Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

bu mxr+ yapmaya karar verdim ama kafama birşey takıldı; şemada 2 adet diyot var: d1 ve d2..
    ama parça listesinde bunun değerleri filan verilmemiş ve ne tip diyot kullanacaz?
    Phantom sen nasıl yaptın? bir yardım et lütfen..

Yorum

Hatırladığım kadarıyla diot koymadım ben ancak devrenin gidişhatına bakılıp ortalama değerli 2 diyot konulabilir ancak iki diyotta ground a gidiyor o yüzden koymiyincada *****... Benimkinde yok daha doğrusu

Yorum

anladım, sağol...
        peki acaba tek bir tanesine 1 led bağlasak,bunu da kutunun dışına çıkarsak ucunu,yani alet çalıştığında led yansa filan? yapılabilir mi?

------------------------------------------------------------------------------------------

bu arada true by-pass ile ilgili bir şema buldum, sanırım soru işaretlerini kaldıracak kadar net..:

Düzenleyen - reverse on 02/02/2007 18:43:19

Yorum

abicim bu işte benim ilk yaptıım mxr+da kullandığım sistemdi.ben de böyle bağlamıştım yani...

Yorum

AngryE sen de mi diyot kullanmadan yaptın?

bakalım yarın bir fırsatını bulabilirsem malzemeleri alıp yapmaya başlarım, ama herşeyi netleştirip öyle başlamak istiyorum..

bir sorum daha olacak: bu pedalla thrash tonları alabilirmiyiz?
            bir sorum daha olacak: yukarıdaki verdiğim şemada dpdt swich'deki kırmızıyla işaretli alanda ne anlatılmak isteniyor? orda yapacak herhandi bişeyimiz yok değil mi?..

Düzenleyen - reverse on 03/02/2007 01:01:40

Yorum

evet reverse ben diyot takmadım.diyotun sinyali doğrultucu bi özelliği olduundan sesin fuzz tonunu azaltıyo.yani alınabilecek en sert ton diyotsuz alınır.ama bu pedalla thrash falan kaldırmaz sanırm yumuşak kalır.yazın kullandım pedalı sesini unuttumneyse bi tane daha yapıyorum yakın zamanda...

Yorum

peki arkadaşlar, pcb için aydınger kağıdına fotokopi çektirdim, bastım ütüyü.. bu sefer kağıt da bakıra yapıştı!!...
                çektim, bazı yerleri yapışık kaldı bazı yerleri ayrıl vs. bir de bazı yerleri az da olsa sanırım kağıdı çekerken silikleşti..

acaba aydınger kağıdı değil de normal kağıt mı kullanmak gerekiyor du? ütüyü mü fazla bastım? az mı bastım?
                bir yardım..

Yorum

ütüyü fazla basmış olma ihtimalin yüksek

Yorum

normal kagıtta kalem cabuk kuruyor olmaz seffaf naylon la yap belki olur .

Yorum

safaktas nasıl yani anlamadım?
                      bu iş için fotokopinin toneri yeterli değil mi?
                      bir de o yolların üstünden edding kalemle geçecek miyiz?

Yorum

Ya arkadaşlar birisi şu MXR nin demosunu atabilir mi? Hatta phantom arkadaşım o demoyu lütfen başka yere upload et. Megaupload falan kolpa server lar bunlar ya... Rapidshare kullanabilirsin. Kolay gelsin...

Yorum

evet ben de rica ediyorum mümkünse bir demo..

Yorum

Arkadaşlar birisi yapıcak yani şu işi neden geciktiriyosunuz anlamıyorum. O ilk mesajdaki demo linkini birisi rapide yükleyip yenileyecek ya bunu yapmak bu kadar zor ve uzun bi iş mi ***... lütfen yani...

Yorum

O demonun mp3 ünü makinemde olsa yükliycem malesef son makine değiştirdiğimde bütün amatör kayıtlar ve demolar gitti... Kusuruma bakmayın bi ara vakit bulduğumda kaydedip koycam...

Yorum

şemayı cd kalemi ile çizsek sorun olurmu??(arkadaşlar sorun olmaz diyo)büyük çizip daha rahat çalışabilirim üstünde tek entegeyi normal boyutunda çizicem

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X