Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

arkadaşım gerçekten güzel olmuş eline sağlık benim de aklıma soktun bu işi
    ben blue clipper diye birşey gördüm aynı sitede http://www.tonepad.com/project.asp?id=49 bu gerçekten çok az parçayla yapılıo ve gerçktn çok kolay.Acaba bunn hakkında bi bilgin veya duyumun var mı?tabi diğer arkaaşlara da soruyorum...

Yorum

Arkadaşlar Blue Clipper şuanda bitti gayet hoş bir devre ancak devre üzerinde trimpot gösterilmiş 50 k lık ben onun yerine 100k lık bir trimpot kullandım daha hoş bir tonu oldu.. Bu arada trimpot yerine Potansiyometre kullanabilirsiniz daha rahat olur ayarlamak...
      Birazda tonundan bahsetmek gerekirse hakkaten çok güzel bir FUZZ pedalı... Distortion arayanları tatmin etmeyebilir anlayacağınız ama gerçekten çok tok bir fuzz sesi var benim çok hoşuma gitti tavsiye ederim...

Düzenleyen - Phantom on 04/03/2006 22:10:52

Yorum

pek isimlerden ton anlamam, fuzz boyle jimi hendrix gibi soloya hos olan bir ton mu?
        synth derken tam olarak ne işe yarıyor? boyle mixer, equ. dan cok sert ton veren seyler düşünüyorum ben. zor bir devre ne tavsiye edersiniz

Yorum

fuzz evet jimmy hendrixinki gibi çok tok bir distortion tonu diyebiliriz... İllaki zor bir devre diyorsan tonepad de zorluk derecesinde advanced olan distortion ları deneyebilirsin ...

Yorum

gt2 yi yapsın bakalım arkadas
            pcb de sıkıntı cekiyorum, yoksa bende yapmaya calısıcam

Yorum

arkadaşlar bu siteyi bir resim ararken buldum. elektronik devreler mevcut. gitar amfisi, efektler, tüp amfiler... Fazla inceleyemedim... içinde devre baskıları var.

Yorum

Teşekkürler e1 yardımcı olduğun için...
                Bişey belirtmek isterim PCB den bir şeyler yapacak arkadaşlar için:
                Eğer pcb niz pdf dosyası halindeyse veya postscript ise boyut sorunu asla olmaz ancak gif veya jpg gibi resim içerikli uzantıları olan dosyalarda genellikle boyut tutmaz bu durumlarda onu birkez basın daha sonra cetvel yardımıyla pcb nin altındaki yardımcı cetvelle denk getirerek ( genellikle pcb baskılarının altında öncü bir cetvel bulunur inch cinsinden) daha sonra bu gif dosyasını word e atarak boyutları tam olarak ayarlayın cm olarak .. Daha sonra birkaç denemeden sonra muhtemelen tam boyutunu tutturursunuz. Eğer direk basarsanız bu tür boyutu uymayan şeyleri genellikle üzerine takacağınız direnci olsun IC si olsun ayakları uyum sağlamayacaktır belki direnç gibi bacakları eğilip bükülen elemanlarda sorun olmaz ama IC lerde çok büyük sorunlar çıkar...

Yorum

merhaba arkadaşm.ben de devreyi tamamladım gayet güzel çalışıyor yardımların sayesinde.sağol.ancak 2 tane diyot yeri boş duruyo buraya istediğimiz diyotu takabilirmiyiz?pdf dosyasında öyle göstermiş ama...yardımınız içn şmdiden teşekkürler arkadaşlar

Yorum

Oralara takmadım ben birşey çünkü reviewlarında opsiyonel olarak gösterilmiş diodlar tahminimce devreye takdığımızda onların bir nevi noise gate görevi görcek daha bir kesik sesler olacak benim sevdiğim bir ton çıktı bu haliyle biraz dip gürültülü bir fuzz hoşuma gitti yani açıkcası.. Yaptığına ve yardımcı olabildiğime sevindim...

Yorum

ben oradaki bi tanesinn yerine 1n4001 taktım.çok süper bi ton oldu.diyot koyayım diyenlere tavsiyedir 1n4001.diğerleriyle denemedim daha.ayrıca yaparken kondansatörlerin kutuplarına dikkat edin acemiden çaylağa tavsiye gibi oldu ama olsn...

Yorum

Yok iyi etmişsin angyrE çok önemli kutuplar

Yorum

evet ben de bu yanlışı yapmış olduğum içn söyledim.başta çalışmadı gaza gelip devreyi kontrol ettim ters takmışm

bir de dist. miktarını ayarlarayn potansı en çok ve en az konuma getirdiğimde ses gelmiyo sadece biraz ortalara gelince geliyo.bunun nedeni nedir bir bilginiz var mı?

Yorum

Muhtemelen logaritmik pot kullanmadığından dolayı kaynaklanmış olabilir eğer log. potansiyometre deneyip oda olmazsa, elektronik alet edevat aldığın adama audio için kullancam gibi bi ibare gösterirsen daha değişik bi pot veriyo onları kullan derim Kolay gelsin

Yorum

sağol phantom usta seni de çok uraştrdm ama tamm ben logaritmiklerden istiym.diildr büük ihtimal...çok sağol

Yorum

Rica ederim ne demek bitirince hatta kayıt yapıp ses örneklerinide koyarsan sanırım yararlanan insanlar olacaktır...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X