Duyuru

Collapse
No announcement yet.

edge 3

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş edge 3

dostlar bildiğiniz gibi ibanezin çoğu modelinde kullandığı edge 3 floyd rose sistemi akort kaçırma sornu gibi sebeplerden dolayı çok kötüleniyor. peki biz bu sorunu aşmak içn akort burgularını kilitli olanlarla değiştirsek edge 3 teki bu sorunu çözebilirmiyiz? hadi beyler edge 3 hakkındaki bilgilerinizi konuşturun

edge III deki hata floyd rose un kullandıktan sonra eski yerine geri gelmemesi

Yorum

Evet. tremolo kullanıldıktan sonra eski yerine gelmiyor. Dizayn hatası büyük ihtimalle. Tremoloyu kullandıktan sonra çok hafifçe kullanılan yönün tersine iteklemek tek çözüm. Ya da bir orjinal floyd rose almak. Edge III, Tremolo aksamı ile gövdeye bağlanan metal rodların değdiği noktadaki dizayndan kaynaklı bir problemle tam olarak eski yerine gelmiyor gibi. Bunun dışında, basswood çoklukla kullanan Ibanez'in ağacın yeterince sert olmamasından kaynaklanan bir rod yuvası bölgesindeki ağacın ezilmesi sonucu stabilitesini kaybetmiş olabileceğini de düşünüyorum. Ya da yeterince sert olmayan basswood un esneme payı mı var tam anlamadım. Çok rahatsız edici. Hele ki bir JS serisi gitar almayı planlarken (3000-4000 TL arası fiyatı var) üzerlerinde halen bir Edge tremolo veya herhangi Ibanez tremolo olması çok şaşırtıcı. İddaya girerim Joe Satriani o tremoloyu kullanmıyor.

Yorum

edge 3 ayarları doğru yapılırsa çok fazla akort kaçırmaz. yıllardır kullanıyorum işte ayarlamalar:
        gitarı akortlarken köprünün altına destek koyuyorum akortladıktan sonra burguların vidalarını sıkıyorum bu arada retainer barı olabildiğince aşağıda kullanın ki tele baskı yapsın. 0 noktasına oturma sorununu studlara ve köprünün studla temas eden sharp knife edge denilen kısımlarına biraz vazelin sürerek hallettim. buradaki amaç stud ve köprü arasındaki sürtünmeyi minimize etmek. son olarak yaylarım eskidiği için ortadaki ve en alttaki yayın arasına bir yay daha taktım. köprü biraz sertleşti ama alışılıyor. bu ayarlardan sonra köprüye epey abandım ve akort aletinden kontrol ettim akortta sadece küçük bir oynama vardı o da kulakla anlaşılamıyordu
        Son güncelleyen ogi; 22-12-2010, 13:29.

Yorum

Ekstra yay takmak gerçekten işe yarayablir ama çok sertleşir işte onu kabullenmek lazım. Yeni tremolo alamayacaklar denemeli.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
          X