Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amplifikatörlerimiz (Yorumlar)

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Peavey Solo Series Renown 400 '68 Amerikan yapımı solid state bir amfi kullanıyorum. 2 kanaldan oluşan amfi lead gain ve normal gain (ya da overdrive ve clean de diyebiliriz) kanallarına sahip. Üzerindeki eskimiş germanyum transistörler sayesinde drive kanalında blues a uygun tonlar yakalayabiliyorsunuz biraz zorlarsanız crunch tan daha drivelı bir tonda elde edebiliyorsunuz fakat çok kullanamadım bu tonu clean kanalının tonları ise çok parlak açıkcası çok parlak cleanler sevmediğimden önüne boss cs-3 alarak bu sorunu çözdüm amfide 2x30 scorpions her biri 210 watt gücünde hoparlörler takılı (standart) Amfinin en güzel özelliği volume potansları gain ve post diye ayrılmış gain bildiğimiz gain post ise sesi bozmadan sesi açıp kapatmaya yarayan 10k lık bir potans ve gerçekten işe yarıyor ayrıca beğendiğim bir başka özellik ise gain ve high ların push pull olması bu potansları çektiğinizde size +10 db gain veya tizlik veriyor. ayrıca mid frekansı low mid (amfi üzerinde shift ve paramid olarak adlandırılmış) ve high mid olarak 2 ye ayrılmış ki bu da ton ayarlamada gerçekten faydalı oluyor

Yorum

Vox Valvetronix VT20+ kullanmaktayım. Üzerinde 99 adet modelleme, 11 modülasyon ve 11 zamanlayıcılı efekt bulunuyor. Üzerinde 12 inçlik bir hoparlör var. Yarı lambalı bir amfi preamp katında lamba bulunuyor. Genel olarak ton ayarlaması zor bir amfi, arkası kapalı olduğundan mıdır kulaklıkla dinlediğiniz ton ile hoparlörden dinlediğiniz ton farklı olabiliyor. Ama o yumuşak kadife gibi blues tonlarından tutun da keskin metal tonlarına kadar aşağı yukarı her türlü tonu başarılı bir şekilde çıkarılıyor. Bir diğer sevdiğim özelliği ise amfinin kendi kendini boostlayabilmesi Beğenmediğim tek yönü düşük güçte veya kulaklık kullanırken gain'i çok açında çızırtı çok oluyor. Ama yüksek seste denedim böyle bir durum yok. Onun dışında çalışma amfisi olarak güvenle alınabilecek bir amfi.

Yorum

tanrikut34 isimli üyeden alıntı
        Bu amfıideki 12ax7 lambası power amp kısmındadır, preamp de değil. Yanlış bilgilendirme olmasın diye düzeltmek istedim. Mesajınızı düzeltirseniz haber verin mesajımı sileyim boş yere kirletmesin..İyi forumlar
        Araştırdım öğrendim, teşekkürler

Yorum

Ben amfimin (Ibanez TB50R) çok detaylı bir incelemesini bu forumda yaptım.

Buyrun bu da linki: Ibanez TB50R

Yorum

Selamlar

Beni tanıyan arkadaşlarımız bilir , herhalde yeryüzündeki en versatil sistemlerden birini kullanıyorum. Bu tonal çeşitlilik için ihtiyacım olan herşey s prestige 5470, blackstar ht 5 , TS808 ve fx loopdan girdiğim sevimli prosesörüm ME-25'de var.

Blackstar ev kullanımı için bence çok güzel bir amfi. Bluesy tonlar istediğimde s5470 mid single manyetiğini t808den geçirip clean katını yahut gain katında gain minimum seviyede ts808 ile tatlandırmalar yapıyorum. Rock tonları için s5470 yine singleda iken t808 full gain ve ht5 yarı gainde İSF orta seviyede , Metal İçin s5470 köprü katını ht5in isf saat 7 yönünde full gainde kullanıyorum, solo için boostlamam gerektiğinde ts808i sevreye sokuyorum. ME-25 de ayarlı 10 adet kanalım bulunmakta. Kanallarım sadece time based ve modülasyon efektleri üzerine kurulu, herhangi bir drive kullanmıyorum. Delay, chorus ,tremolo gibi eşleşmelerim var kanallara atalı, reverb olayını ise amfiden karşılıyorum

Amfi kurcalayana versatil bir amfi. eq ve İSF çok büyük bir avantaj sunuyor. Her tatta tonu yakalamak mümkün. Evde saat 9 pozüsyonundan yukarı getirmemeye dikkat ediyorum, lakin zaten 7.5/8 pozüsyonunda bile oldukça sıcak tonlar var.

