Ben bu devreyi yaptım ve amfiye taktım. Devreyi açınca distortion ve clean tonu devredeki ayarla alıyorum. Fakat devreyi kapatınca, amfiden hiç bir ses gelmiyor. Sadece çızırtı geliyor. Ne oldu niye olmadı???
Devrenin in ve out kısmına bağlı kablolar doğru bağanmış demek ki. Ama devreyi by-pass konumuna alınca sinyalin geçeceği kablolar topraklama hattına ya da başka bir yere temas ediyordur muhtemelen. Belki de temeassızlıktan ötürüdür sesin gelmemesi. Switch'in bağlantılarını gösteren şemaya bakarak bağlantıları kontrol et istersen. Bir de kısa devre vs. var mı ona bakıver.
benden de bi soru :
kullanılan kondansatörler devrenin sesini etkiliyo tamam ama hiç çalışmamasına neden olacak kadar etkileyebilir mi?
elimdeki yakın değerli dandik mercimek kondansatörleri kullandım hep.
çıkışta 2v civarı bi gerilim var ama sanırım dc.herhangi bi ses oluşturmuyo.
gain pot'unu çevirdiğimde de çıkışta herhangi bi değişiklik olmuyo
devrenin çektiği akım 280uA
ekleme : bu sefer dod overdrive 250'deki malzemeleri kullanarak yaptım.yine çıkış yok.neyi gözden kaçırıyorum anlamadım ki
tekrar ekleme : dod'da jumper koymamak gerekiyomuş , fark etmemişim.şemayı biraz inceleyince anladım.gain sondayken bile pek sert değildi pedal.çıkışlara diyot koydum overdrive-distortion arası gidip geliyo pedal şimdi
Son güncelleyen peacelick; 04-02-2011, 17:22.
Sebep: ekleme
Yorum