bilmeyenler için Petibör bisküviyi parçalayıp kakaolu süt ile karıştırıp donmuş şekilde yenen bir pasta çeşidi.) Patates kızartırım(yakarım) Omlet yaparım, çok güzelde çay demlerim.. Herkesi bi gün çaya beklerim

Yorum

Çok güzel yaparım, ederim demeyle olmuyor, tarif istiyoruz.

Yorum

Lord Sparhawk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Çok güzel yaparım, ederim demeyle olmuyor, tarif istiyoruz.
                              Üzerime Alınıp cevap vermek istiyorum

Çayı nasil güzel demleyeceğini anlatabilirim

Üst demliğin 4/3 ünü çay ile doldurun ve üzerine kaynamış suyu ilave edin daha sonra alt demliğe daha kaynamamış suyu koyun ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin bu sayede üstteki çay demini ve acısını almış olur eğer çaydan iyi bir tad istiyorsanız üst demliğin süzgeçini delmiş olmanız gerekiyor bu sayede asıl çay o zibillerindeki tadı alabilirsiniz.

Mantı ve Makarna Herkesin bildiği şey zaten, Mozaik pastaya da gelince 1 KG lık Petibör bisküviyi alıp üzerine süt döktükten sonra elinizle beraber iyice ufalayın(toz haline getirmeyin ama) bu işi yaptıktan sonra Kakao Süt ve margarine ihtiyacınız olacak bir tencere alın ve margarini eritin daha sonra erittiğiniz margarine süt ile kakaoyu karıştırıp dökün ve hafif bir kıvama gelene kadar pişirin.. daha sonra bunu bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın karıştırdıktan sonra aleminyum folyoya dökün ve sarın(bu sayede dolabın kokusu sinmiyor üzerine) dondurucunuza koyun ve iyice donana kadar bekleyin bu arada kakaoya şeker atmayı unutmayın Donduktan sonra keserek ya da abanarak yiyebilirsiniz

Yorum

SupporT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                Üzerime Alınıp cevap vermek istiyorum

Çayı nasil güzel demleyeceğini anlatabilirim

Üst demliğin 4/3 ünü çay ile doldurun ve üzerine kaynamış suyu ilave edin daha sonra alt demliğe daha kaynamamış suyu koyun ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin bu sayede üstteki çay demini ve acısını almış olur eğer çaydan iyi bir tad istiyorsanız üst demliğin süzgeçini delmiş olmanız gerekiyor bu sayede asıl çay o zibillerindeki tadı alabilirsiniz.
                                Dostum demliğin 3/4'ünü demek istedin heralde. Öyle bile olsa çok değil mi yahu? Her demlemede bu kadar kullanırsak bu krizde batarz arkadaş

Geçen karnım acıktı, heveslendim, bi' patates kızartayım dedim. Doğrayamadık, edemedik falan birşeyler koydum ortaya, saldım yağın içine. Arkadaş salmamla birlikte sıçrayan yağlarla zıplamam bir oldu İlk şoku böylece atlattım. Sonra hangi akla hizmetse, ısrarlı bir şekilde karıştırmaya başladım. 15 dakka falan karıştırdığımı tahmin ediyorum. En sonunda piştiğine kanaat getirince yavaş yavaş almaya başladım yağdan. Ve ikinci şok. Patatesler lapa gibi olmuş, birbirine yapışmış. Nişasta dışarı çıkmış, yumuşacık birşey olmuş. Haydaaa!!! Daha da gitmedim ocağın başına; ama o lapa gibi şey, kendim yapıncai bi de açken çok tatlı gelmişti Bu başlık bekar hayatı için çok faydalı kanımca, Allah razı olsun

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X