Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nu metal (HardCore)!

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İsterlerse zilyonlarca albüm satsınlar. Gerçekten metal değil bu yaptıkları. Amerikan gençliğini eğlendirmek için yapılan 2 şarkı 30 milyon satıyorsa, yazık gençliğe.
    Metali Korn veya Slipknot olarak bilen insana yazıktır. Nu Metal'in boş beat box gürültüleri birine birşeyler hissettiriyorsa ona da yazıktır.

Not: Ayrıca, içinde emek olan herşeye saygım vardır. Tamamen bilgisayar tarafından yapılan bir şarkıya saygı göstermemi bekleyemezsiniz.

Yorum

Arkadaşlar tartışmalar genelde Nu-Metal bence müzik değil, metal değil gibi ibarelere kilitlenmiş kalmış. Müzik dediğimiz şeyi kategorize eden olgu nedir? Bir takım bilim adamı, düşünür, eleştirmen ortaya çıkıyor yapılan müziğe bir isim verip sistematik bir taksonomi oluşturuyor ve bizde bu taksonomiye göre kendimizi sınıflandırıyoruz. Kendimizi bir sınıfa yerleştirdikmi de diğer sınıflar bizim kadar evrimleşmemiş gözü ile bakıyoruz içgüdüsel olarak. Belki bu gruplar kendi müziğini Nu-Metal olarak adlandırılmasını umursamıyorlar. Thrash Metal müziğin efsanesi Metallica son albümünde farklı duygular, farklı yaklaşımlarla yaptığı şarkılarla birden gözümüzden düşüyor onlar artık piyasa oldu deniliyor. Hayır unutmayınki hepimizin neredeyse tapındığı parçalar hala o adamların ellerinden, kalbinden, beyninden, en azından 3'ünün. Şimdi işgüzar bir eleştirmen çıkıyor efendim neymiş adamlar müzik yapmayı artık beceremiyormuş. Çok afedersiniz ama "HALT" etmiş. Hepimiz zamanla değişiriz. Duygularımız, düşüncelerimiz, yaşam tarzımız. Aramızda çok az, şanslı kişiler genelde tarzlarından ödün vermeden ilerlemeye muvaffak olur. Kalanlar; bugün uzun saçlı, siyah giyinen, metalciyiz diyen tayfa 10 yıl sonra kel, bıyıklı, takım elbiseli memurlar olarak karşımıza çıkar. Ancak bu o insanların artık metalci olmadığı anlamına gelmez değil mi?

Metal müzik - Omurgalıların primate sınıfından insan ise
      Nu-Metal - Otlar aleminden Fabacea familyasından kuru bakliyattır gibi sınıflandırmalar dinleyicilerin değil yukarıda bahsettiğim çok bilmişlerin işidir.

İnsan ne hissediyorsa, ne aktarmak istiyorsa, nasıl aktarmak istiyorsa müziğinide o şekilde yapar.

Yarın herhangi birimiz çok duygusal bir anımızda hafif distortion ve farklı bir akor döngüsüyle duygularımızı ifade ettiğimizde eleştirmenin birisi çıkıp aa bu yeni bir tarz bu tarz'a "Metroseksüel Metal" denir dediğinde sizin şarkılarınıza bu metal mi Metroseksüel Müziği diye forumlarda yer verilirse siz kendinizi nasıl savunursunuz.

Lütfen bu tarz ayrımcılığa, sınıflandırılmaya, kategorize edilmeye, taksonomiye prim vermeyelim.

MÜZİK her nerede, nasıl ve kimin tarafından yapılıyorsa yapılsın MÜZİKTİR.

Yorum

Evet her insan içinden gelen müziği yapar ve Metallica bunun en büyük kanıtıdır. Yıllardır James Hetfield içinden ne geldiyse kağıda dökmüş, bestesini yapmış ve kulaklarımızı şenlendirmiştir. Bu birtek Metallica değil tüm gruplar için geçerlidir. Herkes nasıl hissediyorsa, ne hissediyosa, ne düşünüyorsa kağıda, gitara, veya başka bir ortama döker.

