Ben olaya fransızım, atlıyorum ama klasik gitara çelik tel takarsanız gitar komple yamuluyor. Bir arkadaşım beni dinlememişti de, çöplük bir gitar daha kazanmıştı.
Bir Fransız olarak iyi bir çıkarım Nerden çıkardın çelik tel olayını. İsabetli bir tahmin.
Bu nasıl bi deneyimdir? Adam, ben akustik gitar teli taktım dememiş. Teller çok mu yüksek? demiş, bir de klavye ovalinden bahsetmiş. Tebrik ediyorum.
Eğer gitarda bir sap problemi varsa bunu bilen birinin yapması gerekir. Sıktım, sıkıştırdım, oldu, diyecek kadar kolay işler değil, milimetrik olaylar. Bir lütiyeye göstermeden ekolayzer gibi bir harcama yapmamanı tavsiye ederim.
Yanİ ekolayzer taktırdım gerekli delme işlemleri yapıldı manyetik algılayıcı için özel tığ getirip takacaklar yaptırdığım kişi bölyemizin en iyi gitar ustası diyebilirim.
Yanİ ekolayzer taktırdım gerekli delme işlemleri yapıldı manyetik algılayıcı için özel tığ getirip takacaklar yaptırdığım kişi bölyemizin en iyi gitar ustası diyebilirim.
Peki, bu gitar ustası sapın attığını söyledi mi? Ve eğer dediyse sap ayarını yapabilecek donanımda mı?
Çok güzel bir tahmin ve kötü bir deneyim Demekki sadece ben değilmişim bu işlemi yapann AMA ÇOOOOOOK PİŞMANIM ÇOK....
Biraz yanlış anlaşıldım, zamanında bir arkadaşım bu fikirle gelmişti bana. Ben de hayatımda bu tip bir olay görmediğim halde çelik tel takarsa gitarın buna dayanmayacağını söylemiştim. Adam beni dinlememişti, telleri taktıktan sonra gitar bildiğin yamulmuştu. Ahşap naylon teli bile kaldırmıyor bazen, çelik teli nasıl kaldırsın. Teller fena yükselmişti haliyle. Başlıktaki yazıyı okuyup belirtileri de görünce (klavye ovali, tel yüksekliği) atladım mevzuya birinin başı yanmasın diye ki geç kalmışım.
Peki, bu gitar ustası sapın attığını söyledi mi? Ve eğer dediyse sap ayarını yapabilecek donanımda mı?
Evet kardeşim dedi fakat aferin dedi hemen sökmüşsün dedi çok ama çok az bir yamulma var eşikleri zımpara yaptık 4 mm oldu zaten dediki zımpara yapmasan bile 5mm filan sorun değil *** dedi sen piskolojikmen çok kötü olduğunu sanııyorsun dedi aslında o kadarda durumu kötü değil dedi haa yok ille sap ip gibi olsun diyorsan mobilyacılardaki işkence mengenesi var gidip kalın tahta levha alıp işkenceye veririizi 1 ayda düzelir ki iş sağlam olsun diye 2 ay kalsın seninki dedi düm düz olur dedi ben dolu gitarı bu şekilde düm düz ettim klavyesini dedi ama adam usta yani arkadaşlar işinnn piri olmuş...
Biraz yanlış anlaşıldım, zamanında bir arkadaşım bu fikirle gelmişti bana. Ben de hayatımda bu tip bir olay görmediğim halde çelik tel takarsa gitarın buna dayanmayacağını söylemiştim. Adam beni dinlememişti, telleri taktıktan sonra gitar bildiğin yamulmuştu. Ahşap naylon teli bile kaldırmıyor bazen, çelik teli nasıl kaldırsın. Teller fena yükselmişti haliyle. Başlıktaki yazıyı okuyup belirtileri de görünce (klavye ovali, tel yüksekliği) atladım mevzuya birinin başı yanmasın diye ki geç kalmışım.
Malesef kardeşim Allah rağzı olsun yinede düşünmüşsün eksik olma gözüm. Yani çok şükür ki akıl edip hemençıkarttım telleri ben çünkü mantık yürüttüm ya dedim bu teli ben ikiye bile katlayamıyorum fakat klasik gitar tellerinin bas telini ikiye katlaya biliyorum hııım dedim demek bu **** birr gergi yapar gitarda ee gergi olursa sapta yamulur dedim tabik bunlaı gece düşündüm sabah uyandığımda direkt söktümmm hemen.E haliyle milimetrikte olsa yamulma olmuş
Elektro gitar eğitimi alalı 1 yıl olacak nerdeyse ama hala bilmediğim teknikler olduğunu düşünüyorum yardımcı olursanız, çoğu temel tekniği biliyorum fazla bilinmeyen teknikler varsa onları öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Yorum