Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amplifikatörlerimiz (Yorumlar)

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

vox derim VOX AD100VT randall Randall RX75RG2 Combo Amp marshall Marshall AVT100XT AVT Tribute Series
    ben bunları seviyorum randallıda ünlüler kullanıyor diye seviyorum ama vox ve marshallı denedim harikalar kardeş

Yorum

Vox AD50VT

Amfi modellemesi yönünden bence gayet başarılı piyasadaki muadili amfilere göre, çünkü ilk olarak her tarz tonu tüm sıcaklığıyla alma imkanına sahipsiniz. Yani bu da demek oluyor ki canınız sıkıldığında metali köküne kadar zorlayabilir, sakin sessiz olayım derseniz de o sıcacık blues tonlarına inebilirsiniz...

Ben genelde "Black 2x12" diye isimlendirilen Fender Blackface modellemesine hayranım özellikle EQ ayarlarıyla biraz daha haşır neşir olunca **** güzel tonlar aldım. Tabi demin de belirttiğim üzere canım sıkıldığında da hi-gain alıyorum o da genelde Soldano modellemesi oluyor...Tabi bunlar kişisel zevktir değişebilir ama kullandığım marshall vs serisi, carvin sx200 ten sonra bu amfi daha bir sıcak daha oturaklı geldi. Tabi ki "middle" ve "bass" karakterli eleştrileri bulunur. Açıkçası ben çok uğraştığımdan mıdır her türlü tonu aldım.

Bu amfiyi Fender Stratocaster Highway ve 1992 Gibson LP Standard ile çaldım ve ikisinde de o kadar güzel tonlar çıktı ki çaldıkça çalasım geldi. Şimdi dikkati çekmek istediğim nokta bu amfi all-tube amfi değildir, bu sebepten de beklentiler sanırım bu yönde... Ama unutulmamalı bu da bir modelleme işi, ki bence modellemeyi de çok başarılı yapmışlar.-yani fender blackface modellemesinin clean kanaldaki tonunu sap manyetiğinden denemenizi tavsiye ediyorum, bu kadar tok ve dolgun bir ton olamaz sanırım -

Diğer bir nokta ise sanırım hoparlör olayında olmuş. Ben lambasını değiştirdim. Gitarpedal forumlarındaki "Amfi" başlıklarındaki "Lambalar" başlığından takip ettiğim ve oradan okuduğum bilgiler ışığında tung-sol ile değiştirdim lambasını. Bilmiyorum o yüzden mi ama tonları hoparlörle güzel bir uyum yakaladı. Hoparlör konusunda 2 ayrı bilgi atılmış ortaya ben de bir fotoğraf yollayayım istedim bu konu hakkında...İşte fotoğraf :

Efektler kısmına gelirsek, bazı efektleri gereksiz yere kombinasyon şeklinde sunmuşlar, tabi ki zevk meselesi ama bunların yerine daha güzel şeyler kombinasyonlar yapılabilirmiş. Bu ünitede beğendiğim efektler özellikle "Autowah" oldu. Reverb ve delay de başarılı ama Autowah ayrı bir güzel olmuş gerçekten. Eğer sahne , grup işleri yoksa prosesördür, analog pedaldır çoğu ekipmandan sizi kurtarır ama tek kötü yönü bunların el ile değiştirilmesi zorunluluğu Vox keşke efekt modellemeleri arası footswitch geçisi yapsaymış.

Sonuç olarak bu işlerin zevk işi olduğunu biliyorum ama tavsiye edebileceğim bir amfidir kendileri hem de ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Ufak bir ayrıntı olarak da, marshall, fender veya muadili amfilerden farkı biraz daha zaman ayırmanız gerektiğidir. Çünkü örneğin ben VS100R kullandığımdan, ikisi arasındaki kullanım farkını belirteyim. Marshallın kendine özgü clean ve OD katı arasında sadece EQ ayarlarıyla işinizi hallediyor daha sonra Reverb seviyesini ayarladıktan sonra gitarınızla başbaşa kalabiliyordunuz. Fakat VoxAD50VT de öyle değil maalesef Her modelleme üzerinde gain, volume ve EQ ayarları yapmanız gerekiyor yoksa çıkan tonlar sanırım sizin o beklediğiniz, "Ulan bu muymuş vox" diyebileceğiniz tonlar olabilir...

