Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Oktav ne?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

abi ben o programda ölçtüm 98 oktandı iğrençleştim sanırım ama verilebilecek başka cevap bulamadım..

Yorum

Albüm yapabilecek kapasitede olduğunu zaneden bir sürü yaratık dolaşıyor ortada açıp kral tv yi falan izlerseniz bunlardan daha onlarca görebilirsiniz.
      Daha sesinin kaç oktav olduğunu belki de oktavın ne olduğunu bilmiyor.İşte böyle insanlar da gerçek müzisyenlerin önünü kapatıyor.Gerçekten çok ama çok üzücü ve sinir bozucu bir durum...
      Kral TV yi izleyecek bir dakika ziyandır Nefret ediyorum onlardan ya çok iğrençler

Yorum

Ben 3 yıl süre ile Bach korosunda bas olarak koristlik yaptım, bu süre boyunca profesyonel olarak vokalistlik yapan insanlar da tanıdım, sesinizin oktavını bilmenin pop piyasası içindeki bir müzisyen için çok şart olduğunu düşünmüyorum. Ben de sesimin tam olarak oktavını hesaplamadım hiç, sadece koristliğim süresince okuduğum bas partilari içindeki en alt ve en üst sınırlarımı gördüğüm için az çok bir fikrim var ses oktavımla ilgili. Vokal partilerini nota üzerinden okuyup öğrenmeyen insanlar için çok da bilinmesi gerekli değil bence.
        Abarttığınızı düşünüyorum, ayrıca sesinin kaç oktav olduğunu bilmediğini söyleyen biri hakkında açtığınız konuyu;sanki "oktav" sözcüğünü bilmiyor gibi insanlara sunmanız da önyargılı ve art niyetli bence.
        Oktav sözcüğünüde zaten biliyo olsaydı sesiinin kaç oktav olduğunuda bilirdi zaten. Sen albüm yapmışsın hiçmi düşünmüyosun yarın bugün bu tarz şeylerle karşılacağını. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Burda abartılan birşey yok durum konuşuluyor. Şartmış işte pop piyasasında oktav bilmek bak nasıl rezil duruma düşüyor programda.

Yorum

hokus pokus'a katılıyorum...

Bir insan ses oktavını özel olarak ölçtürmezse zaten kaç oktav olduğunu tam olarak bilemez... Piyasadakilerin de çoğu bilmiyordur eminim.
          +
          Kız oktav nedir bilmiyorum da dememiş. Sırf manken, popçu diye önyargılarla "olmayan şeyleri varsayarak" yaklaşmak çocukça bir yaklaşım arkadaşlar, yapmayalım...
          +
          O soru zaten muhtemelen dalga geçmek için sorulmuştur.
          Reyting sevdasına ne kadar mal varsa programına çıkar, programda inceden alayını geç, ay sonunda kamyon yüküyle parayı cukkala. Bunun adı da "tavır" olsun, populizm eleştirisi olsun... Yemişim öyle eleştiriyi ben. Makine değil çark...

Yorum

Arkadaşlar, bence de biraz fazla abartmışsınız. Lord'a ve hokus pokus'a katılıyorum. Oktavı bilmemek ayrı şey, sesinin kaç oktav olmadığını bilmek ayrı şey. Kaldı ki "oktav"ın doğrudan doğruya yorumculukla ilgili bir şey olmadığı da açık. Yüksek oktavlı sese sahip olup yorumculuğu kötü olabilir kişilerin. Söz gelimi Cem Adrian'ın sesi 6,5 oktav olmasına rağmen, ben yorumculuğunu beğenmiyorum. Kaldı ki Lord'un da dediği gibi özel olarak gidip ölçtürmezseniz, sesinizin kaç oktav olduğunu bilemezsiniz. Gruplarınızda vokal yapan kişilerin kaçı gidip de sesinin kaç oktav olduğu ölçtürdü?

Eklemek istediğim diğer bir nokta ise şu, oktav çok su götürür bir kavram olmaya başladı. Bir ara Kibariye'nin sesinin 7 oktav olduğu söyleniyordu falan filan. Vokal konusunda çok bilgiye sahip değilim; ama gırtlak sesi, kafa sesi gibi kavramlar var bildiğim kadarıyla. Vokal ölçülürken hangisinin dikkate alındığı bilmiyorum.

Yorum

Kafa sesi oktava dahil edilmez. Kibariye'yi sallamışlar.

Bu arada ben de zamanında Cem Adrian'ın ses aralığının doğru olduğunu sanmıştım ama dinledikçe şişirme olduğunu düşünmeye başladım. Bu da ayrı bir mevzu.

Yorum

O soru zaten muhtemelen dalga geçmek için sorulmuştur.
                İşte sorunda bu.Sen albüm çıkarmış piyasaya çıkmışsın.

Eğer ne olduğunu öğrenseydi orda dalga amaçlı sorulan sorunun cevabını verip oturtucaktı aşağıya. Sen sanatçı değilmisin ver cevabını.

Olay pop vs. tarzdan dolayı değil yani isterseniz birde tarkana bakalım. Oda popçu değil mi? Ama içimizden biri çıkıp ona oktavın ne olduğunu bilmese bile bukadar eleştri yapabilir mi?

o dalga amaçlı sorulan sonu tarkana sorulabilirmi? Sorsada Tarkan onun cevabını bilmesede duurm böyle olurmu?

Şimdi tarkanla karşılaştırmak çok saçma onun için yazmadım hani abartma olayı falan diye yazdım. Tarkanı böyle polemiklerde göremeyiz görmeyelimde zaten o taçsız kral hehe

Yorum

Tekrar söylüyorum, çok abartıyorsunuz arkadaşlar.

Yorum

Oktav M.Ö Tibetin batısında yaşamış bir Filozoftur

valla bende bilmiyordum öğrendim ama hocamdan daha bir detaylı şekilde öğrencem

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X