Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bilek Ağrısı (Yanlış Tutuş)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Bilek Ağrısı (Yanlış Tutuş)

Arkadaşlar baş parmağı klavyenin arkasına düz koymamız gerekiyor ve ortasında durması gerekiyor değil mi?

Ben en üst tele basarken bir sorun olmuyor fakat; aşağı indikçe baş barmağım kavisleniyor ve öyle çalıyorum. Çalmayı bıraktıktan sonra baş barmağım ile elimin birleştiği yer çok ağrıyor. Bu ağrı sabah uyandığımda daha şiddetli oluyor.

Kalın mi teline basarkenki tutuşlarım:

İnce mi teline basarkenki tutuşum:

nasıl düzeltebilirim yanlışlarım doğrularım tavsiyeleriniz nelerdir ?

Selim isik gitar dersleri serisinde yanilmiyorsam ya 3. **** 4. videode tutus pozisyonunu ayrintilu anlatiyor.
    Youtube bulabilirsin. Oraya bakarak yanlislarini bulanilirsin.

Yorum

Başparmağın sapın üstüne çıkmadığı sürece öyle aman aman ağrıların olmaması lazım aslında.Sabahları eklem ağrısı da atlanmamalı,bir ortopedi uzmanına gözük bence.

Yorum

Bir de alt tellere indikçe başparmağını yukarı çıkarman lazım galiba.Yani ben de hep öyle oluyor

Yorum

Biraz tarzınla da alakalı bana kalırsa. Hızlı çalıyorsan, h-p çok yapıyorsan parmak orda durur. Blues ağırlıklı çalıyorsan el klavyeyi kavrar.

Yorum

aynı ağrılardan bende şikayetçiyim en son Master of pupets çalarken baş parmağımın avuç içine doğru olan kısmı şişti halada arada şişiyor ve koluma atıyor ağrısı tutuşla alakalı olabilirmiş bugün öğrendim ama yinede hafta içi ortopedi doktoruna görünecem dostum sana tavsiyem bi görün sende

Yorum

Rahatlık bazında tercih meselesi olduğunu düşünüyorum bu konunun. Ben çoğu akoru da, power chordları da, bareleri de sapı kavrayarak basarım. Eskiden ağrırdı elim. Hatta, akor ve power chord basarken tamamen işaret ve serçe parmağımı kullanıyorum ve serçe parmağımla sertçe iki notaya basmam gerektiğinden ilk zamanlar kopacak gibi oluyordu. Daha sonradan alıştım. Bu biraz azim meselesi. Benimki çok doğru olmamasına rağmen artık hiçbir şekilde yormuyor, zamanla alışıyorsunuz. Bu yüzden sızlanmak boşuna.

Baş parmağını sapın altına dayayarak ince mi telinde çalmaya çalışırsan bileğini hafiften kırarak veya baş parmağını -senin de yaptığın gibi- kavislendirerek çalarsın. Baş parmağa hafif bir baskı uyguluyorsun diye düşünerekten, alt tellere inerken baş parmağının geride yükselmesi taraftarıyım -tabii parmakları çok açman gereken hareketlerde bulunmuyorsan.

Yorum

bence sol elin dürüşü konusunda chris broderick abimizi izlemeni tavsiye ederim çok düzgün rahat ve kendini zorlamayacağını bir tutuşu var abimizin

Yorum

Basparmaginla bastiriyorsun demek ki. Bastirmana hic gerek yok. Ayrica "kavisleme" islemini de yapmamalisin, basparmagini gerer çünkü.

Yorum

Selamlar

Resimleri iyice inceledikten sonra şu kanıya vardım biri sana ^^ başparmağını kimse görmemeli falan mı dedi? ^^ akor basarken veya solo atarken hiç farketmez öyle bir kaide yok rahat bırak başparmağını nereye gitmek istiyorsa oraya gitsin sabit bir pozüsyonu yoktur başparmağın, akor basan parmaklarından daha çok hareket eder o ve etmelidirde onun olayı odur

Resimlerde sanki birazdan gitarından ayrılacakmışsın gibi duruyorsun, rahat ol avuçla gitarını daha samimi ol, o başparmağını da sakın sapın altına saklama , yanlış bilgileri sil kafandan bana o izlenimi veriyor bu resimler, bu şekilde çok güç sarfetmen gerek, ben senin tuttuğun şekilde asla gitar çalamam

Gitar nasıl tutulur, bend nasıl yapılır, tremolo kolu nasıl layığı ile kullanılır, bakıp öğrenmen için çok yüksek tekniğe sahip bir gitaristin videosunu paylaşmak istiyorum, aradığın çoğu cevabı bu solo esnasında bulacaksın

Sevgiler

Yorum

Hepinize teşekkür ederim yorumları teker teker okudum Benim ağrım biraz değişik. Baş parmak ile elin birleştiği eklem noktası ağrıyor. Yani kasılma ağrısı gibi değil kemik ağrısı gibi. Ayrıca TrueLiar arkadaşım; benim normalde çalışım bu. Yani alışkanlık olmuş. Alt tellere indiğimde baş barmağımı üstten çıkarırsam da sanki bağlama çalarmış gibi 1-2-3-4 parmakları dik durmuyor. Uzun süre çalışacağım inşallah alışırım

Yorum

Elektro gitarın tutuluşu,klasik gitardan daha farklıdır.Parmaklarını perdelere dik basmaya çalışmalısın.Elektro gitarda klavyeyi avucunun içiyle tutmaman gerekiyor zaten öyle tutarsan çalamazsın Parmaklarını dik basabilmek ve doğru çalabilmek için başparmağın klavyeye paralel olmalı.Öyle tutmalısın

Yorum

Dik tutmak için çekiyodum o ağrıyı Neyse ki buldum dik basılan ve bilek ağrıtmayan bir tutuş kendimce

Yorum

pj harvey isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Elektro gitarın tutuluşu,klasik gitardan daha farklıdır.Parmaklarını perdelere dik basmaya çalışmalısın.Elektro gitarda klavyeyi avucunun içiyle tutmaman gerekiyor zaten öyle tutarsan çalamazsın Parmaklarını dik basabilmek ve doğru çalabilmek için başparmağın klavyeye paralel olmalı.Öyle tutmalısın
                            Böyle bir kural olduğunu zannetmiyorum. Ben avucumun içini sapa yaslayarak çalarım zaman zaman ve bir sakıncasını görmüyorum. Herkesin kendine has bir stili vardır, nasıl rahat ediyorsa öyle çalar ama doğruluğu yanlışlığı bilimsel manada kanıtlanamaz diye düşünüyorum.

Yorum

Katılıyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X