Ben de kesinlikle katılıyorum.Bazen Olur ya forumlarda dünyanın en iyi gitaristi kim diye? sıralamada kimler yok ki?Hendrix,blackmoore,satriani,clapton,vs.ama bu neye göre sıralanıyor?yani bir blues gitaristle bir metal gitarist ya da malmsteen gibi bir virtüöz nasıl karşılaştırılırki?ölçüt neye göre?hız mı verilen duygu mu akıcılık mı?o zaman malmsteenle gary moore'u karşılaştırırsak malmsteen daha hızlı olduğu için o daha mı iyi gitarist oluyor?arkadaşın dediği gibi elmayla armutu karıştırmaktan başka birşey değildir bu.Kısacası her müzisyeni kendi kategorsinideki isimlerle değerlendirmek gerekir
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Malmsteen
Collapse
X
-
ya tabiki de ama kendi tarzında en iyi demek başka dünyanın en iyisi demek başka benim favori gitaristim .... dır denilebilir en iyisi deyince sanki steve vai ondan kötüymüş ya da ondan eksik bi yanı varmış gibi oluyor tabiyatıyla saçma oluyor ben bu monarşiyi anlamıyorum ve bu liste yapma olayını en iyi 20 gitarist neye göre kime göre yani sizinde dediğniz gibi herkesin tarzı farklı bu sıralamanın mantığı ne ki? yani en iyi şu nedir abicim sanki böyle genel geçer bi bilgi varmış gibi çarpım tablosu mu bu ?Son güncelleyen Muart; 20-01-2009, 00:25.
Yorum
-
MYGitarist++
- Jan 2008
- 466
-
Eser, arka arkaya getirilen notalarla değil, bestekarının enstrümanı ile geçirdiği zaman ve onunla etkileşimi ile doğan duygudur.
listeler çok sallama yapılıyor bazılarında kurt cobain bile ilk 5 e giriyor onlara takılmayın malmsteen e ruhsuz diyen arkadaşa da G3 konserini izlemesini tavsiye ederim orda anlar ruh kavramından kastını
Yorum
-
ya öyle bir şey demedim çalışına bir şey dediim yok zaten ama bunlar modası geçmiş sürekli kendini tekrar eden bi adamın sahne doldurma çabası yani aynı oluşumda steve vai de çaldı yani rahatlık tarz stil teknik öyle çocukça bi şova ihtiyacı yok... yani adam çalıoda hep aynı çalıo bununda farkında bu gibi şovlara başvuruyo teenage rocker ları eylendirir böyle işler..emotech isimli üyeden alıntı Mesajı gösterdostum gitar kırıyo diye adama sen iyi çalmıyosun mu diceksin ? ayrıca bir çok gitarist gitar kırıyo amfi patlatan bile var
Yorum
-
Muart isimli üyeden alıntı Mesajı gösterya öyle bir şey demedim çalışına bir şey dediim yok zaten ama bunlar modası geçmiş sürekli kendini tekrar eden bi adamın sahne doldurma çabası yani aynı oluşumda steve vai de çaldı yani rahatlık tarz stil teknik öyle çocukça bi şova ihtiyacı yok... yani adam çalıoda hep aynı çalıo bununda farkında bu gibi şovlara başvuruyo teenage rocker ları eylendirir böyle işler..
evet haklısın çaldıkları sürekli benzer şeyler ama çok iyi o konuda yinede
Yorum
-
MYGitarist++
- Jul 2007
- 227
-
sigpic
Holding our breath now
We're screaming without sound
We're trembling as everything falls completely apart ..
malmsteen için "kötü bir gitarist" diyebilicek seviyede görmüyorum kendimi. ama şunları söyliyebilirimki: gerçekten hızlı çalabilen bir gitarist ama belli bir süre sonra teknigini kaybetmeye başladıkça müzigini klavye üzerinde gezmek ve sesi boğmak temeline dayandırmış ve sürekli kendini tekrar etmiştir. yani mesela şarkılarının orj tablarının oldugu bir ebook a bakıyorum hep aynı yani. zaten malmsteen şarkıları için yapılan yorum "bir tanesini çıkardınmı hepsini çıkarırsın ama o bir tane için çok çalışman lazım" oluyor hep. tamam çok çalışmak gerekir zordur zaten öyle olmasa dünyanın en hızlı gitaristlerinden oldugu söylenmezdi ama bir süre sonra bu özelligini kaybetmeye başlamış, sesi boğmuş ve yaratıcılıgı kısıtlı olan bir adamdır bence.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

yngwie johan malmsteen in yaptığı saece sweep atarak gitmek,ama bi steve vai dinlersen o parçada teknikten duyguya kadar herşey abartılıdır
Yorum