Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Squier bullet strat 'a hangi amfi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Squier bullet strat 'a hangi amfi?

merhaba Squier bullet start almayı düşünüyorum. dinlediğim müzik tarzı progressive rock, rock, indie, blues. pink floyd, redd, mor ve ötesi, sakin ve ona benzer grupları dinliyorum. araştırmama göre bu tarza en uygun gitar fender. e tabi fender e para yetmeyince squier e malum. ama squier bullet i deneme şansım oldu. fender kadar iyiydi.

şimdi asıl soruna gelelim, sizce bu squier bullet i hangi amfide kullanmalıyım? http://www.muzikdukkani.net/UrunKart...KategoriID=744 şu set iyi bir set mi? marshall 10w amfi nasıl olur? hangi amfiyi önerirsiniz?

ayrıca sss ve hss ne demek? kusura bakmayın elektro gitar konusunda pek bir teknik bilgim yok. zaten ilk deneyimim olacak.

sorularımı cevaplandırırsanız çok memnun olurum. iyi akşamlar

edit: amfi için bütçem 200-300 TL arası.

Marshall MG10 iyi bir amfi seni uzun süre idare eder.Ta ki komşular gitar çalmana alışıncaya dek ondan sonra birazcık Watt yükseltmeye başlarsın 15-30 vs

sss veya hss demek gitarın manyetikleri sss(single-single-single) ve hss(humbucker-single single)
    Single manyetikler:Oval biçimde olanlardır.
    Humbuckerlar ise genelde dikdörtgen biçimdedirler.

Single Manyetik:Genelde senin tarzında(Blues,Rock,progressive rock,Caz vb.)Yani daha yumuşak müzik tarzına göredir daha yumuşak tonlar verir.
    Ancak Humbucker manyetikler daha sert(Metal,Hard rock,Heavy Metal)Gibi daha sert distortion tonları içeren sesler için daha uygundur.

NOT:Single manyetikle hard rock metal de yapılabilir(veya tam tersi humbucker içinde geçerlidir)ancak ne akdar verim alınır bilemem.
    Son güncelleyen _Çağıl; 25-01-2011, 19:49.

Yorum

re

_Çağıl isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Marshall MG10 iyi bir amfi seni uzun süre idare eder.Ta ki komşular gitar çalmana alışıncaya dek ondan sonra birazcık Watt yükseltmeye başlarsın 15-30 vs

sss veya hss demek gitarın manyetikleri sss(single-single-single) ve hss(humbucker-single single)
      Single manyetikler:Oval biçimde olanlardır.
      Humbuckerlar ise genelde dikdörtgen biçimdedirler.

Single Manyetik:Genelde senin tarzında(Blues,Rock,progressive rock,Caz vb.)Yani daha yumuşak müzik tarzına göredir daha yumuşak tonlar verir.
      Ancak Humbucker manyetikler daha sert(Metal,Hard rock,Heavy Metal)Gibi daha sert distortion tonları içeren sesler için daha uygundur.

NOT:Single manyetikle hard rock metal de yapılabilir(veya tam tersi humbucker içinde geçerlidir)ancak ne akdar verim alınır bilemem.

dikkate alıp cevapladığın için teşekkür ederim. zaten metal ve türevlerinden den nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim. SSS bana göre demek ki. iyi akşamlar

not: videodaki fender i almak için neler yapmazdım

Yorum

myyusuf isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        dikkate alıp cevapladığın için teşekkür ederim. zaten metal ve türevlerinden den nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim. SSS bana göre demek ki. iyi akşamlar

not: videodaki fender i almak için neler yapmazdım
        Önemli değil

Ahh ahhh Metalci de olsam Türk sanat müziği de dinlesem o fender yok mu o fender

(Markacı birisi değilimdir ama çok güzel be abi )

Yorum

_Çağıl isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Önemli değil

Ahh ahhh Metalci de olsam Türk sanat müziği de dinlesem o fender yok mu o fender

(Markacı birisi değilimdir ama çok güzel be abi )

Yorum

10 watt amfiler arasında bariz fark yoktur. Setteki amfi seni tatmin edecektir bir süre. Ayrıca setin fiyatı çok uygun. (Dikkat et setteki gitar Bullet değil Affinity Strat. Yani Bullet'ten daha iyi bir gitar.)

Yorum

cacg_glr isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              10 watt amfiler arasında bariz fark yoktur. Setteki amfi seni tatmin edecektir bir süre. Ayrıca setin fiyatı çok uygun. (Dikkat et setteki gitar Bullet değil Affinity Strat. Yani Bullet'ten daha iyi bir gitar.)
              hmm.. peki bullet ile affinity arasında ne fark var ki bu kadar?

edit: mydukkan.com dan baktığım kadarıyla tüm teknik özellikleri aynı. biri açıklayabilir mi?
              Son güncelleyen myyusuf; 25-01-2011, 20:47.

Yorum

seçtiğin set eger bu ise bence gayet yeterli başlangıç için ama sana tavsiyem mydukkan dan squier affinity strat(illaki bu olmak zorunda değil,seçtiğin kategoride bu uygun bence)+ ikinci el roland microcube alman

Yorum

hmm.. peki bullet ile affinity arasında ne fark var ki bu kadar?

edit: mydukkan.com dan baktığım kadarıyla tüm teknik özellikleri aynı. biri açıklayabilir mi?
                  Bullet'in gövdesi ıhlamur ağacından, Affinity'in gövdesş kızılağaçtan. Ayrıca azda olsa kalite farkı var.

Yorum

Squier SE Special with Squier SP-10 Amp Arctic White Rosewood Elektro Gitar Seti ile bunun arasındaki fark nedir? sadece amfideki 5 wattlık fark mı?

Yorum

Squier SE Special with Squier SP-10 Amp Arctic White Rosewood Elektro Gitar Seti ile bunun arasındaki fark nedir? sadece amfideki 5 wattlık fark mı?
                      Gitarları farklı. Birinde Affinity var ama diğerinde SE Special diye bir şey var o ne bilmiyorum. Ayrıca Affinity olanın amfisi Fender Frontman15G (15 Watt) diğeri Squier 10 Watt.

Yorum

bir squier bullet strat kullanıcısı olarak söylüyorum başlangıçta çok iyi bir gitar 1 ben kendi gitarımı 1.5 ay akort etmediğimde çok minik kaymalar oluyor.Tonuda blues jazz vs için ideal.manyetikleri fenderin meslek sırrı varmış.ona göre üretiliyor single manyetiklere bakarsan üstünde 6 tane metal yuvarlak vardır.dikkatli incelersen hepsi aynı yükseklikte değil bu ayarı sadece fender ve dolaysıyla squier de bulabilirsin.şu an paranoid üzerinde çalışıyorum distortionuda kaldırıyor tabi bir ESP gibi değil ama master of puppets bile çalınıyor.benim gitarımla 3.yılım bu yaz doluyor.bir LTD Ex düşünüyorum.Neyse çok saptım sanırım kısacası başlangıç için,blues için ve maddi olarak işini çok iyi görür. ;D
                        amfi için ise ben setleri bilmiyorum denemedim ama marshall mg15cd kullanıyorum okulun spor salonu inledi o amfi ile.yani marshallara bir bak derim ama alırsan benimkinin bir üst modeli olanı al (fiyat hakkında bir bilgim yok)reverb özelliğide var.ben gitar+amfi+kılıf,akort aleti vs 250 E ya almıştım.500 tl gibi oluyodu işte.

Marshall MG15R Elektro Gitar Amfisi
                        işte bu 290 tlymiş.
                        Son güncelleyen rammsteinkolik; 26-01-2011, 12:46.

Yorum

Behringer Vintager AC108'e bir bakmanı tavsiye ederim.

Yorum

tüm yorumlar için teşekkürler şu seti şu videoyu izledikten sonra almaya karar verdim. peki bana pedal olarak hangisini önerirsiniz. redd ve pink floyd soloları için. bir de slide olarak hangisi? bunları da cevaplandırırsanız çok mutlu olurum

Yorum

tüm yorumlar için teşekkürler şu seti şu videoyu izledikten sonra almaya karar verdim. peki bana pedal olarak hangisini önerirsiniz. redd ve pink floyd soloları için. bir de slide olarak hangisi? bunları da cevaplandırırsanız çok mutlu olurum
                              bence bir ts808 yararlı olur ama biraz tuzlu bir pedal. Add+ modifiyeli sd-1 lere bak derim

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X