Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Setup kuruyorum sizde fikirlerinizi söyleyin

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Setup kuruyorum sizde fikirlerinizi söyleyin

Merhabalar setupım için birkaç görüş ve öneri almak istiyorum sizden. Öncelikle elimde gitar olarak İbanez s470 var pedal olarak da boss md-2 , boss sd-1 ve cry baby 95q var. Tarz olarak grubumla alternatif rock yapıyoruz fakat evde her tarzda birşeyler çalıyorum. 6 yıllık gitaristim beni gerçekten tatmin etcek birkaç pedal tavsiyesi lütfen bunların üzerine.
    Chorus, Delay , Equlaizer ,Compressor pedalları için model..

Benim aklımda birkaç birşey var ama hep boss a gidiyo aklım setupımda da hep boss olsun istemiyorum. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
    Son güncelleyen mralii91; 26-05-2011, 22:20.

Yerinde olsam ilk olarak MD-2yi elden çıkararak DS-2 veya türevi bir pedal alırdım.DS-2'nin üzerinde iki tane drive modu olduğu için daha geniş bir ton yelpazesi sunuyor.Ayrıca sd-1'i boostlamada da iyi iş görür, güzel solo tonları yakalayabilirsin.Tabi bu durumda oluşacak dip seslerini yok etmek için NS-2 veya bütçene göre ısp decimator da alman gerekebilir.

EQ olarak boss ge-7'ye bakabilirsin.Mxr'ın daha geniş bantlı EQ'ları da var ancak amfin o tiz ve basları verebilecek güçte mi bilmiyorum.

Compressor olarak ben cs-3 kullanıyorum, memnunum.Drive'larda belki daha iyi bir performans gösterebilirdi belki ama rahatsız edici bir durum yok.

Delay pedalına gelince, yok çok para vermek istemiyorum zaten sololardatonu yumuşatsın yeter diyorsan DD-3 al geç.Ama biraz para ayırabilirim diyorsan, tc electronic nova repeater'ı düşünebilirsin.

Yorum

Merhaba,

Sahip oldugun ekipmanlarda amfini listelemedigin icin ya amfi edinmelisin ya da adini paylasamadigin amfini daha iyi bir amfiyle degistirmelisin. EQ pedaliymis bunlar tirt yani.

Yorum

6 yılık gitaristsen, artık ton kavramın iyice kavramışın demektir.
        Öncelikle belirtmeliyimki, Anfin kaliteli olmalı; Anfin kalitesizse istedin kadar pedal diz önüne alıcan ton çok farklı olmuyacaktır. Anoloğ pedal kullanıyorsan kullanıcam diyorsan boss dd3 hiç bakma bile şonuçta alırım satarım diyince hemen satılmıyor hem zaman hem para kaybı anlıyacan.
        Forumda bir ara bu pedal çok övüldü ama ben kullanmadım electro-harmonix Small Clone. Kolay gelsin.

Yorum

Delay olarak sanırım piyasadaki aşırı ucuzları (ve kalitesiz) saymazsak en ucuzu bu ve fiyatını hakettiğini düşünüyorum (tanıtımından yola çıkarak söylüyorum). Bir bakmanı tavsiye ederim:http://www.addpluspedals.com/_analogdelay2.html Ayrıca bu firmanın diğer pedallarına da göz atabilirsin.

Yorum

Önce amfi almalısın. Sonra işe yarar birşeyler istiyorsan Boss'u unutmalısın. EHX, AMTelectronics, TC electronics, VOX, Radial Engineering gibi firmaların pedallarına bakmalısın. EQ olayı çok gereksiz, emin ol kullanmayacaksın iyi bir kompresör, distortion vb. pedallar alınca.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X