Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ya abi valla PCB yi ne kadar ufak boyutlarda tutarsan senin için o kadar iyi olur. Hatta bakır yollar arasını ne kadar kısa tutarsan o kadar az dip gürültüsü ve iyi verim alırsın pedalından.

Yorum

Ya abi valla PCB yi ne kadar ufak boyutlarda tutarsan senin için o kadar iyi olur. Hatta bakır yollar arasını ne kadar kısa tutarsan o kadar az dip gürültüsü ve iyi verim alırsın pedalından.
      ozaman bol bol dip gürültüsü olacak dip gürültüsünün azaltmanın bi yolu varmı kutulamaktan başka??

Yorum

kutunun içine tam kapatacak şekilde alüminyum folyo yapıştırabilirsiniz. Zaten devreyi temiz yaptıysanız dip gürültüsü olmaması gerekir kutulayınca...

Yorum

GND leri yani topraklama için kullanacağın (-) kabloları, çok kaliteli ve ortalama kalınlıkta bulunan bir kablo ile aluminyum folyoya bağla ama lehim yapma sakın... Folyoyu del, ve iletkenliği iyi bir vida ile bağla GND kablosunu.

Boş kalan yerlere tıpkı bir transistör soğutucusu gibi aluminyum folyolardan parçalar kesin doldurabilirsin. Bak o zmn dip gürültüsünü diye birşey kalıyo mu...

Hadi sana kolay gelsin...

Yorum

cok saol.. şimdi pdfyi aldım ve cıktı almaya sonrada malzemeleri temin etmeye gidicem. yalnız bir sorum olacak..
            devreyi nasıl basıcaz :S

Yorum

Phantom , xeromaster sağolun başka yere sordumda yinede sorayım adaptör girişinde + - neresi *****??

Alppp: braziil in verdiği bi pdfde resimli olarak gösteriyo marshall guv'nor yapımını gösterdiği konuda bulabilirsin

Düzenleyen - slipknotcu_velet on 09/02/2007 14:50:07

Yorum

adaptör girişinde + - neresi *****??
                Valla o adaptörüne göre değişir.Hatta adaptörün polarite konumuna göre bile değişir.En kolayı adaptörü 3v'a çek.Bir LED ile hangi ucun neresi olduğunu kontrol et...

Yorum

adaptör girişinde + - neresi *****??

Düzenleyen - slipknotcu_velet on 09/02/2007 14:50:07
                  Adaptörün kutusunun üstüne belirtir zaten böyle adaptör jackının şekli vardır kutunun üstünde ve (+) (-) neresi gösterir. Ama birşey yazmıyorsa Baziiil arkadaşımızın dediği en mantıklısı.

Yorum

Alppp: braziil in verdiği bi pdfde resimli olarak gösteriyo marshall guv'nor yapımını gösterdiği konuda bulabilirsin
                    teşekkürler. 500k rev. pot. hariç hepsini aldım parçaların 3.5ytl tuttu(elektronik parçalar sadece). onuda bulamadım birazdan gidip alıcam suan saat 07.28 ))

Yorum

Zaten şöyle bir durum var PCB leri PDF formatında bulmaya çalışın büyüklük hep doğru olacaktır ancak gif, jpeg vs bunun gibi resim dosyalarıysa bi word de açıp boyut düzeltmesi yapmak gerekebilir yanlarında cetvelleri vardır genellikle pcblerin ona göre bir ayar çekerseniz boyut sorunu yaşamazsınız.Zaten daha büyük veya daha küçük basarsanız devre elemanlarını takamazsınız....

Yorum

devre üzerinde D1 ve D2 yazıyor onlar ne acaba???
                        birde nasıl delicem PCByi:S

bu arada devreyi bastım. ilk deneme oldugundan biraz eksik ütülemişim:S
                        kalan kısımları asetat kamiyle düzelttim umarım olur. neyse şimdide tuz ruhu ve perhidrol almaya gidiyorum. soruma yanıt verirseniz sevinirim...

bakırı erittim ve boyle oldu arkadaşlar bir sorun olurmu resimlere bakarsanız anlayacaksınız..

Düzenleyen - Alppp on 10/02/2007 19:24:03

Yorum

valla multimetre ile kontrol et derim.Bağlantı sağlamsa sorun yok.Ama eksikse lehim ile tamamlayabilirsin.Ama fotodan anladığım kadarıyla üstündeki kaplama neyse asetat ya da toner tam çıkmamış gibi görünüyor ama emin değilim foto pek net değil...

Yorum

arkadaşım djital fotograf makinesi yok o yuzden tel ile cekmek zorundaydım. ve en fazla bu kadar *****:S delikleri delene kadar beklemek zorundayım şimdi..

Yorum

benim pedal yine çalışmadı ya
                              pili taktım jakları telle tuturdum az bi clean sesi geliyor anfinin ses dügmesini kökleyince
                              nerede eksiklik vardır

Yorum

tahminimce kablolardan birini eksik bağladın
                                input ta sleeve kısmına giden bağlantıları bi kontrol et derim.oradan toplamda 3 kablo çıkması gerekiyor..
                                Belki soğuk lehim de yapmış olabilirsin.bağlantıları kontrol et.

Düzenleyen - Baziiil on 14/02/2007 18:23:43

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X