Bir kere Dave Mustaine zaten vokal görevini üstlenirken bir de attığı bir sürü solo var. Teknik ve yaratıcılık açısından da Kirk'ten kat kat daha üstün.
Kirk abimizin yaklaşık 30 senedir çaldığı bütün sololar az çok birbirini andırıyor. Yaratıcılık yok, monotonluk var. Kirk görev adamı. Grup içinde üstüne düşen neyse onu yapıyor. Kendisinden pek bir şey katmıyor.
Dave ise zaten Megadeth'in kendisi gibi bir şey.Bir solocu olarak da Kirk'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Monoton değil en azından. Teknik açıdan çok daha gelişmiş bir gitarist.
Eklemeden geçemeyeceğim; Kirk'ün konserlerde her haltın içine wah pedalını sokmasına gıcık oluyorum. Viyuuw viyuuuw... Her şeyin içine de wah sokulmaz ki. Kulak tırmalıyor bir süre sonra.
Evet bende aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum. Merak etdiğim şey aslında. Direk Kirk diyen olurmu acaba? düşüncesiydi.
Bir kere zaten Metallica nın güzel şarkılarının bir çoğunun demosunu Dave yapmış zaten. Ben öyle duydum.
Evet bende aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum. Merak etdiğim şey aslında. Direk Kirk diyen olurmu acaba? düşüncesiydi.
Bir kere zaten Metallica nın güzel şarkılarının bir çoğunun demosunu Dave yapmış zaten. Ben öyle duydum.
metallica uzun yıllar dave'in rifflerini kulalndı zaten. st angerda kullanmadı rezil bi albüm çıktı ortaya.
bu dave de maşallah her şarkının altından çıkıyor zaten banko. metallicanın yaklaşık 30 yıllık kariyerini " dave' in riffleriyle metallica ve st. anger " şeklinde 2' ye parçalamanın ele gelir yanı yok bana göre. ha katkısı olmamış mıdır ? olmuştur. zaten albümün besteciler bölümünde ismi de vardır kocaman DAVE MUSTAINE diye. ama ilk 2 albümde sadece. zaten mustaine kokar riffler. st. anger albümüne kadar bir one, master of puppets, enter sandman, nothing else matters, vs. bunlar da mı mustaine eseri ? sonuç olarak : mustaine daha iyidir bence
bu dave de maşallah her şarkının altından çıkıyor zaten banko. metallicanın yaklaşık 30 yıllık kariyerini " dave' in riffleriyle metallica ve st. anger " şeklinde 2' ye parçalamanın ele gelir yanı yok bana göre. ha katkısı olmamış mıdır ? olmuştur. zaten albümün besteciler bölümünde ismi de vardır kocaman DAVE MUSTAINE diye. ama ilk 2 albümde sadece. zaten mustaine kokar riffler. st. anger albümüne kadar bir one, master of puppets, enter sandman, nothing else matters, vs. bunlar da mı mustaine eseri ? sonuç olarak : mustaine daha iyidir bence
Aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum bende. Dave olmasa Metallica bu kadar kariyer yapmış olamazdı.
Sanırım forumda 300. kez aynı tatta bir konu.Tamamen ayrı kulvarlarda değerlendirmemiz gereken iki gitarist.
Yorum yapmayacağım,ancak 3-4 yıl çalıp kendini profesyönel ilan edenlerin 35 yıldır gitarı "ağlatan" birine "amatör o yiaaa" veya "o da gitarist mi yiaa" demesini pek etik bulmuyorum.
Sanırım forumda 300. kez aynı tatta bir konu.Tamamen ayrı kulvarlarda değerlendirmemiz gereken iki gitarist.
Yorum yapmayacağım,ancak 3-4 yıl çalıp kendini profesyönel ilan edenlerin 35 yıldır gitarı "ağlatan" birine "amatör o yiaaa" veya "o da gitarist mi yiaa" demesini pek etik bulmuyorum.
Biz kimseye burada kötü çalıyor ya da beceremiyor demiyoruz. Sadece Dave Mustain Kirk Hammet dan daha iyi bir gitarists olduğunu söylüyoruz. Tabiki Kirk Hammet da işini çok iyi yapıyor. Ama Metallica kariyerini Dave Mustain a borçlu.
Direk Kirk derim.BUnun nedenini bilmiyorum.Megadeth in soloları çok güzel ama metallica bende yeri büyük.Ben işin kişisel tarafındayım bana ne duygu veriyorsa bir gitarist benim için odur.İşin profesyonel tarafından bakarsak tabiki Dave i tek geçerim
bir kere Metallica diyince akla ilk kirk ün gelmemesi Metallicanın büyüklüğünden kaynaklanıyor 2.si dave ritim gitarist bir solo gitaristle kariyerinin ilk yıllarında solo çalmış bir ritim gitaristi karşılaştırıyorsunuz, tamam onuda yaptınız Metallica dave in riffleriyle buralara geldiğini idda ediyorsunuz üşenmiycem buraya davein hangi şarkılara katkısı olduğunu yazıcam The Four Horsemen,Jump in the Fire,Phantom Lord,Metal Militia,Ride the Lightning,The Call of Ktulu bunlar sadece riff olarak katkıda bulundukları kirk geldikden sonra bütün soloları tekrar yazmıştır
Buna baştan yazmak değil olsa olsa taklit etmek denir. Ayrıca Dave daha iyi sololar atmakla kalmayıp hem şarkıları (bateri kısımları dahil) yazıyor hem de vokal yapıyor. Kirkin ne bestlere ne de vokale bir etkisi yok (sololar hariç). Yanlış anlamayın Kirk de iyi bir gitaristtir de bence Mustiane ile kıyaslanamaz.
Ritim veya Solo gitaristlik gruptan gruba değişebilcek kariyerinle alakalı birşey değildir.Demek istediğim ben ritim gitaristim ben solo gitaristim diye dolaşılmaz çalışılınmaz.Dave kullandığı teknik biligizi ve müzik teorisi bilgisi Kirk'ten her zaman daha fazladır
Kişilik olarak biraz göz atmalıyız o zaman.Sanırım bu dayıları en iyi görebileceğimiz/tanıyabileceğimiz yer Some Kind Of Monster DVD'si.James'in yokluğunda bile Metallica'ya girmeye çalışan ve egodan çatlayan bir Dave ile "Egoless" bir Kirk çıkıyor karşımıza.Dave Mustaine belki daha iyi bir gitaristtir,ama Kirk daha iyi bir insandır.Tabi bence
Yorum