Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Atlasjet ile Seyahat Edenler Dikkat!!!

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Atlasjet ile Seyahat Edenler Dikkat!!!

Şehirdışında okumamdan dolayı tatillerde sürekli olarak uçakla seyahat ederim. Atatürk Havalimanına uçan hesaplı ve kaliteli şirketlerden Atlasjet'i tercih ederdim genellikle. Fakat Nisan ortasındaki bir uçuşta gitarı kabine alamayacaklarını fazla yer kapladığını söylediler. Artık nereden estiyse Türkiye'de kabine bavul alınmadığı bir uçuş görmedim ben. Göz var nizam var. Onların ağırlığı ve boyutu bir gitardan kat kat kat fazladır. Neyse **** bir itiraz ettikten sonra kabine alınacak bagajların ölçüldüğü yere yönlendirdiler sapından dolayı olmaz denildi. Belirtmekte fayda var. Yer kaplamasın ve böyle bir sorun çıkmasın diye uçakla seyahat ederken gitarı korumaktan ziyade sadece taşıyabileceğim incelikte ve dandiklikte bir kılıf kullanırım. Uzun uğraşlar sonucunda yer görevlilerinin tekrar tekrar aranması, supervisorla tartışılması, bilet kesen kız ile uğraşmanın sonucunda gitarı kapıda teslim etmeme razı oldular. Bagaj fişi kestiler ve imzallattılar. Eğer hasar alırsa tüm sorumluluk bendeymiş. Bavulları bile haşat ettikleri ortada. Gitar kimbilir kaç parça olacak. Neyse imzaladım. Bu sefer kapıda 20 lira ceza alacaksınız falan dediler. Gayet rahat şekilde uçağa bindim. Kimse yolumu kesmedi. İnerken kaptan pilota şikayet ettim. Gitarlar için geçerli değil dedi. Bu seferden sonra Atlasjet ile uçmadım. Geçici bir şeydir diye düşünmüştüm. Fakat sözlüklerden birinde aynı sorunu yaşayanlar görünce bu yazıyı yazmak istedim. Gitarınız ile seyahat ederken herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız başka şirketleri tercih etmekte fayda var.

Şimdi gitar ne durumda .

Yorum

bende yarın akşam atlasjet le gidecektim klasik gitar var acaba sorun çıkıcak mı :/

Yorum

serone isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        bende yarın akşam atlasjet le gidecektim klasik gitar var acaba sorun çıkıcak mı :/
        Kafasina esince kural cikariyorlar bi taraflarindan. Eger itiraz ederlerse sert bir tavirla boyle bir kuralin yazili oldugu dokumani iste. Sert oldugunu gorunce geri adim atarlar.

Yorum

Gitarı kapıda görevlilere teslim ederim demiştim bilet alırken ama daha sonra kimse bir şey demedi. Bagaja versem gitar ne hale gelirdi bilemiyorum. "serone" umarım sana bir sorun çıkarmazlar. Çünkü insanın eli kolu bağlanıyor.

Yorum

flightsim isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Kafasina esince kural cikariyorlar bi taraflarindan. Eger itiraz ederlerse sert bir tavirla boyle bir kuralin yazili oldugu dokumani iste. Sert oldugunu gorunce geri adim atarlar.
            Ani sert tepkiler geri adım da attırabilir, kavga da çıkaratabilir unutma

Yorum

Kavga çıkartabileceklerini pek zannetmiyorum, vizyonları açısından iyi yansımaz. Yalnız bu sadece Atlas için geçerli değil Pegasus'da aynı sıkıntıyı çıkartıyor.

Bagajlarda artık kırılacak eşya garantisi vermiyorlar. Zorla kağıt imzalama teranesi başladı bir de. Yanımda taşımamı sıkıntı etmediler gerçi. Hatta benden başka bir arkadaş da vardı case ile gitarını uçağa getiren. Bu sene içinde rahat 10 kere gittim geldim şehirler arası kabine alma konusunda sıkıntısı yoktu Pegasusun. Dediğiniz gibi bagaj konusunda pürüzler var. Kabine almamalarıda saçmalık.