Fakaat, eğer işin içine Metal gibi yüksek bir değeri karıştırırsa, hem de metal yapmadan, işte orda işler karışır. Metalin nasıl birşey olduğunu en baba gruplardan (Metallica, Slayer, Megadeth, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest vs.) gördük, dinledik, öğrendik.

Rap müziği, 2 sert riff, otomatik davul ve kendini yırtan birini ekleyip önüme sunan kim olursa olsun, ben ona metal demem. Dinleyeni vardır, seveni vardır, saygım sonsuz. Fakat kimse bana bu türe gerçekten metal dedirtmemez. Kimse de dememeli. Çünkü metal bu değil. Metal bir fahişeye kızgınlık değil, düzene kızgınlık, aileye kızgınlıktır. Eline mikrofon alıp sokaklara çıkmak değil, gitarını alıp yollara düşmektir. Tarzını amerikan gençliğine göre değil, ruhuna göre almaktır.

Sert olmaktır, kızgın olmaktır, yaratıcı olmaktır, içinde o metal ruhunu taşıyabilmektir metal yapmak. Taşıyamıyorsan, bunu kabul edemiyorsan, bütün dünyayı içine almaya bayılan rap var. Orada bekliyor.

Ek olarak: Metal insan kabiliyetle yapılır. Bilgisayar kabiliyetiyle değil.
        Son güncelleyen Filth*; 12-08-2009, 11:44.

Yorum

Abi nu metal nedir bilmiyorsun,bilgisayar diye tutturmuşsun. Aa sizin millet ped kullanıyor.S.çtık.Hiç bir şey dinlemeyelim.
          O bilgisayar efektini koyan insan değil sanki. Abi sen thrash metalin içine sıkışmış kalmışsın bence.
          Pantera seviyorsundur. Darrell kornun yaptığı müziğe hayrandır. Zaten yakın arkadaşlardı.
          Deftones dinler misin bilmiyorum. Baterist dünyanın en iyi bateristlerindendir.
          bir de joey jordison var dimi ama...

Yorum

ozzyfive isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Abi nu metal nedir bilmiyorsun,bilgisayar diye tutturmuşsun. Aa sizin millet ped kullanıyor.S.çtık.Hiç bir şey dinlemeyelim.
            O bilgisayar efektini koyan insan değil sanki. Abi sen thrash metalin içine sıkışmış kalmışsın bence.
            Pantera seviyorsundur. Darrell kornun yaptığı müziğe hayrandır. Zaten yakın arkadaşlardı.
            Deftones dinler misin bilmiyorum. Baterist dünyanın en iyi bateristlerindendir.
            bir de joey jordison var dimi ama...
            Ben birtek thrash metal değil yanında birçok tarz daha dinlerim, jazz'dan black metal'e kadar.

Ama nu-x (metal demek istemiyorum) amerikan gençliğinin hardcore müziğe rap müziği katarak yaptıkları komik bir tarzdır. Saygı göstermek zorundayım, evet. Ama hiç bir emek parçası olmayan parçalar ilgimi çekmiyor malesef.

Yorum

Filth* ' e katılıyorum.Nu-Metal'in metalle alakası bile yoktur.Her elektro gitar olan müzik, metal müzik olsaydı...
              Şu an sadece gençlerin popüler kültürü neye göreyse ona göre müzik yapan bi oluşumdur.Gözümde değeri yoktur.Yine de saygı duyarım onlarda insan evladı canım

Ekşi sözlükten bir paragraf alıntı yapmak istiyorum:

piyasa kurtlarının "ulan bu yeni, paralı, gaza getirilebilite liseli gençliği nasıl sömürebiliriz ki?" arayışlarının sonucu olan, 3-4 dallamanın toplanıp "aha bakın biz akor basıyoz, ses çıkıyor, bak arkadaşta davul çalıyor, hem kolay ki bi kaç elini salla ses çıkıyor zaten, vokal'de önemli değil, sen s*ç, biz bilgisayarla efekt mefekt yaparız birşeyler sorun değil" muhabbetleri ve ossuruktan teyyare "i hate myself and want to die, i hate everyone in the world, fuck the world oh yeah baby fuck you" imajı ve aynı iğrençlikte şarkı sözleriyle oluşturdukları müzik türü, yok tür değil kategori, yok o bile değil, hatta yok böyle birşey?.

bizim geçliğimizin (sadece bizim mi bilmiyorum), "trend nerdeyse oraya akarım abi, hadi system of a down, slipknot, korn dinleyelim ve birbirimizden nefret edelim oh yeah" söylenişleri arasında bu tuzağa düşmeleri ise ayrı bir başlık altında uzunca işlenebilecek başka bir sorundur.

e ama, yem var ise ortada, ve o yeme balıklama dalan balıklar da var ise, bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler demekten başka da diyecek bir şeyim yoktur.
              ha bir de acırım onlara tabi, evet, öyle bir duygum vardır. zaman gelecek onlar da "aha kaliteli müzik şu imiş, kalitesiz ise bu imiş" diyerekten kaliteli müzik ile kalitesiz müziği ayırabilme yetisini kazanacaklardır, ve işte o zaman "boşa geçen günler için kafamı s***" diyeceklerdir.

kısacası, böyle bir oluşum olmasaydı keşke, ama olmuş madem, ""metal" ismini ne b*kuna lekeliyorsunuz ulan bre zındıklar" demekten de kendimi alamıyorum ve kıçı başı belli olmayan bu entry'den dolayı da özür diliyorum. böyle.
              Ne kadar doğru tartışılır ama son paragraf çok doğru
              Son güncelleyen longstring; 12-08-2009, 16:13.

Yorum

Piyasa çok karışık. Her türden adam var. Emosu var, nu-x i var(nu-x ),... varda var
                Heavy metal in kökünde ruh var ruh. O ruhu gırtlağa, penaya, bagete, parmaklara, ayaklara, bedene dökmek var.

Benim için önemli olan ADAM gibi riff lerdir. Ruhu riff e dökmektir. Bu yüzden sağlam gruplar dinlenilir.

Bunu kabullenmeyende gider zıttırı zıt dinler (Emo, tuhaf rock grupları, heavy metal yaptığını sanan insanlar,.... vesaire vesaire)

Ama anlatmakla, anlamayan bir topluluk var. Sadece Türkiye değil, dışarda da bu gençler-bu insanlar var. Hemde bir sürü... KAldı ki herkes kendi müziğini dinlesin boş verin

Önemli olan kendimizi iyice tartıp, pişirmek...

Bİr şey daha:

1-Sadece dinleyici olmak ayrı;

2-Enstrüman(elektro, bas, bateri, klavye,...) çalmayı bilip dinlemek + enstrüman çalmak + araştırıp öğrenmek bilmek var(heavy metali, baştaki büyük adamları)

Ben şanslıyım 2. seçenekteyim

Saç-sakal, siyah-beyaz, metal, baş kaldırı`ruh`, ... bunlar heavy metalin ögeleri. Bunlarla herşey daha oturaklı

Hayatta kimseye oturup heavy metal dersi vermeyin: anlamazlar + değeriniz olmaz. Bırakın heavy metal ruhunuzla tabuta, ordanda sonsuza kadar beraber yol alsın SADECE SİZ... (sadece ben)
                Son güncelleyen heavyR; 12-08-2009, 17:54.

Yorum

Alıntın harika olmuş dostum.

Ben de birkaç alıntı yaptım, bakın derim:

adındaki metal kelimesinden başka metalle hiçbir alakası olmayan, müzik piyasasının yeni nesil özenti gençliği avlamak için uydurduğu bir tür müzik. orgy, linkin park, limp bizkit, deftones, static-x, system of a down, korn, slipknot türün en önde gelen grupları. genel olarak müziklerinde ne teknik var ne de kalite. parçalar bir kaç akorluk gaz ritmlerden oluşmuştur ve bu grupların hepsinin ortak özelliği sanki anarşist, asi, düzeni tanımayan serseri imajına sahip olmalarıdır. tabii müzik endüstrisinin oyuncakları bu adamların bir kaçı hakkındaki şu gerçekler bunların ciddiyetini göstermeye yetiyor: linkin park'ın limuzinli fotoları, korn'un eminem'in fan kitlesinin çalması (arayıştaki lise gençliği), ...
                  "yumusat sindirt biz de para kazanalım" prensibi ile ortaya cıkan
                  ve ortalığı bos bulmasının avantajlarını iyi kullanan
                  hiç bir zaman bir ironmaiden , slayer , megadeth ve 91 oncesi metallica gibi
                  devler üretemeyecek muzik türü
                  İşte benim düşüncelerimi aynen aktarmış bir yazar:

heavy metal ve türevlerini dinleyen kitlenin bu tarza karşı ciddi bir tavır koyma sebeplerinin altında yatan nihai neden ; bu tarzın kendine özgü hiçbir özelliği olmamasının yanında heavy metal gruplarının yoğun emeklerle ürettikleri gitar rifflerinin davul partisyonlarının ve vokallerin en basit hallerinin kullanılıp alın size geleceğin müziği şeklinde sunulmuş olmasıdır.heavy metal her sanat türü gibi etkiyle ortaya çıkmış ve zamanla,yoğun çabalarla işlenerek,geliştirilerek bugünlere gelmiştir.nu metal in heavy metal türevlerinden etkilenmesi normaldir fakat hiçbir gelişim göstermeden ,seneler evvel kullanılmış riff ve diğer materyallerin sözüm ona modern sound la insanlara sunulması tam bir kandırmacıdır.şiddetle karşı duruşun sebepleri bu şekilde örneklendirilebilir.
                  black flag solisti henry rollins (ki tanımaz etmezdim kendisini) ntv'nin geçende verdiği punk attitude isimli belgeselde şöyle birşeyler demişti nu metal hakkında. altına imzamı atar, saygı duyarım:

"nu metal o kadar formulize edilmiş ki... gitarlarla şarkı başlıyor, ortada rap vokal giriyor ve "i'm this, i'm that..." sonrası gaz bölüm: rapten sonra aniden gitarlar ve davul gümbürdemeye başlıyor. vay be! 17-18 yaşlarında olsam kesinlikle favori müziğim bu olurdu."

Yorum

korn dışındaki hiçbir nu metal grubuna gözümde tutmam saygı duymam

Yorum

İnsanın giyim tarzı,tipi müziğini etkilemez.Bakarsın kesin arabeskçidir dersin rock tutkunu çıkar.
                      Bu işi giyim kuşamla,saç uzatmayla vs vs bağdaştırılamaz.Müzik insanın içinde olan birşeydir

Yorum

Görüntü olarak bir magandanın da metal dinlediği görülmemiştir ama.

Yorum

Görüntü olarak bir magandanın da metal dinlediği görülmemiştir ama.
                          Görüntü olarak maganda?
                          Magandaların kendine has bir görüntüsü mü var

Demek istediğimde bu.Dış görünüş hiçbirşey anlatmaz

Yorum

bi ''maskeli beşler'' varmış nü metal yapıyorlarmış çok ünlülermiş doğru mu ?!?!?!

Yorum

Ben ne imam hatipliler gördüm, herif brutal yapıyordu...

Yorum

secKING isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                bi ''maskeli beşler'' varmış nü metal yapıyorlarmış çok ünlülermiş doğru mu ?!?!?!
                                Arkadaşlar hakarete varmasın mesajlarınız.
                                Saygılı olun birazcık.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X