Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ibanez Valbee vs. Epiphone Valve Jr.

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Ibanez Valbee vs. Epiphone Valve Jr.

Evet arkadaşlar konu açık 1-1.5 yıl içerisinde Carvin Legacy ya da ENGL Invader alma durumlarım var fakat bu süre zarfında elimdeki mg15 denen hint oyunundan kurtulayım diyorum evde takılmaya Valbee mi alsam Valve Jr. mı yapsam karar veremedim Valbee ile bir 5dk kadar seviştim zuhalde iş görür gibi geldi de birde şu Valve Jr. kullananların yorumlarını alayım kolay kırılır mı vs. Özellikle Gürsel kankamı ve ynx'in yorumlarını bekliyorum buraya...

Çok yazmışım be...

Ya abi bu ikisi arasında iyinin kötüsü diye tabir edebileceğimiz farklar var sadece. Ben denemedim ama bir ara bunlardan alma durumum vardı.
    Şimdi :valve juniorda sadece volume potansı var ve ses açtıkça gain artıyor. Yani yüksek seste sadece gitarı girdiğinde o hafif overdrive 'ımsı bir clean alabilirsin kırılmış gibi. Ama saf clean istersen bu biraz zor gibi geliyor bana. Ama sen zaten denemişsin daha iyi bilirsin.
    valbee ise daha fazla ayar potu bulunduruyor. Ancak kullananlar da en çok küçük hoparlöründen ve bundan kaynaklı problemlerden bahsediyorlar.

Bana kalırsa daha yüksek wattlı transistörlü veya hybrid modellere bakman. Jemi falan göz önüne alırsak carvin sx 50 yi önerebilirim . Ynx sana bu konuda daha yardımcı olacaktır o denemişti çünkü carvini .

Yorum

Carvin SX50 aklımda vardı fakat fazla watt şimdilik gereksiz hem 1-1.5 yıl için çok para harcamak istemiyorum 500liraya kadar birşeyler diyelim şuna...

Yorum

2.el?
        Eğer düşünmüyorsan valve yi zaten denemişsin. Valbee yi de deneyip karar ver bence. Hatta bence idarelik bir şeyler al. Daha sonra o 1.5 yıl sonraki zaman gelince satarsın kayıba da uğramazsın.

Yorum

Düzelteyim hemen yanlış anlamışsın Valbee'yi denedim...2.el olabilir tabiki ama şu an önceliğim bu 2 model arasında...
          Son güncelleyen Asilberk; 24-10-2009, 22:10.

Yorum

Yunuslan gürselin yorumunu bekliyorum bu duruma halen....

Yorum

Baştan söyleyeyim iki amfiyi de denemedim fakat dinlediğim ses kayıtları, okuduğum yorumlar dahilinde:
              Şimdi iki amfinin de karakteri farklı. Önemli olan burada amfinin drive katını kullanıp kullanmayacağın. Ve bir de biraz tarz meselesi.
              Valve Jr. a bakarsak sadece volume kontrolü var ve lambalı. Dolayısıyla evde bunu kolay kolay kıramayacaksın. Ayrıca kabiniydi osuydu busuydu pahalıya çıkabilir.
              Valbee dersen sanırım bu, senin tarzına daha iyi oturur. Gain düğmesiyle preamp lambalarını düşük seste rahat rahat kırabilirsin. Ama Sunay'ın da dediği gibi hoparlörü biraz ufak.
              Bana kalırsan alacak olduğun amfiyi idarelik bir şey gözüyle bakma. Sonuçta Carvin veyahut ENGL aldığında bu amfileri her yere taşıyamazsın. Eşek gibiler maşallah. Almışken bütçeni çok sıkıştırma derim. Tabii senin bileceğin iş orası. Ama ikisi arasında dersen Valbee derim.

Yorum

Apartmanda oturmama rağmen pek yüksek ses sorunum yok half stack gelince zaten diğer eve koyacağım müstakil ondada sorun yok olmadı koyarız bir attenuator çok dert değil valve jr.'ıda kırarız her türlü...

Yorum

Konuya can vereyim youtube'dan birkaç valve jr. videosu izledim gördüğüm kadarı ile çokta zor kırılmıyor böyle oluncada çok dar bir clean headroom aralığına sahip olmuş oluyor cleanlarda bu beni sakata sokar ne yapsak ya yorumları görelim...

Yorum

Kusura bakma Asilberk, foruma ne zaman girersem 70 aktif konu olmasına rağmen tıklayınca bana sadece 15 tanesini göstermesi bazı konuları okuyamama neden oluyor. Geciktiğim için kusura kalma

Açıkçası, Valbee'nin konsept olarak kaliteli overdrive tonlarına sahip olabileceğini düşünmüyorum. Gidip denemek istiyorum bu arada. Ayrıca küçük hoparlörlü amfilerden cidden uzak durmak lazım, açılmıyor sesleri, headroom gerçekten düşük oluyor, durduk yere kompresliyor o güzelim peakleri. Ayrıca Ibanez Amerika sitesinde falan da yok nedense. Ama 12AX7 yerine 12AU7 veya 12AT7 güzel sonuçlar verebilir.

Epi VJr'a gelirsek. Düşük ohmlu bir kabinle daha yüksek ses almak mümkünse belki o şekilde clean headroom artışı sözkonusu olabilir. 8 Ohm yerine 4 Ohm gibi. Bu şekilde 2 kat akım çekecek çünkü.