Birde şunu izlemek lazım. Dave Carrol'un bagajda kırılan gitarı için yaptığı klip. United Airlines adlı firmanın yüksek oranda müşteri kaybettiği söylenmekte klibin ardından.

Yorum

Ben de aynı sorunu yaşadım.Resmen mallık bu yaptıkları her türlü ağzımı bozabilirim bu konuda çünkü hakediyorlar,elin köylüsü ne olduğu belli olmayan insanlar bildiğin bavul sokuyorlar uçağa hiçbirşey demiyorlar.Bir de zorla kağıt imzalatıyolar .... çocukları hasar gelirse sorumluluk havayoluna ait değildir diye.Ben atlasjet le 10 haziranda Kıbrıstan İzmire uçtum,check in de bir tane görevli bunu uçağa alamayız dedi ben dumur oldum tabi.Sonrasında daha önceki uçuşlarımda hiç böyle bir sorunun olmadığını söyledim ,uçak çok dolu dediler ve zorla kağıttan imzalattılar.Ben de üstüne yapıştırma yapıştırılsın dedim(kırılacak,special care) yapıştırdılar.İzmire indim görevlilerden bir eleman gitarımı sağ salim getirdi direk açtım baktım neyse ki hardcase sağolsun.

Evet arkadaşlar var mısınız bu havayolu şirketlerini mail yağmuruna tutalım?

Yorum

Junker ! isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Ani sert tepkiler geri adım da attırabilir, kavga da çıkaratabilir unutma
                  Oyle bir durumda aciga alinacagini bilecegi icin bu tur sonuclar yasanmaz

Yorum

Ucak kucukse ve full kapasite ise her havayolu sirketi problem yaratabilir. Ucaga erken binmeye bakin, business class'in koltuklarinin altina gitar sigiyor, onlardan rica edilmesini soyleyin. Bana da American Airlines mi Jet Blue mu ne o killigi yapti fakat ben durusumu bozmadim (bu olay ucak icerisinde gerceklesti). Alamayiz malamayiz derken gorevli gidip geldi, business'in altina koyacagim dedi. "Oh be, aferim" dedim. Ayrica hardcase ile gitar tasidiginiz zaman gitara birsey olmuyor, hardcase kotuyse paramparca olabiliyor. Benim ibanez hardcasein aluminyum kisimlari hep yamuk yumuk ucaklar sagolsun.

Yorum

Daha önce Air France ve Delta ile yaptığım uçuşlarda gitar taşıdım ancak hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta Air France ile yaptığım bir uçuşta, ben talep etmeden direk gitarım için kabinde güvenli bir yer bulabileceklerini söyleyip kapının önüne yerleştirmişlerdi. Türkiye'de THY harici diğer firmalarda gıcıklık yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Umarım çözülür bu konular Türkiye'de de.

Yorum

Atlas jet'in sitesinde "yolcusunu en çok seven havayoluna hoşgeldiniz" yazıyor. Yolcuyu mu seviyorsun cebindeki parayı mı?

Ben bu tip durumların bahşiş yüzünden başa geldiğini düşünüyorum. Bavulcu o gün pek para toplayamamıştır, bakmıştır elinde gitar bir garip. Tiriviri yapayım demiştir.

Yorum

Bahşiş olduğunu pek zannetmiyorum. Öyle olsa koltuk seçimine bile para isteyen Onur Air sorun çıkarırdı. Bir kere bile ensturman varken sorun çıkarmadılar.

Yorum

Türk Hava Yolları'nda herhangi bir problem yaşamadım.Ancak Rg1570 ile uçacağım zaman yanıma alacak olsam da şu baloncuklarını patlattığımız naylonlarla gitarı kaplayıp önce bir softcase e ardından softcase i aynı naylonlarla sarıp gigbage koymayı planlıyorum.Eğer bagaja vermek isterlerse Yunus'un yaptığı gibi "1000$ lık zararı karşılayacak mısınız" diye bir sorarım sanırım...

Yorum

ben o bagaj olayına şahit oldum ya resmen fırlatıp atıyorlar çantaları. çok gazi ve şehit verdim özel eşyalardan

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X