Bare basa basa parmaklar gelişir büyür. Sen başla eğer isteğin varsa ama şöyle bir şey gerek KAPO kullanmayı unut yoksa başaramazsın. Kapo kulakta ve eldedir. O aleti hiç kullanmadım kullanmayacağım. sana başarılar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kısa parmak sorunu gitar için problem olur mu?
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Kısa parmak ile ilgili
Arkadaşlar 4 yıldır gitar öğrenmekteyim ve 1 yıldır aktif şekilde uğraşıyorum.İlk yamaha C40 (efsane başlangıç klasik gitarı) ile başladım.Solo kısmı daha çok hoşuma gittiği için sonrasında Fender American Stratocaster ve Marshall MG15FX aldım. Ama çaldıkça baktım ki penanın yanında parmaklarımı (tırnaklarımı) kullanarak arpej atmak daha çok hoşuma gidiyor. Elektro gitarda sadece jazz, blues seviyorum.Hard Rok hoşuma gitmiyor.Country müzik hastasıyım. Akustik gitarda Takamine e şans vererek elektro gitarımı satsam ? Ama parmaklarım kısa. Erkeğim ve kadın eli gibi diyeceğim , bayanlar üzerlerine alınmasınlar. Akustiğe geçmek bu genetik ile doğru olur mu dersiniz ?
Yorum
-
Efe Ekren isimli üyeden alıntı Mesajı gösterKısa parmak ile ilgili
Arkadaşlar 4 yıldır gitar öğrenmekteyim ve 1 yıldır aktif şekilde uğraşıyorum.İlk yamaha C40 (efsane başlangıç klasik gitarı) ile başladım.Solo kısmı daha çok hoşuma gittiği için sonrasında Fender American Stratocaster ve Marshall MG15FX aldım. Ama çaldıkça baktım ki penanın yanında parmaklarımı (tırnaklarımı) kullanarak arpej atmak daha çok hoşuma gidiyor. Elektro gitarda sadece jazz, blues seviyorum.Hard Rok hoşuma gitmiyor.Country müzik hastasıyım. Akustik gitarda Takamine e şans vererek elektro gitarımı satsam ? Ama parmaklarım kısa. Erkeğim ve kadın eli gibi diyeceğim , bayanlar üzerlerine alınmasınlar. Akustiğe geçmek bu genetik ile doğru olur mu dersiniz ?Ama tavsiyem, elektro gitarını da satma
Yorum
-
Arkadaşlar 28 yaşındayım ve bunca seneden sonra gitar öğrenmeyi düşünmeye başladım. Her ne kadar kısa parmaklılara ilham verici şeyler yazılmış olsa da benim parmak yapımda kısalığın yanında, farklı olan bir nokta daha var. El ayasının bittiği noktadan ölçtüğümde orta parmağım 7,5 cm uzunluğunda (o kadar kötü sayılmaz) ama serçe parmağım hem 5,5 cm, hem de el ayasından başladığı nokta bayağı aşağıda. Daha anlaşılabilir olması için fotoğrafta ekliyorum.
Anlayacağınız kafamda çılgın sorular varbu işin başında olduğum için belki de fiziksel yapıma daha uygun bir enstrümana yönelmem daha doğru olabilir diye düşünmeye başladım. Yaşta ileri olduğu için eğilip bükülmek o kadar değil, o yüzden yanlış bir seçim yapıp vakit kaybetmek istemiyorum. Sizin fikriniz nedir? Doğru yönlendirmelere ihtiyacım var.
1 Fotoğraf
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum