Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Parmak mı, pena mı?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

akustikde de parmakla çala bilirsin, ama illa penayla arpej istiyosan eyer o zaman şöyle yapıcan. aşağı indiyinde üstten, yukarı kalktığında alttdan vurucan. mesela PİMİAİMİ böyle gidiyo P(üst)İ(üst)M(üst)İ(alt)A(üst)İ(alt)M(üst)İ(alt)

Yorum

akustik pena ile dala ii ses çıkar klasik penasız da olur

Yorum

elinizin sağlığı , daha güzel ses ve estetik açısından pena

Yorum

Akustik gitar pena ile çalınır! Pena sesin daha düzgün ve gür çıkmasını sağlar; ama pena ile çalmak da kolay değildir tabi... İyi çalışmalar arkadaşlar...
          Son güncelleyen @vrilist; 29-01-2010, 22:02.

Yorum

akustikse tırnak tırnak tırnak diyorum. http://www.youtube.com/watch?v=tIUrhcBC4AU penayla çalın da görelim XD

Yorum

ses açsısından farklılık yarattığından kesinlikle pena.

Yorum

bence pena şart değil ama daha kolay çalmak istior isek penaya alışmak lasım.. ama elle çalmak ayrı bir olaydır çünkü beyni bölüyorsunuz pena işin kurnazlık kısmıı..

Yorum

tırnakların uzunsa pena kadar belki daha bile rahat çalarsın akustik gitarı. ama arpej zor olur. ritm tırnaklar uzunsa parmakla atılmalı bence..

Yorum

Efsun merhaba

Yorum

Önce pena sonra ritimde pena soloda parmak sonra hep parmak ben öyle yaptım

Yorum

Ritim falan atarken bence parmak kullan pena bozar.

Yorum

Pena

Bir defa penanın hızına parmaklar yetişemez.Yok ben hep yavaş ve orta hızda melodi çalarım,derseniz parmağa devam edin.Akustik gitarla her türlü müziği yapabilirsiniz.Penayla arpej de atılır,çok hızlı sololar da atılır,ritim de vurulur ton,çok net gelir.Klasik ya da flamenko gitarda parmak daha uygun,ancak parmakla çalanlar bile parça hızlandıkça baş parmağa taktıkları yüksük-penaya başvururlar.Yani penasız gitar çalmak,bir noktaya kadardır.

Yorum

Cakewalk'a:Çelik telli akustik gitarlar pena ile çalınır.Parmakla çalanlar var,ama adı üstünde çelik tel.Parmakları bir süre sonra yakmaya başlıyor.Öyle birşey olsaydı,klasik gitarları da çok ses versin diye(tellerini)çelikten yaparlardı.Naylon telliler,parmakla,çelik telliler penayla tam randıman verirler.Ayrıca tırnak ve parmak eti sağlığımızı da korumuş oluruz.

Yorum

Krameer'e:Penanın ritmi bozduğunu dünyada ilk sen söyledin herhalde.Amerika Berkley gitar okulunda bile pena eğitimi var.

Yorum

Ben Akustik, elektro akustik ve klasik çalıyorum.
                                Ve hiçbirinde tırnak kullanmıyorum. İlginç. Ama en yakın zamanda öğreneceğim.
                                Bence iyi bir gitarist ikisini de öğrenmeli.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X