Bu bas distortion(lanet olsun yazamıyorum galiba) olayı nedir nasıl olur?Distortionlu elektro anfisine bas bağlarsam gerçektende amfi yi bozar mıyım?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bas distortion
Collapse
X
-
Bişey olmaz. Ben bağladın hiç birşey olmuyo. Hatta bizim grubun gitaristinin kullanmadığı distortion pedalı var onu da satın alacağım. Ben elektro processor u (digitech) bile kullandım merak etme bi şeycik olmaz.
Yorum
-
Bişey olmaz. Ben bağladın hiç birşey olmuyo. Hatta bizim grubun gitaristinin kullanmadığı distortion pedalı var onu da satın alacağım. Ben elektro processor u (digitech) bile kullandım merak etme bi şeycik olmaz.
Gitar için olan distortion pedalı ile bas için olanı takıp bas amplisine girmenin bir farkı yok, aslında bas amplileri bu tip gainlere daha dayanıklı oluyorlar.
Mesela Boss Metal Zone pedalını bas gitarda kullanan müzisyenler var gerçi ben bas gitarda distortiondan çok overdrive tonları seviytorum.
Yorum
-
Ya ben başta konuyu bas dist. olarak açmışım ama yani asıl demek istediğim overdrive dı zaten elektro hakkında pek bilgim olmadığı için sallamışım azıcık zamanındaGerçi hala efekt konusu hakkında cahilim sallıyor olabilirim yine...
Ben denedim elektro amfisinde bası aldığım ses hoşuma gitti aslında boğuk boğuk ben sevdim açıkcası...İstendiği zaman çok güzel kullanılabilecek bir efekt olduğuna inanıyorum overdrive'ın...Overdrive pedal almayı düşünüyorum...
Yorum
-
ben bas gitarda distortiondan çok overdrive tonları seviytorum.
Yorum
-
Efekt konusunda acemiyim demesen yuh artık diyecektim ama
Basitçe anlatayım : bası bi distortion pedalına bağlayıp çal bir de overdrive pedalına bağlayıp çal farkı anlarsın.
Birde karmaşık olarak anlatayım : Overdrive (ingilizce varsa kafada birşeyler oluşur) bas frekansına azıcık yüklenerek elde edllen bir ton
Distortion ise bas frekanslarını bozarak elde edilir. İkisinin arasında bayağı fark vardır ama distortion daha serttir.
Yukarıdaki mesajları yazan arkadaşlara bir iki söz :
1-) Yukarıda arkadaşımın elektro procesor'unu "kullandım" yazıyor. "Satın aldım" yazmamışım.
2-)Bas gitar için de processor yapıldığını bilecek kadar teknik bilgim var. Çok da ezmeyin.
3-)Benim zaten bir "Bas" processorum var
Düzenleyen - Çatalcı on 21/12/2007 01:07:08
Düzenleyen - Çatalcı on 21/12/2007 01:08:40
Yorum
-
disstortion genelde bir çok insanın bass dye nitelendirdiği rock ve metalle özdeşleşen o sert ses oluyor overdrive ise daha hafif ve temiz bir ses oluyor mesela franz ferdinand'ın take me out isimli şarksında nakaratı söylerken çalan ses burdan guitarb pro dosyalarını indirip açarsan orda disstrtion ve overdrive var ikisinide çal dinle aradaki farkı daha iyi anlarsın zaten kolay gelsin
Yorum
-
Efekt konusunda acemiyim demesen yuh artık diyecektim ama
Basitçe anlatayım : bası bi distortion pedalına bağlayıp çal bir de overdrive pedalına bağlayıp çal farkı anlarsın.
Birde karmaşık olarak anlatayım : Overdrive (ingilizce varsa kafada birşeyler oluşur) bas frekansına azıcık yüklenerek elde edllen bir ton
Distortion ise bas frekanslarını bozarak elde edilir. İkisinin arasında bayağı fark vardır ama distortion daha serttir.
Yorum
-
distortion da çıkan ton biraz daha toplu oluyor.bir de overdrive biraz daha dirty(kirli) olur. distortion frekans ayarlarını tamamen altüst eder.overdrive zaten kelime anlamıyla fazla drive anlamında kullanılır. aşırı yüklenme yani =) sertlik bakımından distortion u öneririm.söylediğin durumda ise bir fark yaratmaz ancak önerilen bir durum değildir.idareten bu şekilde kullanabilirsin =)Son güncelleyen oguzemre1; 08-12-2008, 22:12.
Yorum
-
ben pedalım yoktu bir gün. arkadaşımın overdrive pedalıyla sahneye çıkmıştım. boss markaydı sanırım. hiç bir etkisi olmamıştı.
overdrivelar bas için fazla zayıf sanırım.
bas distortionım vardı benim boss marka ama hiç verim alamadım
ve sattım.
boss mt2 elektro pedalıyla da denemiştim. onu da sevmedim.
şu an bence piyasadaki en hoş alet tech21/sansamp bass driver
ama o da 300 dolar sanırım.
Yorum
-
bn su anda 3 pedal kualnıyorum biri digitech bass distortion biri boss bass equalizer biride marshall reverb hepsinden çok memnunum distortion sesi bozuyo ve gucsuz kalıo normalde bass oldugu için ama equalizerla çok mukemel tonlar yakalanıo distortionda kesinlikle o 2liyi öneirirm distortion ve sert tonlar için anfiyede hiçbi zararı yok hepsi bass için tasarlanmıs parcalar
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum