Arkadaşlar 1.700 tl bütçem var üzerine biraz daha para eklyebilirim . Son 2-3 aydan beri kafamda Schecter Black Jack Atx C1 floyd rose modeli var. Müzik tarzım metal ve bu gitar tam benim istediğim gibi ve 2-3 aydır da hayalimde bu gitar vardı . Fakat insan bu kadar para vereceği zaman '' fender ya da gibson mu alsam acaba '' diye düşünüyor. Sizce ne yapmalıyım . Tarzım metal Boss me70 prosesör ve Laney LX20R amfi kullanıyorum. bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Schecter , Fender ya da Gibson ?
Collapse
X
-
Blackjack modelini denedim güzel gitar. Ve fender alırsan fazlasıyla para vermiş olacaksın. Aynı şekilde gibson ve jackson gitarlarda öyle. Türkiye'de çok pahalı satılıyor. Yani yurtdışında bu bütçeyle amerikan fender alabilirsin. Ama malum Türkiye'de meksika serileriSchecter Türkiye'ye yaklaşık olarak aynı fiyattan satıyor yani gitarinın tam parasını veriyorsun. 1700 tl falan ama 3000 tllik gitarla taş çıkartır Schecter'lar. Bende hellraiser c-1 fr modeline sahibim blackout'lara haz duymuyorum. Ve hellraiser modelinde coil tap dediğimiz manyetikleri bölen olay var daha soft tonlara inebilirsin. Blackjack'te öyle bir durum yok. Senin seçimin tabii ama coil tap iyidir ya. =)
Yorum
-
Fender ve Gibson'la da çok güzel metal yapan adamlar var. Jim Root, Dave Murray, Zakk Wylde, Kirk Hammett, James Hetfield, John 5. Ama burda senin ne istediğin önemli. Schecter maun gövdesi maun sapıyla ve aktif devresiyle keskin sert dist'ler vermeye uygun bi gitar. Ama örneğinZakk Wylde tonu almak zor bu gitardan. Zira o tonu o ton yapan upper mid'leri yani illaki sapı akçaağaç olucak. Gibson Les Paul'ler SG'ler de güzel kamyon tonlar verir ama sen sanıyorum daha keskin tonlar istiyorsun. Sonuç olarak anladığım kadarıyla Schecter alman daha mutlu edecek seni.
Yorum
-
mrtcntn isimli üyeden alıntı Mesajı gösterFender ve Gibson'la da çok güzel metal yapan adamlar var. Jim Root, Dave Murray, Zakk Wylde, Kirk Hammett, James Hetfield, John 5. Ama burda senin ne istediğin önemli. Schecter maun gövdesi maun sapıyla ve aktif devresiyle keskin sert dist'ler vermeye uygun bi gitar. Ama örneğinZakk Wylde tonu almak zor bu gitardan. Zira o tonu o ton yapan upper mid'leri yani illaki sapı akçaağaç olucak. Gibson Les Paul'ler SG'ler de güzel kamyon tonlar verir ama sen sanıyorum daha keskin tonlar istiyorsun. Sonuç olarak anladığım kadarıyla Schecter alman daha mutlu edecek seni.
Yorum
-
Selamlar
Lany Lx20d amfin bulunmakta, şu an senin için gibson , fender, schecter gibi gitarlar almak yerine adam akıllı metal karakteri olan bir amfi alman gerekiyor. Laney lx20 benim ilk amfimdi. İnan bana alacağın gitarı aldığına deymeyecek!!!!! Onun yerine bir blackstar ht 1 veya ht 5 alsan, tonal kalite anlamında zaten bir sıkıntın kalmayacak. İstersen 20.000$ dolar ver gitara, tek fark elinde kozmetik ve kalite açısından imba bir gitar olacak, ses yine senin mütevazi amfinden çıkacak
Bak şimdi 1.700 lira bütçeyle neyapabiliriz:
BLACKSTAR HT 1 (580TL) https://www.mydukkan.com/blackstar-h...amfisi-u-28147
İBANEZ RGR465M (1.100TL) Ibanez Limited Edition RGR465M SOB - Soda Blue Elektro Gitar
*İbanez ters kafa ve köprüde d-activator manyetiğe sahip bir gitar, sapta ise meşhur air norton var, üstelik bu gitardaki switch tam 5 yollu, üstelik sadece 2 manyetik var. Bu şöyle oluyor: köprüdeki humbucker switch pozüsyonlarında single'a dönüşüyor ve single eşleşmeler yapılandırılıyor^^
*Blackstarın drive karakterini anlatmama gerek yok, yeteri kadar anlattım zaten ballandıra ballandıra forumda yapmış olduğum bir incelemesi bile mevcut
Herkes şunu al bunu al diyebilir, yukarıda arkadaşlarımızın tavsiye ettiği gitarların hepsini al , üstüste koy , yanına bir de ben sana custom lespaul ve 10 milyarlık bir charvel vereyim, tak laney amfine; yukarıda benim yazdığım kombinasyondaki tonun yarı kalitesinde bir ton alamayacaksın!!!!
Denemesi bedava ...
Bu arada Gibson ve Fender sadece overated gitarlar, gereksiz pahalılar, Ama iyiki de varlar çünkü aynı veya daha kalite gitarları daha uygun fiyatlara almamızı sağlıyorlar...
SevgilerSon güncelleyen TrueLiar; 17-10-2012, 13:42.
Yorum
-
Bende yeni başladım elektro gitara ve iki gitar arasında kararsız kalmıştım "PRS SE CUSTOM 24 ~ SCHECTER SYNYSTER GATES CUSTOM STANDART" ikisinden birini alıcaktım ve aldımda birisini sizce hangisini almalıydım ben PRS SE CUSTOM 24 aldım doğru seçim yapmışmıyım ben şahsen çok kararsız kaldım arkdaşlarımda kararsız kaldılar bana en son PRS'yi önerdiler ve bende aldım. Yorumlarınızı bekliyorum.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum