adminden de bi açıklama gelmedi, nedir yarışmanın durumu acaba?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Solo Dogaclama Yarismasi [Elektro Gitar]
Collapse
Bu konu kapandı.
X
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Akın Eldes’in seçtiği Liste ve Yorumu…
1- Erman_Baykan (tekniği bence çok iyi) 5 puan
2- Gohikan - Gökhan PINAR (tonu ve müzikal dili hoşuma gitti) 4 puan
3- cileviathan 3 puan
4- kubi.net - Kubilay KAPSIZ 2 puan
5- david paich - Çağdaş Özek 1 puan
Okan Meriç’in seçtiği Liste…
1- EthernalCRy - Osman C. Çiğil 5 puan
2- Erman_Baykan 4 puan
3- Cileviathan 3 puan
4- MRGAIM 2 puan
5- Thrandull 1 puan
6- david paich - Çağdaş Özek
Cem Köksal’ın seçtiği Liste ve Yorumu...
Açıkçası oldukça zorlanarak yaptığım sıralamayı yolluyorum. Yarışmaya katılan gitaristlerin hepsi birbirine çok yakın performans sergilemiş kanımca. Aynı zamanda stil olarak ta epey benziyorlar. Karar vermek epey zor oldu. Samimi olarak söylersem diğer gitaristleri elerken de bayağı sıkıntılı anlar yaşadım, çünkü farklar çok az. Değerlendirme yaparken öncelikle;
- Ana melodi bulma,
- Kompozisyon,
- Teknik kapasitenin üstüne çıkmama,
- Solonun kendi içindeki kontrast,
konularına dikkat ettim. Bence yarışmacıların neredeyse hepsinin tekniği oldukça iyi bir seviyede. Fakat en çok takıldıkları nokta akılda kalan bir pasaj yazmamış olmaları. Bu aynı zamanda solonun kendi içindeki kontrastını yok edebiliyor. Bazı dinlediğim çalışmalar başladığı gibi bitti. Teknik kapasitesini gereksiz zorlamayan yarışmacılar da bende daha iyi bir izlenim bıraktı.
1. David Paich - Çağdaş Özek 5 puan
2. Eternal Cry - Osman C. Çiğil4 puan
3. Mesut Mert 3 puan
4. Kubi.net - Kubilay KAPSIZ 2 puan
5. Cileviathan 1 puan
6. Diğer tüm yarışmacılar, çünkü daha önce belirttiğim gibi performanslardaki farklar çok ama çok az.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Katılan herkesi tebrik ediyorum.
Bora Uslusoy’un seçtiği Liste ve Yorumu...
Katılan herkesi sarf ettikleri emek ve gösterdikleri medeni cesaret için tebrik eder, herkese müzik hayatında başarılar dilerim. Bu yarışmada seviye ve katılımcı sayısı oldukça yüksek. Ancak bu beni hiç şaşırtmadı, ülkemizde rock, blues, caz gibi müzik tarzları her geçen gün gelişiyor, ilgi artıyor ve biz çok kalabalık bir topluluğuz. Tek yapmamız gereken daha çok çalışmak, daha az konuşmak, birbirimizi daha çok sevmek, kendi değerlerimize sahip çıkmak… Bu topraklarda yetişen insanların önümüzdeki dönemde; diğer alanlarda olduğu gibi modern müzik alanında da önemli başarılar yakalacağına inanıyor ve bunu istiyorum. Bu yarışma da bunun bir göstergesi.
Yarışmaya katılanlarla birlikte, gitar çalışan tüm arkadaşlara:
hızlı çalmak konusunda aceleci olmamalarını, sabırla ve çok çalışmalarını, öncelikle sağlam bir tuşeye sahip olmak için çalışmalarını, hız ya da gösterişli tekniklerden önce entonasyon’a önem vermelerini (notanın ‘pitch’ değerini doğru vermek, sürtone olmamak), kompozisyonlarında zıtlıklar kullanmalarını (hızlı pasajların ardından, yavaş pasajlar; sert notaların ardından yumuşak dokunuşlar), dinamiklere (kompozisyonun genelinde inişler ve çıkışlar) ve cümlelemeye, melodiye daha fazla önem vermelerini tavsiye ederim.
Bana göre sıralama aşağıdaki gibidir:
1. Erman Baykan 5 puan
2. Eternalcry - Osman C. Çiğil 4 puan
3. Gohikan - Gökhan PINAR 3 puan
4. Thranduil 2 puan
5. MrGaim 1 puan
Hoşçakalın,
Bora USLUSOY
Serdar Öztop’un seçtiği Liste...
