Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arkadaşlar hem resimler ölmüş hem de pdf dosyası kayıp düzeltebilir misiniz lütfen? Başlamak istiyorum bir an önce...

Yorum

Hoca bu devre ne kadara mal oluyor?

Yorum

8 Ayaklı siyah kutucuk "Entegre Devre"mi..???

Yorum

Anıl Emlr isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          8 Ayaklı siyah kutucuk "Entegre Devre"mi..???
          Evet entegre deniyor onlara. Sadece 8 ayaklı değil tabi, bir sürü çeşidi var.

Yorum

Ben bu devreyi yaptım ve amfiye taktım. Devreyi açınca distortion ve clean tonu devredeki ayarla alıyorum. Fakat devreyi kapatınca, amfiden hiç bir ses gelmiyor. Sadece çızırtı geliyor. Ne oldu niye olmadı???

Yorum

Devrenin in ve out kısmına bağlı kablolar doğru bağanmış demek ki. Ama devreyi by-pass konumuna alınca sinyalin geçeceği kablolar topraklama hattına ya da başka bir yere temas ediyordur muhtemelen. Belki de temeassızlıktan ötürüdür sesin gelmemesi. Switch'in bağlantılarını gösteren şemaya bakarak bağlantıları kontrol et istersen. Bir de kısa devre vs. var mı ona bakıver.

Yorum

Teşekkürler cevap için kısa zamanda devreyi tekrar kontrol edicem

Yorum

Sorun anahtardan kaynaklanıyormuş. Altı ayaklı by pass takmam gerekirken basit on off takmışım.. Ton o kadar tatmin edici değil ama el yapımı işte.

Yorum

benden de bi soru :
                    kullanılan kondansatörler devrenin sesini etkiliyo tamam ama hiç çalışmamasına neden olacak kadar etkileyebilir mi?
                    elimdeki yakın değerli dandik mercimek kondansatörleri kullandım hep.
                    çıkışta 2v civarı bi gerilim var ama sanırım dc.herhangi bi ses oluşturmuyo.
                    gain pot'unu çevirdiğimde de çıkışta herhangi bi değişiklik olmuyo
                    devrenin çektiği akım 280uA

ekleme : bu sefer dod overdrive 250'deki malzemeleri kullanarak yaptım.yine çıkış yok.neyi gözden kaçırıyorum anlamadım ki
                    tekrar ekleme : dod'da jumper koymamak gerekiyomuş , fark etmemişim.şemayı biraz inceleyince anladım.gain sondayken bile pek sert değildi pedal.çıkışlara diyot koydum overdrive-distortion arası gidip geliyo pedal şimdi
                    Son güncelleyen peacelick; 04-02-2011, 17:22. Sebep: ekleme

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X