Selamlar. Bahsettiğim gitarın üretim yeri değişmiş, bir süredir yoktu bu gitar piyasada yakın zamanda stoklara girmiş ama önceden Kore de üretiliyordu şimdi Endonezya da üretiliyor yazdığına göre, acaba çok ciddi bir kalite farkı oluştururmu bu durum? Gerçi fabrika değişince üretim maliyeti azalmış sanırım bu da fiyatına yansımış ama ben Kore de üretilmiş olmasını tercih ederdim şahsen. Bu konuda bilgisi olan ya da fikri olan varsa paylaşsın lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Cort KX Custom
Collapse
X
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
" Daha üstünü olamaz. Müzik yoluyla Tanrı’ya yaklaşmak ve oradan insanlığa seslenmek... " Ludwig Van Beethoven
Benimki 2008 Kore üretimi. Mydukkanda uzun süre yoktu stokta ve Kore üretim 1000 tl civarlarındaydı. Şuan baktığımda Endonezya üretimi ve stokta gözüküyor, fiyatı da 845 tl'ye düşmüş. Malzeme açısından değil ama, işçilik açısından belirli farklar olacağı önyargısı oluştu kafamda.
-
Bende öyle düşünüyorum, işin kötüsü gitarı hiç deneme şansım yok bursa da oturuyorum ve burda anca alt seviye cortlar var, deneyemediğim için mecbur riske giricem, Kore olsaydı pek tereddütte kalmıcaktım ama değişmiş maalesef. Fenderstrat* sen memnun musun gitarındanbenim problemim farklı aslında ben X Custom HT ile KX Custom arasında karar veremiyordum sonra KX Custom ın Endonezya olduğunu görünce soğudum birden, o yüzden X Custom HT ye yönelicem sanırım, ama tabi sırf üretim yerine bakarak yorum yapmak ta ne kadar doğru bilemiyorum o yüzden iyice çıkmaza girdim
Son güncelleyen littlekid; 14-08-2009, 17:07.
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
" Daha üstünü olamaz. Müzik yoluyla Tanrı’ya yaklaşmak ve oradan insanlığa seslenmek... " Ludwig Van Beethoven
Daha çok hangi müzik türleriyle ilgilisin bilmiyorum; kx custom ile bir çok türde çalabilirsin, beni hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı. ileride yeni bir gitar alırsam bile bunu satmayı düşünmüyorum açıkcası. her zaman söylemişimdir, bu modeli cort değil de piyasası daha güçlü olan bir marka yapsaydı fiyatı çok daha farklı olurdu. işçiliğinden, tonlarından vs. çok memnunum, tavsiye ederim.
Yorum
-
Şimdi lk elektrom olacağı için kesin birşey söyleyemem tarzım hakkında ama çok çeşitli şeyler dinliyorum klasik müzik olsun blues jazz olsun metal olsun, o yüzden çeşitli tonları iyi alabileceğim bi gitar istiyorum çünkü ne yöne gideceğimi pek kestiremiyorum, bana X Custom HT daha çekici geliyor aslında çünkü yapısı gereği soloist bir havası var yani tam bana göre, gerçi hiç elime almışlığım yok tabi sırf resimlere bakarak söylüyorum, KX Custom daha oturaklı gözüküyor diğerine göre ama lead tonlarda nasıldır çalımı rahatmıdır değilmidir hiç bilemiyorum, işte gitarları elime alma şansım olmadığı için böyle ortaya sallıyorum biraz ama napiyim başka şansım yok
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
Kore yapımı KX Custom ile ilgili fikirlerimi yukarıda da belirttim ton yelpazesi gayet geniş bir gitar ve fiyatını sonuna kadar hakediyor, ancak X Custom denemediğim için bir yorumda bulunamayacağım. sitede X Custom için bir konu açılmış: http://www.mygitar.com/forum/showthr...ght=cor+custom buradan fikir edinebilirsin.
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
Manyetikler de tonu iyi/kötü etkileyen önemli etmenlerden biri. Ben alacağım zamanda Kx Custom ile NZS-2 modelleri arasındaydım, ancak o zaman stoklarda yoktu ve KX custom'u almıştım. Bütçeni bilmiyorum ama Cort NZS-2'yi de tavsiye ederim, Neil Zaza'nın kullandığı gitardır ve dinlersen kendisini ve tonlarını, iyi bir ekipmanla mükemmel tonlar alabileceğini görürsün. NZS-2 stoktayken onu da düşünebilirsin.
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
Yalnız NZS-2 serisinin yapımının bir çok aşamasında Neil Zaza da bulunuyor, Youtube'da araştırırsan görürsün ve alıp da memnun olmayan birini görmedim daha. Tabi ki hangisinin sana daha çok uyacağını düşünüyorsan onu al. Keşke deneme imkanın olsaydı, o zaman daha net fikirler oluşurdu kafanda. Ne kadar bütçe ayırdığını söylersen daha iyi olur.
Yorum
-
Şimdi kendimi bütçeyle sınırlamadım aslında ama vereceğim paraya değip değmeyeceğini bilmem lazım, mesela dediğim iki gitar arasında( X Custom - KX Custom ) ortalama 170$ gibi bir fark var ama bu farka değermi değmez mi bilemiyorum. Şimdi NZS-2 de Endonezya KX Custom da , NZS-2 nin kalitesinden ödün vereceklerini sanmıyorum, sanırım o da önceden Kore'ydi, o yüzden KX Custom ı da aynı şekilde değerlendirip ciddi bir işçilik farkı olmayacağını düşünüyorum.
Yorum
-
MYGitarist+
- Dec 2008
- 228
-
ben kendi kullandığım gitar hakkındaki görüşlerimi belirttim, KX custom dışında KX katana, X custom gibi gitarları denemiş arkadaşlardan da yardım alırsan daha yararlı olur senin için. şimdiden hayırlı olsun yeni gitarın
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum