Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cort AB4 ve Cort AB5 ve Amplifikatör

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Cort AB4 ve Cort AB5 ve Amplifikatör

Arkadaşlar ben uzun araştırmalar sonucu elektro değil de bas gitar almaya kesin karar verdim.Şimdi buradan size soruyorum.Yeni başlayan biri 4 tel mi almalı yoksa 5 tel mi?

Kafamda Cort AB4 ve Cort AB5 var.Sizce başlangıç için hangisini alayım?

Aktif pasif olayında ise dinamik ve canlı sesleri sevdiğim için aktif arıyorum.Sizce uygun mudur?

Tarz olarak rock,pop çalarım.

Bir de amplifikatör işi var.Aklımda IBZ10B var.Mydukkan'da bayağı övülmüş ama burada da bir o kadar yerin dibine geçirilmiş.Sizce Marshall MB15 mi alayım yoksa IBZ10B mi?

Not:Amplifikatör evde kullanılacaktır.

Rolan RB 2 den şaşma .!

Yorum

Laney RB-2 mi dostum?Bir de 4-5 tel olayına ne diyorsun?

Yorum

Başlangıç için AB4 gayet iyi gitardır fakat şu var, başlangıçı geçip sonuna kadar çalışabilecek misin ? Yani şunu demek istiyorum, sen bu gitarı aldın, 5 telli olanı. 1 yıl kadar çaldın, çalıştın ettin, öğrendin 3-5 şey. Fakat sonradan da çalışacak mısın ? Yani aradan 3 yıl bile geçse sen gitarında egzersiz yapıp, yeni şeyler öğrenmek isteyecek misin ? İleriyi çok iyi görüyor musun, ben 5 sene sonra çok iyi bas gitarist olacağım onun için çok çalışacağım egzersizler falan filan diyor musun?

Cevabın evetse, git hemen AB5 al. Ama unutma dostum, çalışacaksan. Çalışmayacaksan 4 telliyi al.

Yorum

Benim setupımı biliyosun onları al

Yorum

@EnisKurtay
            Evet,bas gitarda kesinlikle ilerlemek ve çok çalışmak istiyorum.Hırslı olduğum şeyi yaparım.O zaman 5 telli alacağım.
            Amplifikatör için ne dersin?
            Son güncelleyen Kadir Can; 18-08-2010, 19:32.

Yorum

Bence IBZ10B ev kullanımı için oldukça yeterli bir amfi, hani öyle ahım şahım sesi ton yelpazesi vs. yok ama sonuçta evde çalışma konusunda yeterli. Ayrıca gitarın üzerinden pedallardan vs. yaptığın ayarlarda da güzel geri dönüşler alabiliyorsun. Eğer illa iyi bir şey alacağım diyorsan tavsiye etmem ama yok evde idare edecek bir şey arıyorum diyorsan düşünme al gitsin.

Yorum

Tel sayısıyla çalışma sayısı arasında bir bağlantı kurmak yanlış olur.
                Jason Becker-air parçasını 4 telli basa transpoze edip çalışıyorum mesela, hoş da oluyor.
                5 telli bas gitarın avantajları, 7 telli gitar veya farklı akort düzeni kullanan gitarlara basla eşlik etmek daha rahat olur çünkü si-do-re ve bunların diyezlerini bir oktav daha kalın olarak elde edebileceksin.
                İkinci olarak pozisyon rahatlığı sağlar, klavyede çok farklı pozisyonlardan çalmak yerine ufak parmak değiştirmelerle daha çok ses elde edersiniz.
                Dezavantajı ise özellikle funk falan çalarken tel aralıkları az olduğu için ve tenör bas kullanıldığı için 5. tel gereksiz kalır.
                Deneyin, rahat ettiğinizi alın.

Yorum

Hocam benim tarzım tamamen Manga ve Pinhani'dir.Arada Haluk Levent-Şebnem Ferah da çalarım.Sizce 4 telli mi alsam daha rahat ederim?Yoksa 5 telli mi?

4 telli alırsam garanti Marshall MG15 amfi alacağım.

Bir de pedal olayını sormak istiyorum.İleride pedal almam gerekir mi?

@jsmoove
                  Büyük ihtimalle öyle olacak.Ama şimdilik prosesör almayacağım.
                  Son güncelleyen Kadir Can; 18-08-2010, 21:24.

Yorum

Tel sayısı aslında tamamen kişisel seçim, gerçi hepsi öyle de, ama işte 5. tel sana ne katar; daha geniş bir ton aralığı elde edersin. Ne kadar kullanacaksın ne kadar işine yarayacak orası tartışılır tabi, ama iyidir güzeldir 5.tel +'sı çoktur. Tabi ki bir de 5.telin ergonomik açıdan yarattığı sorunlar var. en basitinden sapı kalınlaşıyor gitarın ve ağırlaşıyor biraz da. Ayrıca sap cutaway değilse 5.telin son perdelerine ulaşıp düzgün çalmak için biraz efor sarf etmen lazım.

Yorum

Peki rockta bana 4 tel yeter mi?Bu arada söylemeyei unuttum.MFÖ de dinlerim.

Yorum

4tel aslında her şeyde yeter, transpoze edecek bilgin olduktan ve o ton aralığından memnun olduktan sonra. Ama olsa da iyi olur 5.tel lazım olacağı zaman tabi olur.

Yorum

Hocam 5 telli alırsam,İBZ10B alacağım ve onu hiç istemiyorum.4tel alırsam Marshall MG15 alacağım ve gitarımla beraber harika müzik yapacağız.

Yorum

Ben de ibz10b kullanıyorum evde, tatmin de edici gayet bence. Sonuçta yaptığın müziği evde sadece pratik edeceksin, zevk almak tabi önemli ama bu amfi de hoparlör değil o kadar aşağılamamak lazım. Amfiyi istemediğin için gitar seçimini değiştirme bence, sonuçta müziği yapacağın yer sahne, stüdyo vs. oralarda da o amfiyi değil gitarı kullanacaksın. Etraflıca düşün derim.

Yorum

Yok zaten ben 4 telli istiyorum.5 telli acaba iyi mi diye sormak istedim sadece.İlgine teşekkür ederim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X