1. Erman Baykan 5 puan
2. Gohikan - Gökhan PINAR 4 puan
3. Cileviathan 3 puan
4. david paich - Çağdaş Özek 2 puan
5. maykil 1 puan
Tüm jüri üyelerimizin sıralamaları sonucunda yaptığımız puanlamaya göre son durum listesi aşağıdaki gibidir...
1. Erman Baykan toplam puan 19
2. Eternalcry - Osman C. Çiğil toplam puan 13
3. Gohikan - Gökhan PINAR toplam puan 11
4. cileviathan toplam puan 10
5. david paich - Çağdaş Özek toplam puan 8
Yarışmamızı Erman Baykan arkadaşımız kazanmış görünüyor...
Kendisini canlı olarak dinledikten sonra, bu liste kesinlik kazanacaktır...
Her ikimizin de müsait olduğu bir gün ve saat aralığında, yarışmamızın başında belirtildiği üzere, istanbuldaysa yüzyüze gerçekleşecek, istanbul dışındaysa telefonla gerçekleştirilecektir...
Şimdiden geçici bir kutlama da olsa kendisini kutluyorum... Benimle irtiba geçmesini bekliyorum...
Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara...
Yarışmayı destekleyen, tüm mygitar ailesine...
Kısıtlı zamanlarına rağmen bize destek olan Jüri üyelerimize sonsuz teşekkürler...
Yorum
-
1. Erman Baykan toplam puan 19
2. Eternalcry - Osman C. Çiğil toplam puan 13
3. Gohikan - Gökhan PINAR toplam puan 11
4. cileviathan toplam puan 10
5. david paich - Çağdaş Özek toplam puan 8
Yarışmamızı Erman Baykan arkadaşımız kazanmış görünüyor...
Kendisini canlı olarak dinledikten sonra, bu liste kesinlik kazanacaktır...
Her ikimizin de müsait olduğu bir gün ve saat aralığında, yarışmamızın başında belirtildiği üzere, istanbuldaysa yüzyüze gerçekleşecek, istanbul dışındaysa telefonla gerçekleştirilecektir...
Şimdiden geçici bir kutlama da olsa kendisini kutluyorum... Benimle irtiba geçmesini bekliyorum...
Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara...
Yarışmayı destekleyen, tüm mygitar ailesine...
Kısıtlı zamanlarına rağmen bize destek olan Jüri üyelerimize sonsuz teşekkürler...
Erman'ı kutluyoruz..Hakatten güzeldi solo hakkettin abi
Alkışşşşşş
Yorum
-
ilk 2 tam tahmin ettiğim gibi oldu demekki biz de azbuçuk anliyoruz
Katilan herkesi tebrik ederim herkes güzel çalmiş penalarina sağlik,
bize de güzel bir yarişma dinlettiler izlettiler,...
Erman Baykal Tebrikler usta,yeni gitarin ve diğer aletler de hayirli ugurlu olsun,artik foruma daha sik ugraman dilegiyle
Eternalcry tebrikler sana da
derecedeki diğer arkadşlar da gayet iyiydi,...
çok tartişma konusu olsa da çok adil bir yarişma olduğunu düşünüyorum, nice nice solo gitar, bas gitar klasik vs vs vs yarişmalarina,...Roxy gitar günleri gibi mygitar yarişmalari günleri de bilinecek ilerde inşallah
Yorum
-
Site *****
- Jun 2003
- 2019
-
There is no dark side of the moon really... As a matter of fact, it's all dark.
Kişisel Sitem: www.burakmisket.com
Tebrikler Erman
Benim de favorim Erman ile Osman favorimdi..
Gitar bilgilerini ileride forum sakinleri ile paylaşman dileğiyle
Güle Güle kullan
Yorum
-
The_UnforgiveN
Katılan ve özellikle son 5 e giren arkadaslari icten tebrik ediyorum. Degerli jurimize de saygilarimi sunuyorum.
Kazandigimiz tecrubelerle daha iyi yarismalar duzenlemek umuduyla..
Yorum
-
Abi hale bak, şaka maka üçüncü oldum yav! Şaka gibi
Sizlerle yarışmak bir zevkti, yine olsa yine yaparım, yapacağım.
Okan Abi önünde sonunda bi şekilde radyo yayınına bulaşmış oldum ya, daha ne deyim
Son olarak da diğer yarışmacı arkadaşlara da şunu söylemek isterim: kim ne derse desin herkes canavar gibi. O beşinci olmuş, öbürü elenmiş bırakalım bunları. Daha önce de elli kere belirtildiği gibi, şu son durum kıl payı farklarla oluştu, ona göre (ki kulak var nizam var, durum ortada).
Herkese sevgiler, saygılar.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum