Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.El Gibson les paul mu yoksa Gibson SG Standard mı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş 2.El Gibson les paul mu yoksa Gibson SG Standard mı?

Arkadaşlar konu zaten başlıkta açık.

Bu mu: Gibson SG Standart Ebony - SGS-EBCH1 Elektro Gitar
    Yoksa yaklaşık aynı fiyatlara denk gelen bir 2.el les paul mu.

Nedendir bilmiyorum ama bana SG nin şekli daha güzel görünüyor. Ama ses hakkında bir bilgim yok. Başka önerileriniz varsa gene 3000 tl civarında söylerseniz sevinirim. Heavy metal müziğini seviyorum. Metallica, Ozzy Osbourne, tarzı seviyorum.
    Lütfen yardım edin.
    Son güncelleyen hugeknight10; 01-07-2010, 18:18.

fiyatları hakkında net bilgim yok ancak zakk wylde les paullara bakmanı öneririm 2. el .

Yorum

standart sg hakkında bir bilgim yok ancak sg special kullandım daha doğrusu denedim bir abimde.köprü,burgu ve manyetik modifiyesi yapılmıştı.dimarzio paf classicler vardı üstünde elimden bırakamadım.cleanler dolgun (chorus ve reverb ile muhteşemdi) drive ise les paul'a göre biraz daha cırtlak ancak tarzına tam gidecek bir gitar.ve ağırlık olarak öyle omuz ağrıtcak cinsten değil les paul gibi.klavyeside epey rahattı.les paul ve sg arasında seçim yapmak zor olabilir ancak bende olsam heralde sg alırdım nedense batman canlanıyor gözümde sg diyince bir de siyah olursa
      Son güncelleyen Darkness_Sea; 01-07-2010, 20:51.

Yorum

karar verirken sg nin dengesiz olmasını göz önünde bulundur gitarı bıraktığında sap gitarı aşağı çekiyor

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ler kararımı verirken göz önünde bulundurcam. Fakat kafama birşey daha takıldı. Galiba bu gitarın jak girişi önde bu garip durmazmı?

Yorum

denge problemi görmedim ben.ancak tek - yanı yani - demeyelimde görüntü açısından jack girişinin önde olması çok hoş durmuyor.onun dışında falsosu yok.tabi bu benim şahsi fikrim

Yorum

Peki sizce benim sevdiğim müzik tarzına göre başka gitar altarnatifleri olarak neler var. Jacson, ibanez, esp nasıl.

Yorum

ibanezler genelde her tarza giden gitarlar.özellikle senin fiyat aralığında seçeceğin kendine uygun olan ibanez modelleri ömürlük gitarlar olacaktır.jackson'dan sadece dk2m modelini denedim güzel gitardı ancak diğer jackson modelleri denemişliğim olmadığı için yanlış bilgilendirmek istemiyorum.esp ler hakkında diyeceğim denemedim ancak ec deluxe1000 modelini epey bir araştırdım olumsuz yorum yok.tarzımda hemen hemen seninkiyle örtüşüyor.ben o gitarı düşünüyorum.ama şunuda düşünmek gerek hep metalmi çalacaksın yoksa başka tarzlara da yönelirmisin.sert tonlardan gideceksen ltd ec deluxe1000 diyorum.ancak ben başka şeylerde çalarım hep metal veya ne bileyim hard rock yapmam diyorsan bir les paul ya da sg fazlasıyla memnun edecektir.sg les paul kadar olmasada fazlasıyla tatmin eder
                Son güncelleyen Darkness_Sea; 01-07-2010, 23:49.

Yorum

Hard rock ve diğer türlerde yapacağım tabi ama metal ağırlıklı çalmayı düşünüyorum ama sg ile esp deki veya bir jacson danki tonu yakalayabilirmiyim.

Yorum

sg esp ve jackson'a göre tarz kısıtlaması daha az olan bir gitar.metal ya da hard rock yanına başka tarzlarda ekleyebilirsin.mesela sg ile blues yapabilirken esp/jackson modelleriyle bu daha zordur.olmaz değil olur ancak o ruhu yaşatmaz.daha hırçın gelir.istisnalarda var yok değil tabiki alırsın ancak nasıl bir ton aradığına bağlı.aradığın ton da kullandığın setup ve amfine bağlı.

Yorum

Sg bence daha çok tarzlarda kullanılabildiğine sayesinde daha iyi. Peki sg ile jacson/esp de metal çalarkenki hissi alabilirmiyim. Yani metal çalarken sg, esp ve jacson aynı tonları verirmi. Yoksa jacson la esp metal için daha iyimi.

Yorum

sadece metal vs. için esp ya da jackson daha iyi.ancak dedğim gibi sg'nin tarz seçeneği daha fazla.hepsinin hissiyatı ruhları farklı gitarlar.ton konusunda diyeceğim önemli etkenler amfi ve setup.özellikle amfi.sonuçta sinyali gönderen gitar işleyen setup ancak sesin çıktığı yer amfi ve sg gayet nitelikli.eğer sg/esp/jaskson alıp 10-15 watt lık amfide kullanıcaksan bendeki ibanez grg170dx ten çokta farklı bir ton almazsın. .bence sen hepsini teker teker dene.hem o zaman çelişkide de kalmamış olursun.hangisi kafana daha iyi yatarsa onu alırsın komşu

Yorum

Yardımın için teşekkür ler. Dediğim gitarların tonlarının güzelliği anca stüdyoda belli olur diyorsun yani.

Yorum

rica ederim.yani sütdyoya indirgeme.eğer iyi bir amfin özellikle lambalı olursa o istediğin tonları cayır cayır alırsın

Yorum

Ortalama bir lambalı amfi ne kadardır ve hangi markaların vardır. Kusura bakma seni de soru yağmuruna tutturdum.

Bir de bendeki amfi Marshall 10cd nasıl sence değiştirim mi?
                              Son güncelleyen hugeknight10; 02-07-2010, 01:58.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X