Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bilek Ağrısı (Yanlış Tutuş)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Avucunun içini dayarak çalarsan işini boşu boşuna zorlaştırırsın çok zor olur,çalamayabilirsin anlamında dedim.Sen öyle başlamışsın öyle devam etmişsin yani alıştığın için senin için zor değildir artık.Profesyonel olarak gitar çalan tanıdıklarım var onlar bana paralel olması gerektiğini öğretti(İlk başta bir arkadaşımız resimler koymuş o resimlerdeki pozisyonda yani).Zaten 'çoğu' gitarist koydukları videolarında böyle gösterir,çoğu yerde bu şekilde gösterilir .Kısacası avuç içinle çalarsan doğru pozisyona göre çok
    çok zorlaştırırsın demek istiyorum.Ama sen alıştığın için artık zorlanmıyorsundur.Birde burda en önemli nokta ben bunun 'solo çalarken' uygulanması gerektiğini söylemeyi unutmuşum.Akor çalarken o kadar farketmez,akoru avuç içiyle çalmak daha kolay gelebilir

Yorum

-1

2 adet videom var umarım profesyonellik adına yardımcı olur

http://www.youtube.com/watch?v=0BzYu...eature=feedlik still got the blues avuçlamayarak

http://www.youtube.com/watch?v=nyVj2...eature=related still got the blues avuçlayarak

Sevgiler

Yorum

Bu arada oradaki gitar sapı ince ve çocuğun parmakları uzun diye düşünürseniz, aynı çocuğun gibson sg ile ve garynin strat kasa gitarıyla ilgili videolarınıda gönderiyorum.

Özellikle bend yaparken izleyin avuçlamadan bend yapan biri ile avuçlayarak bend yapan biri arasındaki farkı göreceksiniz.

Sevgiler

Yorum

Bu o şekilde gitar çalınmaz anlamına gelmesin sakın. Her yiğidin ayrı bir yoğurt yeme stili vardır, gitaristler içinde aynısı geçerlidir. Lakin bu pozüsyon preofesyonel bu değil derseniz, sevgili gary mooreu ve neredeyse solo gitaristlerinin tamamını amatör diye nitelendirirsiniz

Sevgiler

Yorum

TrueLiar sana da "Sevgiler"

Yorum

Guitarist95 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Hepinize teşekkür ederim yorumları teker teker okudum Benim ağrım biraz değişik. Baş parmak ile elin birleştiği eklem noktası ağrıyor. Yani kasılma ağrısı gibi değil kemik ağrısı gibi. Ayrıca TrueLiar arkadaşım; benim normalde çalışım bu. Yani alışkanlık olmuş. Alt tellere indiğimde baş barmağımı üstten çıkarırsam da sanki bağlama çalarmış gibi 1-2-3-4 parmakları dik durmuyor. Uzun süre çalışacağım inşallah alışırım
              ben gitara direk elektro ile başladım.öncesinde de 4 sene bağlama çaldım,o yüzden tutuşumu değiştirme gibi bir şansım olmamıştı
              problem olur zannediyordum,fakat fazlasıyla rahat ettim,ritm/solo farketmez,başparmak hep yukarıda durur benim,hiç de problem yaratmaz.

demeye çalıştığım,parmakların nerde durduğu önemli değil,sen rahatsan pozisyon doğrudur

Yorum

Bununla ilgili katı kurallar yoktur,olmamalı da.Nasıl rahat ediyorsa çalan öyle tutmalıdır parmağını.

Yorum

çalmaya başlamadan önce ısınma hareketleri yaparsan da bir faydası olur. Isınmaktan kastım parmaklarını klavyede gezdirmen değil. Nasıl spor yapmadan once vücudunu ısıtırsın,burda da ısınma hareketleri yapman faydalı olacaktır

Yorum

TrueLiar isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    -1

2 adet videom var umarım profesyonellik adına yardımcı olur

http://www.youtube.com/watch?v=0BzYu...eature=feedlik still got the blues avuçlamayarak

http://www.youtube.com/watch?v=nyVj2...eature=related still got the blues avuçlayarak

Sevgiler

Avuçlamayarak yapılan bendden afedersinizde bir b*k olmaz.Bend dediğin duygu işidir, hele still got the blues gibi bir parçada o bendleri hissedeceksin. O his sadece parmak uçlarında olmayacak sol elinin her noktasından bedenine yayılacak,tüylerini diken diken edecek. O ilk videodaki genç put gibi çalıyor, ileride sweep manyağı bir Chris Broderick olursa şaşırmam. Zaten bendin hakkını veren adamlar ( SRV, Marty Friedman, Gary Moore v.s) hem gitarı hem bizi ağlatan adamlardır.
                    Son güncelleyen poisonwasthecure; 27-06-2011, 23:59.

Yorum

Tellere daha yumuşak bas.Bir de başparmağınla , diğer parmaklarını uyumlu tut.

Yorum

Ben tutuşlarında bi hata görmüyorum.oluşmuş olan bilek ağrısı normaldir.eğer çok uzun süre devam ediyorsa doktora görünmelisin.yani bu gitarla ilgili bi sorun diil belki anatomik bi kabul edilemeyiş olabilir.gitarın başparmak tutuş tekniği literatüre göre tuttuğun gibidir.sapın orta kısmına gelmeli.bu gitardır başka bi şey değildir ki avuçlayasın!avuç içi mümkün olduğunca klavyeye temas etmemeli ki hareket kabiliyetini sınırlamasın.notalara basarken arkadan destek alacağın ana yapı başparmaktır.en azından böyle alıştırmalısın kendini.ritmlerde bazen avuç için temas edebilir bu normaldir.ama tutuşunda bir sorun görmüyorum.ağrının sebebi çok bastırıyor olman olabilir.nazik davranırsan kalkar o sorun.
                        saygılar...

Yorum

poisonwasthecure isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Avuçlamayarak yapılan bendden afedersinizde bir b*k olmaz.Bend dediğin duygu işidir, hele still got the blues gibi bir parçada o bendleri hissedeceksin. O his sadece parmak uçlarında olmayacak sol elinin her noktasından bedenine yayılacak,tüylerini diken diken edecek. O ilk videodaki genç put gibi çalıyor, ileride sweep manyağı bir Chris Broderick olursa şaşırmam. Zaten bendin hakkını veren adamlar ( SRV, Marty Friedman, Gary Moore v.s) hem gitarı hem bizi ağlatan adamlardır.
                          bendi avuçlayarak yapıyor olman parmaklarına gelen kuvvetin yeterli olmamasıdır.ben 10 yıldır avuçlamadan bendi yapıyorum afedersiniz ama **** bi b.k oluyor.bu sadece alışkanlık. youtubedan izleyipte bu böyledir mantığı çok yanlış.youtube da izlediğimiz kaç video doğruyu anlatıyor acaba? özetle parmağa güç verirsen işi avuçlayarak bilekten güç alarak yaptığından daha verimli bi hale getirebilirsin.
                          Son güncelleyen sbbftc; 23-07-2011, 12:53.

Yorum

parmak egzersizleri arttırman sorununu cozer,kondusyon kazandıkca agrıların azalır.egzersıze gırısten sonra agrı basladıgı andan ıtıbaren yaptıkların ıse yaramaya baslar unutma

Yorum

kesinlikle chris i ornek almalısın. adamın gitar tutusu cok rahat. yormuyor.

Yorum

Doğru olanı (benim bildiğim kadarıyla) orta parmakla baş parmağın uçları birbirine paralel olacak şekilde tutmak yani arkadaki baş parmağı pozisyona göre oynatmak.Eğer parmağını ortada tutarsan parmakların sol si mi tellerine indiğinde baş parmaktan itibaren bileğin arımaya başlar.Bir de youtube'a john petrucci warm up yaz bazı şeyler tavsiye ediyor çalmadan önce onları da uygula yardımı olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X