Amfi pure tube bir amfi değil. Yani ss komponentler barındırıyor bünyesinde, gain katında ht pedal teknolojisi bulunmakta, fakat bu umrumda olmuyor. Pek çok sözümona tonemaster amfi dediğin pure tube olacak desede, bunu diyen o arkadaşlarımız drive pedalları koyduklarında zaten yine ss komponentler oluşmuş oluyor
            Amfinin tonları muazzam. Bilgisayara girip 4x12 kabin modellemesinde neredeyse amfiden daha iyi tonlar alıyorum, kayıt için mükemmel . FX loop çok büyük bir avantaj. 4X12 kabin düşünüyorum 4 tane vintage 30 içeren kabinler şu anda internette surf sebebim...Kombo bir amfide kabin çıkışı pek de ender görülmeyen birşey.

Buyrun Ana Ekipmanım:

Click image for larger version

Name:	295066_10150868852743365_1285693621_n.jpg
Views:	1
Size:	64,8 KB (Kilobyte)
ID:	451008

Sevgiler
            Son güncelleyen TrueLiar; 19-10-2012, 16:24.

Yorum

arkadaşlar benim fender telecastere uygun amfi söyleyin lütfen bunun için foruma üye oldum lambalı amfi almalımıyım yoksa mustang 2 ile idare edebilirmiyim.şimdilik 1000 tl ayırabilirim ama uzun vadede 3-4 bin bile amfiye verebilirim.1000 tl ye alabilecek oldugum en iyi lambalı nedir **** ilerde daha fazla verebileceksim şimdilik mustang ile idare etmelimiyim

Yorum

yesirgibi isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                arkadaşlar benim fender telecastere uygun amfi söyleyin lütfen bunun için foruma üye oldum lambalı amfi almalımıyım yoksa mustang 2 ile idare edebilirmiyim.şimdilik 1000 tl ayırabilirim ama uzun vadede 3-4 bin bile amfiye verebilirim.1000 tl ye alabilecek oldugum en iyi lambalı nedir **** ilerde daha fazla verebileceksim şimdilik mustang ile idare etmelimiyim
                Mesajını aşağıdaki linke yazman gerekiyordu...

http://www.mygitar.com/forum/showthr...%C3%96nerileri

Yorum

benim başlığım orası değil ben fender classic telecasterimle şimdilik sadece bir tane mustang 2 mı alsam,mustang 2 yanında prosesörmü alsam,mustang fiyatına bir lambalı mı alsam yoksa 5+1 ses sistemimle bekleip güzel bir lambalı mı alsam buna karar veremedim yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Yorum

benim başlığım orası değil ben fender classic telecasterimle şimdilik sadece bir tane mustang 2 mı alsam,mustang 2 yanında prosesörmü alsam,mustang fiyatına bir lambalı mı alsam yoksa 5+1 ses sistemimle bekleip güzel bir lambalı mı alsam buna karar veremedim yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
                    Farkındaysan burada sadece amfisi olanlar incelemeler yapmış, özellik tanıtmış. Daha önce bir moderatör arkadaşımız da "Amfisi olmayan mesaj yazmasın, soruları için diğer konuları araştırsın" diye de yazmış. Dolayısıyla senin başlığın burası değil. Sorularını uygun başlık altında araştırıp sorarsan daha çabuk cevap alırsın. Belirttiğim başlık belli bir fiyat aralığında gitarına uygun amfi arayan kişiler için açılmıştır. Forumu biraz araştırıp konuların içeriğini okumak lazım...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X