Kolay gelsin, umarım Vox alacak veya bu amfi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere bir yardımım dokunmuştur...

Yorum

Sevgili Zetiman

Mükemmel bir inceleme olmuş. Bende voxad50vt 212 kullanıcısıyım. Tüm görüşlerine katılıyorum. Aslına bakarsan bu amfiye alltube bir amfi desen kimse hak iddia edemez Sebep amfinin power katının lambalı olması. Lamba bir preamp lambası olsada power katında kullanılmakta. Yani marshall ve diğerlerinden ayıran fark bu. Dijital efektler gayet doğal . 10 numara bir amfi . Ben de şiddetle tavsiye ederim.

Sevgiler

Yorum

Dediğim gibi vox her zaman için marshall dan güzeldir

Yorum

Mg15 ampli,godin gitar,mxr doubleshot dıstortıon,mxr 6band ekolayzer,mxr compresör,elektroharmonix chorus pedalı.Setupım böyle sevgili taka ilgilendiğin için teşekkür ederim.Sevdiğim tonlar blues'dan metal'e kadar geniştir aslında ama en çok california tonları severim.

Yorum

arkadaşlar bende kısaca yazıyım öncelikle lambalı tonuyla tanışmama sebeb olmuş laney linebacker 30 adlı **** eski bir amfi ile tanışmıştım o yüzden ilk onu anlatıyım

laney linebacker 30 hibrit amfi

amfi açıkcası bana bir abim tarafından hediye edilmişti kendisi amfiyi 3 4 yıl kullanmış bu sürede üzerindeki lambayı hiç değiştirmemiş ki bende değiştirmemiştim kullandığım 2 yıl boyunca :
              amfinin reverb tankı tozdan pislikten cızlaması dışında amfinin clean ve hafif drive tonları çok hoşuma gitmişti ne çok parlak ne de mat bir tonu vardı amfinin birde 12lik tellerle (bence) çok tatlı tonlar veriyordu fakat distortion la falan boostladığımda drive tonları pek hoşuma gitmemişti bu aletin neden bilmiyorum ben blues juniordan daha çok sevmiştim hp bu aleti heralde ilk lambalı deneyimi falan olduğundan dolayı birazcık duygusal ama cleanları hakikaten çok hoşuma gitmiştir blues , soft rock için idealdir diyebilirim , hala üretiliyormu bilmiyorum tabi

fender blues junior

bu amfiyide 2 3 ay kullanma şansım olmuştu laney den sonra büyük hevesle aldığım bir aletti.Alırken sıfırdan ziyade USA yapımı krem rengi devresi olanlardan aradım ama satan bulamadığım için Mex yapım bir tane almıştım. Bu amfi için diye bileceğim tek şey doğru pedal ve gitar setupı ile her yola gelen bir amfidir , ben sertlik konusunda deep purple'ın ötesine geçmedim fakat bunun USA yapımı ile Dream Theather çalan ve argo bir deyimle tepki vermeme neden olanınıda gördüm bence statüsünde **** bir klasikleşmeye başlamış bir alettir ben daha iyi bir amfi almak için satmıştım yoksa ev için acaip ideal sahne için iyi mikrofonlama ile çok güzel sonuçlar veren bir amfidir.