İki amfinin em büyük sorunu, full lambalı olmalarına rağmen preamfi ve poweramfi katında 1'er tane 12AX7 ve VJr'de EL84, VB'de 6L6GC var. Power katındaki lambalar çıkış gücüne etki etmesine rağmen preamfide birer lamba kullanımı V1, V2, V3 lambaları kullanımına oranla daha az versatil olup; buradan çıkartacağım sonuç, VB'nin overdrive'ının 12AX7 karakteristiğine göre azar azar artıp en sonda hayli fuzzlanıp boğulacağı kanaatindeyim.

Clean headroomu artırmak adına Epi VJ'de preamfi katına 12AT7 veya 12AU7 bağlanabilir. Ancak, volume ayarı sadece ve sadece gerilim bölücü bir potansiyometre olup direk poweramfi katına bağlanmışsa poweramfi lambasının değişimi ve amfinin tekrar bias ayarının düzenlenmesi gerekebilmekte.

Epiphone VJr modları için birkaç site:

The Best Vacuum Tubes: Power tubes and preamp tubes matched for any guitar amp or stereo tube amplifier. Not sure which tube you need? Let us help you.

Alttaki şekilden gördüğüm kadarıyla, volume potansiyometresi gerçekten preamfi katında 12AX7'ye bağlı. Clean headroom artırmak için 12AU7 veya 12AT7 uygundur. Amfide volum düşüklüğü yaşanacaktır, bunu hatırlatmamda fayda var.

Son olarak, tercihim Epi. VJr'dan olacaktır bu durumda.
                    Son güncelleyen ynx; 27-10-2009, 02:39.

Yorum

bende yorumu yamakta geciktim biraz kusura bakma, şimdi vallbe'den bahsedelim birazcık alet all tube zaten bunu biliyorsundur büyüklüğünü ağırlınığınada görmüşsündür mg15 kadar. bu anfide kötü yan kullanılan hoperlör gerçekten çok yetersiz kalıyor. açıkçası gitarın pedalların tonunu tam anlamıyla alamıyorsun. valve jr. ise daha iyi olduğunu duymuştum. onunda dez avantajları var tabi...
                      valbee ye dönersek aletin bence artı yanı üzerinde bulunan rec out tam lambalı drive'ı veriyor deniliyor? normal hoperlörüne göre mükemmel derecede kulaklıkla ses alıyorsun ancak kulaklıktaki yetersizlikte bass sesleri hiçmi hiç güzel veremiyor...bunuda denemeni tavsiye ederim sana?
                      bu aletlerin iyi yanı kayıt yapcaksan işine yarayabilir, çalışma anfisi olarak kullanırsın.
                      ynx'e genel olarak katılıyorum zaten,
                      valve jr. denemedim onun hakkında çok bir yorum yapamıcam o yüzden..

benim sana tavsiyem bu amfileri alma sıfır alabilcek paran varsada bu amfileri hemen ikinci el bir tech 21 tm 30 bak dene eminim sende benim kadar bu aleti beğeneceksin..
                      sağlamlık mevzusuna gelelim ben *** çok çarpmadım etmedim ama taşıdım hatta ev taşıdım arabada atıldı sallandı hiç birşey olmadı zaten yapı olarak sağlam ama lambalar işte onlar kırılabilir...
                      ağırlık küçük görünsede ağır genede,
                      arıca valbee'de send return mevcut... çin yapımı bir amfi... birde drive'ı sonuna kadar aç sert tonlar alıyorsun alette zaten high gain tube amfiler yazıyo, fakat seside açmaya başla belli bir noktadan sonra amfinin dağıtmaya başladığını fark edersin. kamera bulursam kayıt bir test yapmaya çalışırım. ama bence carvini bekle o zamana kadar stagg'la takıl kankam mesa'ya da benim için bak hastasıyım her bir video izlediğimde mesa'ya daha bi hasta oluyorum:P

genel olarak herşeyden bahsetmeye çalıştım ama aklında valbee'ile ilgili başka sorun varsa yanıtlarım yine?
                      Son güncelleyen gurselvar; 27-10-2009, 18:29.

Yorum

Yunus'un dedikleri gayet mantıklı clean headroom'u arttırmakla ilgili fakat o zaman volume düşecek o acayip kafamı bozan bir durum olacak evde mg15'i bile kökleyip kullanıyorum yüksek ses ile ilgili problemim olmadığını belirtmiştim...

Bu durumda benim gönlüm biraz valbee'den yana çünkü şu rec out mevzusu çok iyi bir olay + send return oluşu benim için valbee'yi 1-0 öne geçiriyor...

Böyle olsada halen kararsızım tabi Bir ara tünele akarsam valve jr.'ı denemeliyim bu böyle olmayacak kimdir epiphone distribütörü ?

Yorum

sanırsam kıvılcım müzik olması lazım öyle hatırlıyorum ben

Yorum

dostum ben mi göremedim sen mi yazmadın da tarz olarak ne yapacaksın?

Yorum

Bugün Valbee'yi denedim. Hoş alet. Clean gaini 5'e aldığın zaman idarelik bir ses çıkartıyor, onun altında maalesef çok kısık kalıyor sesi. Gain kanalı da eh şöyle böyle, ne şaşırtıcı ne de üzücü. Ancak, dediğim gibi cleanda gaini 5'e aldığınız zaman öyle patlak bir ses çıkıyor ki, yani Fender cleanları kadar olmasa da Marshall vari (JCM800) cleanlar veriyor.

Amfinin üstü uçak kontrol paneli gibi, ne ararsan var şerefsizim Standby, Presence vs. Efekt çevrimine DD-3 bağladım. Açıkçası çok da dandik bir effects loopu var.
                              Son güncelleyen ynx; 31-10-2009, 19:08.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X