Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Link ölmüş sanırım www.tonepad.com dan Distortion+ devresi bu, biraz değişmiş olabilir devre emin değilim.. Değiştiriyorlar çünkü... Yine tonepad.com daki pdf te eleman listesi mevcut onu vererek başlayabilirsiniz işe...

Aynen dediğin gibi hala asite batırılarak yapılıyor...

Yorum

Beyler ben bu aleti yapmaya çalışdım ama olmadı bi türlü.Pedalları ilk yapmaya başladıgımda shamsamp gt-2 yapdım çalışdı. sonrasında tonepad siteside tremulus tremolo ,ibanez tube screamer ve son olarak mxr distortion yapmaya çalışdım ama beceremedim.Elektronikden iyi ce sogudum hazır pedal almayı düşünüyorum.Bu iş gerçekdendenbüyük sabır gerektiriyo..

Yorum

merhaba arkadaşlar, özellikle devreyi yapanlardan ve bilen arkadaşlardan biraz yardım istiyorum.
        devreyi yaptım çalıştı, ancak bazı sorunlar yaşadım ilk başta,
        bir yanlışlık sonucu adaptörümün polaritesini ters ayarlamışım ve + yerine -, - yerine + bağladım ve birkaç saniye sonra devreden bir duman yükseldi, entegreyi değiştirdim, birkaç kondansatör değiştirdim ve şimdi sorunsuz çalışıyor.
        devredeki kondansatörler film idi.. ancak yerine taktıklarım plastik malzemeden üretilmiş olanlardan tam adını bilmiyorum, sadece 1 tanesi film kaldı, şimdi sorulara gelince;

kondansatör değiştirme olayı sese nasıl etki eder?
        yanlış polarite verme sonucu diyotlar zarar görmüş olabilir mi?

bir yerde orjinal mxr d+ devresine modifikasyon yapıldığını gördüm, işte resim:

burda bizim kullandığımız 2 adet kutuplu kondansatör yok, ya da daha değişik malzemeden, her neyse..
        denilmiş ki daha crunch ton için diyotlar yerine led bağlayabilirsiniz.
        ayrıca bir de kondansatör mod'u sözkonusu ama daha bas ses isteyen için denilmiş..

şimdi bir kayıt yaptım, aslında ton olarak hoşuma gitti alet ama biraz daha fazla distortion beklemiştim, acaba sizlerin yaptığı da böyle mi ses veriyor yoksa benim devrede sorun mu var?
        ayrıca ses öyle oldu ki tellere yumuşak vurduğumda nerdeyse biraz kuvvetli bir clean, daha sert vurduğumda da iyi rock tonları veriyor. ayrıca palm mute'larda da zayıf. kayıtta göreceksiniz.

bahsedilen led modunu yapsam istediğime yakın ton alır mıyım?
        biraz uzun oldu ama acil yardıma ihtiyacım var.

ses kaydını buradan indirebilirsiniz900kb)</font id=size5>

kayıtta cort x-2 gitar yaptığım devre ve mg15 amfi kullandım, amfide tiz sonda, bas ortanın gerisinde ve mid tam ortada. başka herhangi efekt vs. söz konusu değil. kayıt programı sony soundforge 8, mikrofon 3 kuruşluk pc mikrofonu.

bu arada kayıtta vo0lume ve distortion seviyeleri sonda..

Düzenleyen - reverse on 04/11/2008 12:02:58

Yorum

Film kondansatörlerin yerine taktıkların muhtemelen polyesterdir. Kondansatör kapasitesi tona tabiki etki eder ama aynı kapasitede film ya da polyester olması belki dip gürültüyü artırır, tonu etkilemez. Bu voltajlarda diyotların ve kondansatörlerin zarar gördüğünü sanmam. Duman da sadece entegreden çıkmıştır. Led modunu da denemeden bilemezsin diyebilirim.

Yorum

teşekkürler ilgin için
            aslında led modunu denedim ve kulağımın hissedeceği bir farklılık yaratmadı, uzun uzun da denemedim açıkçası.
            asıl merak ettiğim ses kaydını dinlediyseniz eğer, çıkması gereken ses bu mu?
            yoksa bu bir ''distortion'' pedalı olarak daha fazla mı dist vermeli?
            tekrar söyliyim, kayıtta voluma ve distortion son seviyede pedalda..

Yorum

Bu devreden tam bir distortion beklenmemeli daha çok overdrive sayılır. Devrede orjinal değerleri dışında kullandığın parçalar oldu mu?
              Devreyi yaptığımda beğenmediğimden kutulamamıştım. Tonu tam hatırlamıyorum ama youtubedan örnekleri takip etmişsindir sanırım.

Yorum

youtube'dan takip ettim ama net bir fikir oluşmadı bende, başka efektler kullanılmış da olabiilr.
                ayrıca mesela mydukkandaki mxr+ demosundaki ses çok farklı, alakası yok (baz alınmaması gerektiğini biliyorum)
                benim ses örneğini dinleyebildin mi?

Yorum

Evet dinledim. Oldukça zayıf bir overdrive olmuş. Orjinalinden farklı malzeme kullanıp kullanmadığını o yüzden sormuştum.

Yorum

artık devreyi kutulama aşamasındayım ama parçaları tekrar gözden geçirecem..
                    entegre ve dirençler aynı, kondansatörlerden de emin olmak için kontrol edicem, diyotlar da tamam..

sanırım suçluyu buldum, kondansatörlerden biri 0.01uf olması gerekirken 0.001uf imiş..
                    şimdi onu değiştirdim olması gerekenle..
                    kutulama olayını yapana kadar da deneyemiyecem.. bakalım sonuç nasıl olacak..

Düzenleyen - reverse on 10/11/2008 14:51:58

Yorum

Haydi bakalım.

Yorum

kondansatörü değiştirdim ama malesef seste bir farklılık olmadı, nedenini anlamadım, bütün parçalar doğru çünkü?!..
                        neyse ben de boost pedalı olarak kullanırım

Yorum

Selam arkadaşlar ben bu devreyi tamamladım ama ne yaptıysam bir türlü çalışmıyor.. Yani bir tek bypass çalışıyor yani sesi etkilemeden doğrudan ses alabiliyorum fakat devreye geçtiğimde gürültüden başka bir şey yok. Aşağıda devrenin resmini koydum bir bakarsanız bağlantılara sevinirim..

Not:Resimde opamp çıkardım acaba omu yandı diye değiştirecektim.

Yorum

PoPKoRN resim görünmüyor. Ayrıca resimden de pek anlaşılacağını sanmıyorum. İnternetten gerekli kaynakları bulup kullandığın malzemelerin olması gereken değerlerde olup olmadığını kontrol etmelisin.

Mesela kondansatör değer bulucu:

bunu şu değer tablosuyla kullanırsan sorun yaşamazsın:

Bir de dirençlerin renk kodlarına göre değerini veren bir program var, araştır bulamazsan yardımcı olurum.

Yorum

Resim hiç mi açılmadı az önce baktım açıldı... Kondansatörler hatalı değil. Ama bağlantılardan emin değilim yani ya neyse ..

Yorum

Verdiğin linkte bir sayfa açılıyor, sayfada resmin linkleri var, oradan advanced links gibi bir kısım var ordaki linki kopyalayıp adres satırına yapıştırınca açtı resmi ancak.
                                Sana tavsiyem bir de switch kullanmadan dene devreyi yani direk input'a gitarı ve output'a amfiyi bağla, bypass bağlantıları kullanma, en azından sorun devrede mi yoksa bağlantı şeklinde mi onu anlayabilirsin belki?!..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X