Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bend yaparken akort kaçırmak

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Bend yaparken akort kaçırmak

    Arkadaşlar sizde de oluyor mu bilmem ama ben bend yaparken akort hep kaçıyor (zorlayınca). Mesela re telini alttaki mi teline dokundurana kadar bend yapıyorum, re la'dan daha kalın oluyor (mi'yi geçiyor mu emin değilim) ve sol ile si telinin akordu da biraz bozuluyor. Teller mi eskidi emin olamadım (1,5 ay önce takmıştım). Gitar vintage tremololu (bilgisi lazım olur belki). Mesela köprünün altına pena sıkıştırınca da akordu kaçıyor. Onun dışında tremolo koluna abanınca akordu kaçıyor. Günde bir kaç kere akort yapmam gerekiyor (akordu yukarıdaki durumlargibi bozmadığımda). Sebebini anlayamadım. Sorunun kulaklarda olduğunu zannetmiyorum çünkü gitarı 3 aylık. Yardım ederseniz iyi olur. Tellerin markası sanırım bu:

    NOT: Link şeklinde ekleyemedim kusra bakmayın

    #2
    Aynı sorun bugün benim si telimde oldu. Akordun bozulduğunu farkedince düzelttim sonra birkaç dakika içinde tekrar bozulunca sorunun bendden kaynaklandığını anladım. (Ya da teli herhangi farklı yolla zorlamadan.) Biraz inceleyince çok basit bir şey olduğunu farkettim. Daha önce de farketmiş olduğum ve sıkıp gevşettiğim burguda vidalar var. Bu sanırım her gitarda yok senin gitarında da yoksa sorun başka bir şeyden kaynaklıdır. Neyse bu vidanın görevi burgunun çevrilme sertlik derecesini arttırmak. Yani bu vidayı çok sıkarsan akort yapmak için çevirdiğinde zorlanıyor burgu bu da kimine göre iyi kimine göre kötü bir şey ben ortada bırakmaya çalışıyorum. Bu vida gevşerse çok çabuk akort kaçırıyor. Bunu hafif sıkman faydalı olacaktır.
    Not: Bahsettiğim vida gitar ile burguyu birleştiren alt taraftadeğil onun aksine burgunun tam üst kısmında.

    Yorum


      #3
      Gitarının markası-modeli nedir?

      Yorum


        #4
        Sorun akort burgularının gevşek olması olabilir mi?Telleri akort ettikten sonra burgular pek oynamayabilir.Ancak teller gevşek iken kontrol etmekte fayda var.

        Yorum


          #5
          akort ettikten sonra burguların üstündeki vidaları sık geçer

          Yorum


            #6
            Gitarı ekipmanlara yazdım ama linkini de veriyim. Burgular biraz gevşek olabilir sıkıyım.
            http://www.mydukkan.com/urunler_deta...=11711&gid=243

            Yorum

            Unconfigured Ad Widget

            Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

            Trending

            Collapse

            Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

            Çalışıyor...
            X