laney hardcore 15 wattlık bir amfi
              Bu amfiyi çok yakın bir arkadaşımın öğrenci evinde sık sık gider taciz ederim valla bilmiyorum bende laneye karşımı bir sempati var yoksa aletler mi kaliteli anlayamadığım bu amfinin üzerinde fx(delay , chorus , flanger vs) bilimum efekt bulunmakta fakat onları pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim daha çok cleanleri hoşuma gitti ki amfinin ekolayzır katı bozuktu yani ayar çekemiyordunuz ama stratla çok tatlı tonlar çıkartıyordu fiyatını bilmediğim için fiyat performans örneği yanlış olabilir ama bence o seviye amfiler arasında vasatın üstünde galiba.

sonakord m 82

bu amfi bana şaka gibi bir yoldan geldi arkadaşlar öğrenci evindeki buzdolabımı satarken fahrettin abi diye bir abim bende bir amfi var bi bak istersen dedi pek kaale almadan evine gittim sonra direk buzdolabını sen senin çocuğa al abi ben bunu ****** diyerek amfiye el koydum

amfi 78 yapımmı 82 yapımmı anlayamadım arkasında 78 falan yazıyor fakat modeli 82 falan dediği için o konu muamma...
              bu amfide elime geldiğinde lambaları hiç değiştirilmemişti hatta üzerinde ki lambalar hava ikmal den falan araklanmış olmalı ki hepsi farklı marka ama amfi 15 yıldır evde yatmakta olduğu için lambaların hiç bir sorunu yoktu tek sorun ekolayzır ve ayar potları sürgülü ya da kızaklı diye tabir ettiğimiz türden ve pot uçları kaybolduğu için tırnak yardımıyla ayar çekiliyordu.
              bu amfinin tonlarını başta hiç beğenmemiştim ama birgün gereğinden fazla açık kalmış daha doğrusu açık bırakıp uyumuştum ertesi gün orgazmik diye tabir edebileceğimiz tonlar alınıyordu ama amfi bence çok bass bir karaktere sahip bu belkide bass amfisi olduğu içindir tabi 8) ama genel anlamda bu amfi ısındıktan sonra bir bassman tadı alınabiliyor 100wattlık bir kafa amfi olduğu düşünürsek ev ortamında aleti hiç drive sokamadığımıda tahmin edebilirsiniz ama amfinin en çok sevdiğim özelliği iki kanal ekolayzır katının olması burda ekolayzır anlamında iki çeşit bass tiz middle seçeneği sunuyor yani uğraşınca çok tatlı tonlar alınabiliyor güzeldir sert tarzları size hayatta yansıtmaz bu yönü kötüdür bu da yapıldığı dönemle ilgilidir zaten.

marshall jcm 800 2203

bu amfiyide bir bucuk yıldır kullanmaktayım hayatımı değiştiren amfi olmuştur bu amfi. müzik dükkanına hot road deluxe almaya gidip birde şuna bak demeselerdi hot road deluxe ile çıkacaktım dükkandan birde gözümde marshalla karşı bir anti pati olmuştu o güne kadar sonra direk bu amfinin cleanlerini beğeneceğimi sanmıyorum dedim satış yapan arkadaşa sonuç : dükkandan amfiyi alıp çıktım gelelim özelliklerine ve tonal yapısına

amfi low ve high gain olarak tasarlanmış low gain daha bass - mid ağırlıklı olup , high gain katı daha drivelı ve aşırı tiz cleanlere sahiptir şahsen kulağımı tırmalar cleanlerde ancak bir adet ekolayzır pedalı bu işi halledebiliyor.
              Ben amfinin üçüncü sahibiyim 83 yapım olması itibari ile ve benden önceki çılgın sahibi amfiyi 81de üretilen ilk modern jcm800 e göre modifiye ettirmiş ve alet bu yüzden 100wattan 50 watta düşürülmüş bunun yanı sıra tonları plexi diye tabir edilen amfilere benzemiştir ve 2 adet power katında 2 adet el34 preamp
              katında 3 adet 12ax7 bulunur.

ben genelde low gainde kullandığım için o kanalın özelliklerinden bahsediyim
              şahsen bass middle ağırlıklı tonları sevdiğim için master volümü genelde pre amp volümeden biraz daha düşük tutuyorum pre amp çok az bir drive gelicek şekilde kullanıyorum ekolayzır katı ise bass 7 - 8 arası treble 5 middle 6 - 7 arası kullanıyorum tek sevmediğim yanı presence ayarı bunun sebebi de kulağım blues juniorun parlaklık ayarına gidiyor ama marshallın presence ayarı sanki parlaklıktan ziyade fazladan bir treble ayarı gibi çok nadir 7 - 8 seviyelerine getirmişimdir genelde 5.5 - 6 ayarında kullanıyorum.
              Amfi low gainde clean konusunda oldukça başarılı hatta clean katını kullandığınız lamba karakterine göre oldukça değiştirebiliyorsunuz amfi ile herhangi bir kompresör pedalına yüksek volümelerde ihtiyaç duyulmuyor lambalara yüklendikçe çok tatlı bir şekilde sesleri kompresörlüyor tube screamer tarzı düşük drivelı pedallarla cennet kapılarını açabiliyorsunuz distorsın tonlarında ise hacim sorunu olmasın diye pedaldan tone ayarını saat 9 yönünde falan kullanmak gerekiyor belkide benim kullandığım pedaldan kaynaklı birşey bu fakat sertlik konusunda sınır size kalmış durumda bu amfide high gainden girerseniz felaket sert tonlar alınabiliyor.
              Amfinin bir diğer kötü yanı üzerinde reverb olmaması yani **** bir alet üretip üzerine bir reverb tank ilave etmek ne kadar zor olabilir marshall çalışanlarına sormak lazım.
              Tabi bu tarz amfileri doğru kabin ve hoporlor kombinasyonları ile kullanmak daha önemli ben bi kaç kez eminence hoporlorle modifiye edilmiş marshall 1960 kabinle çok hoş tatlar yakalamıştım ama evde 1*12 celestion vintage 30 ile daha hacimli tonlar yakalanabiliyor eğer almayı düşünüyorsanız ya da alacaksanız gidip yeni model jcm800 lerden almayın derim ben.Eski ve yeni modelleri düşük volümelerde pek fark yaratmamaktalar fakat volümeler açıldığı zaman aradaki fark bariz bi şekilde ortaya çıkıyor.
              Bence bu tip amfi kullanıcılarının en çok dikkat etmesi gereken husus kabin olayı birde mikrofonloma , çünkü bazu kabinler amfinin yanında tonladığınız şekilde 1 - 1.5 metre öteye farklı yansıta biliyor bu yüzden kabin seceneği ve mikrofonlama konusu biraz sıkıntı yaratabiliyor.
              Bütün bunların dışında hoş bir alettir inşallah yararlı olmuştur bu yorumlar.iyi günler.

Yorum

arkadaşlar bu ne güzel bir forumdur. benim gibi amfi alma planı yapan biri için çok yararlı olmuş.ayrıca seviye de bazı forunlardaki gibi düşmemiş **** konu saptırılmamış...arada herkesi methedim dedim...eyvallah beyler=)=)

Yorum

Dün roland cube 30x modelini aldım. Boston GA-15R'dan sonra gerek clean tonu gerek distortion modu iyi geldi. Üzerinde efektlerin olması pedal ihtiyacını bir süre erteliyor ancak efektler fazla dijital. Yani analog kullanan birine kötü gelebilir ama yeni kullanıcılar için çok uygun bir amfi. 30W ev için ideal uyuyor fazla gelmiyor düşükte kalmıyor. Üzerinde amfi modellemeleride mevcut Akustik, Heavy gibi...

