Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mexican Fender Telecaster

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Mexican Fender Telecaster

Selam arkadaşlar.. ben 5 yıldır gitar çalıyorum.. ilk başladığımda çok kötü bi gitarla 1 yıl idare ettim ve ondan sonra bir cort m200 aldım 4 yıldır da onunla idare ediyorum.. bu sene öss'de de güzel bir üniversitenin güzel bir bölümüne girince artık kendimi ödüllendirmem gerektiğini düşündüm. forumlarda dönen bir çok başlığı araştırdım ya metal ya da blues için gitar arayan çok. şahsen blues'u çok çok sevmem. belki ayda yılda bir dinlerim. metal de çok dinlediğim söylenemez ama deftones, slayer vb grupları severim. asıl olayım ise progressive, alternatif rock vb. en sevdiğim grupsa the mars volta...

bu kadar uzun bir girişten sonra gelelim sadede. strat gitarların whammy bar'ları olduğundan benim gibi bir drop d'ye, bir normal akorta geçen birini çok zorluyor. american fender'lere de bir buçuk, ikibin dolar sayamam. aklımda mexican fender telecaster var. bilenler biraz anlatsın lütfen. vintage ve sıcak tonlar muhabbetlerini çok duydum ama biraz daha açık olun lütfen. gitarda çok fazla efekt kullanıyorum. elimdeki pedallar boss sd1, big muff pi (usa), cry baby wah, mxr phase 90, digitech whammy, boss ge7. bir fender mi yoksa ibanez mi almalıyım o konuda da emin değilim. zira gibsonlar da çok pahalı.

yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. saygılar herkese...

Dostum bütçen sınırlıysa meksika çıkışlı bir fender işin görür.Mesela japon olmayan ibanezler çok iyi değildir.Japon tadını vermezler.Ama Fender için aynı şey geçerli değil.Fenderin 50lerin strat modeli vardı mavi bir gitar belki biliyorsundur.Onu kullanmışlığım var.Kalite açısında çok bir fark yoktur.

Yorum

pedalları sıralamamın sebebi fenderlerin kaldırabileceği bir sistem mi onu sormak istemem bir açıdan da. big muff çok sert bir fuzz pedalı pek yakın çevremde kullanan yok ama hendrix'in de elinden geçmiş diye biliyorum. aslında cort kx custom istiyordum. sonra cort'tan ciddi soğumaya gittim. seymour duncan manyetikli bir gitarı 800 liradan veriyorsa biraz kıllanırım. o gitar kütüktendir dedim önyargı olsa da. m200'den daha iş görür bir gitar mıdır bu mexican telecaster? sap rahatlığı açısından mesela. ve pedallarla desteklenince sert riff'leri de kaldıracak hale gelebilir mi? çünkü mesela çilekeş'te ali güçlü şimşek bir fender jazzmaster kullanıyor ve çok sert şeyler çalabiliyor.

Yorum

Dostum öyle bir analog setup ım olmadı açıkçası.Ama çok sorun olucağını zannetmiyorum.Humbucker lı telecasterlar var.Sert tonları kaldırır ama tutupda trash metal filan yapabilceni sanmıyorum.Ama jimi hendrix filan çalmayı düşünüyorsan mükemmel olur.70 ler 80 ler rock parçaları için birebir tonları yakalarsın.Gitarı aldıktan sonra alışman en fazla 1 2 gün sürer.Bence o setupla çok rahat fender telecasterda kullanabilirsin.
        Ayrıca ibanez gitarları japon olmadıkça alma bence.onlarda yaklaşık 1500 tl den başlıyor

Yorum

anlıyorum ve yardım için çok teşekkürler. metal ve türevlerine çok fazla bir ilgim yok. en kötü ihtimalle bir şarkının bir bölümünde sert bir riff veya solo girmek hoşuma gider. the mars volta, at the drive in, oceansize, king crimson, muse vb. gruplara ilgim çok fazla. bir fenderle bu grupların türleri yardırılabilir gibi geliyor bana da. tek kafamı kurcalayan şey mexican olması. americanlar ne kadar kaliteli olsa da onca para dökmek istemem açıkçası.

Yorum

Bulabilirsen Fender Vintage 72 Telecaster Custom çok sağlam bir gitar ona bir bak bence . Çift HB. gerektiğinde sert riffler de atabilirsin, ton yelpazesi acayip geniş bir gitar. İleride alacağım gitar olarak düşünüyorum ben de ..

Yorum

baba güzel bir model ama fiyatı ne kadar bunların? mexican fender'den bahsettiğim için de anlamışsındır öyle ahım şahım bir bütçe yok ortada. gönül ister ki sabredip 1 yıl para biriktirip ikinci el bir gibson les paul almak ama yok işte öyle bir şans. onu almak 1 yıl değil 2-3 yıl bile sürebilir. o yüzden daha düşük bütçeli şeyler düşünüyorum. bu işin ekmeğini yemeden de, yani sahneye doğru düzgün çıkmaya başlamadan vb. bir gitara 1000liradan çok da fazla bayılamam. ikinci el de olsa iyi bir gitar olsa bana yeter. hatta epiphone mu yoksa mexican tele mi şu an onu düşünüyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X