EVH Wolfgang Gitar
Eddie Van Halen, EVH Wolfgang elektro gitarı piyasaya sunuyor.
Eddie Van Halen 1978'de rock arenasına ilk çıktığında el yapımı (daha sonra Frankestein olarak tanınan) gitarını kullanıyordu. Tekniği ve tonu gelişmeye ve kusursuzlaşmaya başladıkça, o da bu tekniği yansıtacak en iyi gitarı yaratma çabasına girişti ve 35 yıl boyunca, imkansıza yakın mükemmellikte standartları yakalayabileceği gitarını yaratmaya çabaladı. Sonunda bütün bu çabalar, yepyeni EVH Wolfgang gitarında şekil buldu.
"Gitarla gitarist arasında son derece duygusal ve ruhani bir bağ olmalıdır.,” diyor Eddie ve devam ediyor: “Gitar, onu çalanın bir uzantısı gibidir. Bu gitarı evimde oturup tamamen kendim için üretebilirdim. Ama bunu insanlarla paylaşmak istiyorum çünkü bir çok insanın benim kullandığım gitara sahip olmak istediğini biliyorum. Bu gitarın her parçası ve özelliği uzun incelemeler ve çalışmalar sonunda oluşturuldu. Paslanmaz çelik perdeler, özel sarımlı manyetikler, modele özel akord cihazları, Floyd Rose® köprü, düşük friksiyonlu potlarla mümkün olan en yüksek standardı yakalamaya çalıştık Yarattığım, bozduğum, yaptığım, tökezlediğim, öğrendiğim ve deneyimlediğim her şey bu gitarda.”
Ayrıca 2007-2008 Van Halen dünya turu sırasında Eddie sahnede bu gitarı kullanarak, uzun yol şartlarına dayanıklılığını ve sahnedeki performansını bizzat test etmiş. Pek çok prototip, bu deneyimler doğrultusunda yeniden tasarlanıp, eksiklikler her seferinde bir adım ileriye taşınmış.
Ses potansiyometresini de sanırım kendi elini en rahat hissettiği yere koymuş Eddie amcam
Yorum