Yorum

bende de Roland Cube 15x var. idare ediyorum

Yorum

aynen Roland cube 15x tam idarelik xD

Yorum

Marshall MG10CD var Squer Deluxe Strat ile iyi uyum oluşturuyor. Clean tonları çok temiz, net .. bazı amplilerdeki gibi boğuk değil.. Fakat gitarımdanmıdır bilmiyorum over drive kanalı clean gibi pek tatminkar değil.. Gerçi 10 wattlık amfinin performası bellidir, çok fazla birşey beklememek lazım başlangıç için ideal
                        Son güncelleyen MrBlues; 22-03-2010, 21:02.

Yorum

Arkadaşlar konu çok oturaklı ilerliyor ve lütfen öyle de kalsın. Konu '' amplifikatörlerimiz(yorumlar)'' dır. Amplisi hakkında yorumu olmayan mümkünse yazmamalıdır. Dİğer arkadaşlarımıza da yardımcı olmak istiyorsak bunu yapmalıyız. Sorularınız için lütfen forumumuzdaki diğer konulardan devam ediniz. İyi forumlar

Yorum

Vaktim olduğunda yeni inceleme başlıklarıda ekleyeceğim foruma. Ev kullanıcılarına yönelik olan lambalı amfilerin incelemelerinide eklemeyi düşünüyorum. Onlarıda yine bu mesaj içinde toparlayacağım. Şimdilik bu kadarla yetinin =)
                            Son güncelleyen yutup123458; 11-06-2011, 21:56. Sebep: ekleme yapıldı

Yorum

Line 6 spider jam

İlk başta şunu söylemeliyim, bu amfi ton peşinde koşan arkadaşların uzak durması gereken bir amfi. Ama ortalama bir transistörlü amfi, genelde transüstörlü amfilerin tonu üç aşağı beş yukarı aynı zaten. Ama cleanda fendere, distorsionda marshala benzer tonlar almak mümkün. Benzer yalnız, aynısını beklemeyin.

amfinin ton karakteristikleri var:

clean: çok kuru
                              twang: harmonikleri iyi bir clean (tabi bu harmoniklerin
                              bollduğunda fender telenin de etkisi var)
                              blues: blues ile alakası olmayan çamur gibi bir ton
                              crunch: teneke gibi bir crunch
                              metal: rock tonlarına daha uygun bir de bas, trb, mid ile ton
                              pek değişmiyor
                              insane: line 6 nın metal ve lead için geliştirdiği bir ton
                              delayla 80lerin sololarının tadı yakalanabiliyor.

Üzerindeki modellemeler ile katalogda yazan amfilerin alakası bile yok. ama çok da kötü değil, alıştıktan sonra başka bir şey aratmıyor. crunch olmadığı için boss bd2 pedalı kullanıyorum o açığı da öyle kapattım.

Ama bu amfinin asıl olayı içindeki davul kayıtları. her tarza uygun davul kaydı var ve gerçek ses, metrosu da değiştirilebiliyor. bir de kayıtlı şarkılar da var, şarkıların tonu da değiştirilebiliyor.
                              Eğer tek başınıza çalmaktan sıkılıyorsanız ilaç gibi geliyor. tabi kayıt olayı sayesinde ritmi atıp üstüne solo atmak da keyifli oluyor. Çok geliştirici yani anlayacağınız.
                              Tek başına okul gibi; davulu aç, üstüne ritmini at ve onun üstüne solonu at sonra geç bütün rezilliğini dinle, istersen mikrofon girişinden de söyle, iyice kendinden tiksin

flanger, chorus, tremolo, delay, rewerb var efek olarak, idere eder cinsten, can sıkıntısına bire bir.
                              Son güncelleyen teomangibi; 19-04-2011, 13:09.

Yorum

Arkadaşlar ben Marshall MG15FX kullanıyorum.Belki saçma gelebilir size ama bir soru sormak istiyorum:Amfime kısa saplı bir bağlama bağlantısı yapabilirmiyim ya da yapsam ne olur.Herhangi bir zarar verme durumu olur mu?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X